Георги Свиленски: Готови сме да платим сметката, ако ще променим България

  • 15 декември 2021 18:39

  • 1306
  • 9
Георги Свиленски: Готови сме да платим сметката, ако ще променим България
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Разбрахме каква грешка е допусната с мораториума в желанието си да облекчим българските граждани от цените, които ги очакват. С това решение беше отложено заседанието на КЕВР. Това заяви председателят на ПГ на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ Георги Свински в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Сбъркахме датата на мораториума. Няма как със задна дата да се налага мораториум, затова още утре това решение ще бъде преразгледано и ще му бъде променен срокът“, призна той.

Голяма част от дигите в наводнените райони са без акт 16, въпреки че изграждането им е било заплатено, стана ясно на среща в МС

По думите му България ще бъде четвъртата държава в Европа, която замразява цената на тока. „Основната ни задача е да озаптим цените и второто нещо е ръст на доходите. Ние си изпълняваме обещанията“, увери Свиленски.

„Мораториумът ще е със срок от три месеца. През това време законодателството е бъде променено, за да не скачат рязко цените на тока, водата и парното. Нищо не се е променило в себестойността на този продукт, за да го плащат българските граждани по-скъпо“, смятат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

На въпрос дали БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да се обезличи в коалицията, Георги Свиленски заяви: „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще отстоява сключеното споразумение. Кабинетът е длъжен да го спазва. Става дума за една програма със срокове и законодателни инициативи и ние ще сме гарантът, че тази програма ще се спазва. В посоката да се гарантира енергийната сигурност на държавата, ние няма е разминавания. Факт е, че цените от 1-ви януари няма да бъдат повишени. Българските граждани трябва да са спокойни“, каза социалистът.

„Една част от нашите избиратели са подкрепили „Продължаваме промяната“ и това не може да се оспори. Българските граждани обаче казаха кой искат да ги управлява и каква коалиция. Ако реализираме заявените си приоритети сме готови да носим отговорността, която ще ни бъде потърсена след четири години. Готови сме да платим сметката, ако ще променим България“, подчерта Свиленски.

По думите му Корнелия Нинова не е загубила партийната подкрепа и ако реши да се кандидатира отново ще бъде лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1306 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
ЕЛЕКТPА

2021.12.16 | 10:03

9
Ха ха ха, колко е жалък баджанака на Крадеф, готов и сметката да плати, готов и аркадан да застане, само да лапа и краде...
Ние

2021.12.15 | 19:11

3
Кога Вие сте плащали сметката.
Platen optimist

2021.12.16 | 07:57

8
Nie , oznachava naroda...

2021.12.15 | 20:42

7
СВИНСКИ - това ми хареса! Браво, Майче!!!
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.12.15 | 20:33

6
А бе мръсник, ти, който представяш 10% от избралите този парламент защо пак говориШ от и в ИМЕТО на БЪЛГАРКСИЯ НАРОД БЕ ДА Е.БА ТВОЙТА мама ГНУСНА, НАГЛА БОЛШЕВИШКА ДА Е.БА?! сИКТИР ЕЙ ГОлОГЛАВ КРАДЛИВ НЕКАДЪРНИКО, Б0КЛУК МИРИзЛИВ СКАПАН.
Г

2021.12.15 | 19:55

5
Тъп долен комунист

2021.12.15 | 19:44

4
Евала баджанак
nn

2021.12.15 | 19:06

2
mahnete dds bre drugario i ne samo na toka no i na hranite i lekarstvata ako naistina ste zagrijeni za horata ili sega se natiagate a posle shte zabravite kakvo govorehte
ВАКСАТА

2021.12.15 | 19:01

1
АМИ НЕМА КАКВО ДА ЧАКАТЕ ДРУГАРЯ ГЕСС ШЕФФ В ТОЗИ СЛУЧАЙ :) ДЕЙСТВАЙТЕ!

Добави коментар

Водещи новини