Подписването на коалиционното споразумение е на финален етап

  • 08 декември 2021 08:36

  • 1515
  • 4
Подписването на коалиционното споразумение е на финален етап
© Bulphoto/архив

Подписването на коалиционното споразумение между „Продължаваме промяната“, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ е на финален етап. За това съобщиха част от коалиционните партньори на ПП.

Според Атанас Зафиров от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е вариантът за кабинет, който циркулира в публичното пространство с имена е близък до реалния. Той не се нае да коментира дали лидерът на левицата Корнелия Нинова ще има пост в новия кабинет.

„Надявам се днес до обяд да стане ясно какъв ще е кабинетът. Има неща за доизчистване“, каза още Зафиров пред бТВ.

„Хубавата новина е, че българските политици са на път да не слагат още една криза пред населението“, допълни той.

Кирил Петков пред Шпигел: Ще бъдем безмилостни в прилагането на закона

Владислав Панев от зелените, които са част от „Демократична България“, коментира, че се уточняват само дребни детайли, които „няма да съборят“ споразумението.

„Нашите приоритети са ясни – промени в закона за околната среда, правосъдна реформа. Мисля, че имаме консенсус за тях“, каза Панев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1515 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Баба Гошка

2021.12.08 | 09:46

4
Какво е коалиционно споразумение, обяснявам кратко, точно е вярно: това е договорка между хора представляващи бивши държавни служители ,които се чувстваха отритнати от сънародниците си през последното десетилетие. И в последните две години си обединиха силите и направиха преврат по стар комунистически бичай.
избирател

2021.12.08 | 09:17

3
Раздвоен съм относно тази четворна коалиция! От една страна е хубаво,че нови лица и то млади влизат в политиката,от друга като гледам колко стари мастии се промъкват тихомълком
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.12.08 | 09:15

2
Кирчо и кокорчо, Слави, Христо Иванов - ''предлагача'' Корнелия - приватизаторката всички в коалиция ! Да ви е честито българи! Заслужавате си съдбата! :)
Мани, мани

2021.12.08 | 09:03

1
Яката работа :)

Добави коментар

Водещи новини