Десислава Атанасова: Редно е да направим оценка на служебните кабинети

  • 13 декември 2021 13:06

  • 6254
  • 34
©

Редно е да направим оценка на служебните кабинети, поне оценка от опозицията. Това заяви Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБ от трибуната в НС.

По време на това служебно управление на президента стана ясно, че той не разбира нито ролята на президентската институция в политическия живот, нито на служебното правителство в кризата. Вие им поставихте 3 основни задачи – да се справят с COVID кризата, да проведат изборите, а третата бе свързана с плана за възстановяване, заяви още тя.

НА ЖИВО: НС с извънредно заседание - избира кабинета на Кирил Петков

"Вашите два служебни кабинета сътвориха безпрецедентен хаос във всяка област на обществения живот. И вместо да участват в разрешаването на политическата криза, я ескалираха и удължиха. Тези кабинети се провалиха в най-важната задача, която им поставихте - съхраняване живота и здравето на българите в COVID кризата". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

"С фанфари обявихте план за действие за COVID-19. Той бе приет от правителството и изхвърлен в кошчето още на следващия месец. Цената на това справяне са хиляди изгубени животи. Статистиката е ужасяваща. На този фон сами си връчвахте златни медали за справяне с кризата, което е тежък цинизъм”, каза Атанасова. Тя разкритикува действията по всяка от трите задачи. В нейната ретроспекция попадна кризата с кораба "Вера Су", реакцията по отношение на бизнеса в кризата и работата по плана за развитие и възстановяване.

"Провалът по третата задача, свързана с Плана за възстановяване, стана ясен през последните дни. Първо забавихте внасянето на плана, за да представите по-добър такъв, след това писахте половин година нов План за възстановяване. Направихте това непрозрачно и некомпетентно. Така загубихте време, което вече струва стотици милиони помощ за българските граждани. Днес се оказва, че Вашият план е направен на кайма, а пари за възстановяване ще има евентуално през 2023 година. Това е загубена переспектива за България", отсече Атанасова.

Атанасова определи и като абсолютен провал доставката и въвеждането на щадящите тестове за учениците. "Обещахте им да ги затворите последни, а затворихте само тях", каза тя.

Бяха похарчени над 300 млн.лева за венециански машини, а отбезахме ниска избирателна активност, категорична бе Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

"Организирахте брутални репресии при преследване на политическите опоненти", обяви Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Тя обвини президентът в рушене на демокрацията.

"Уважаеми господин президент, през последните 7 месеца Вие и Вашите служебни кабинети постигнахте седем неща, които са явления в новата българска история: 

1. Яростно разделение на българското общество в размери и реторика, несравними дори с тези от 1990-а година;

2. Безпрецедентна намеса на президента в изпълнителната власт, непозната от 1990-а година насам. Пряко управление на силовите министерства чрез негови аватари и директно чрез смяна на шефовете на специалните и охранителните служби, МВР, митниците, данъчните и останалите контролни органи. Тенденция, която очевидно ще се запази и в новия, уж независим от Вас, кабинет;

3. Безпрецедентна за новата ни история конфронтация между законодателна, изпълнителна и съдебна власт и президентство. Небивал сблъсък между институциите, отблъснал над милион и половина българи изобщо от идеята да гласуват, а - боим се - и сериозно разколебал вярата им в демокрацията; 

4. Рекордна смъртност от Ковид-19 на българските граждани (за повече от седмица първи в света по смъртни случаи на 100 хиляди);

5. Рекордни цени на електроенергията за производствени нужди за цялата най-нова история на България;

6. Най-много нарушения на Конституцията на глава от населението в цялата ни нова история;

Това е краткият и непълен анализ на дейността на двата Ви кабинета. След седемте месеца на Вашето еднолично управление, днес страната не мечтае за развитие, а за възстановяване. Видимото Ви присъствие и в бъдещото редовно управление обаче със сигурност ще забави този процес. Дали българите живеят по-добре след 7 месеца  на вашето еднолично управление. Оценките тепърва предстоят. Бог да пази България!", заявърши Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Последвайте канала на

Калина Христова
6254 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
FRE

2021.12.13 | 13:11

1
Ходи си парфюмирай миризливата .утка ма!
tom

2021.12.13 | 13:18

2
vsicki gribarski prestapnici naceli sas laliackata na grob atanasova e da gi raztreliash bez da se zamisliash bokluk vseki slucai radev ne e skagal barieri pred gradovete za da ogranicava da patuvat horata kakto go napravihte vue grobarskite prstapnici.
ПОМНЕТЕ !!!

2021.12.13 | 13:23

3
Най - важното е никога , ама НИКОГА да не се забравя за кражбите , убийствата и геноцида над възрастните българи , простащините и идиотщините по време на 12 годишното управление на чекмеджетулупа Борисов и ГЕРБ ! Възмездие и тоталното им изчегъртване са необходими !

2021.12.13 | 13:25

4
Видиш ли гербераст найби го , удри го , нацепи го , изчегъртай го , вържи го , затвори го , заключи го !
Набий го

2021.12.13 | 13:51

11
Намайкатифп. Ут, ката ли?????!!!!!

2021.12.13 | 13:27

5
ГЕРБ е злокачествен тумор ! Режете със скалпела до дъно !

2021.12.13 | 13:28

6
Нямат край простите п,утки в Герб !
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.13 | 13:31

7
РЕДНО Е. СПРАВИХА СЕ СРАВНИТЕЛНО ДОБРЕ, НО ЩОМ ГЕЙБЕРСКО-ДЕПЕСАРСКОТО ОПГ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВА, ЗНАЧИ НЕ ДОСТАТЪЧНО ДОБРЕ.
вгз

2021.12.13 | 13:34

8
ПКП

2021.12.13 | 13:38

9
Много.си.грозна.хората.се.плашат
Бойко Рашков командва :

2021.12.13 | 13:39

10
Граждани Борисов и Гешев , мирно ! С ръце отзад на г,ъза , леко наведени напред с чупка в кръста , към затворааа , ходооом МАРШ ! Не се озъртай , с радост в погледа , Бойко запей !

Добави коментар

Водещи новини