Президентът Радев разговаря с Еманюел Макрон и Манфред Вебер в Страсбург

  • 02 декември 2021 16:09

  • 2559
  • 2
Президентът Радев разговаря с Еманюел Макрон и Манфред Вебер в Страсбург
© Президентство

Постоянната борба на Валери Жискар д`Естен за Европа оформи визията на поколения за европейското единство. Конвентът за бъдещето на Европа, чийто президент беше той, идеята за Европейски паричен съюз, както и за нова институционална структура на ЕС, открояват забележителното му политическо наследство.

Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на специална среща със семейството на Валери Жискар д`Естен, президент на Френската република (1974-1981 г.). Българският президент е в Страсбург по покана на президента Еманюел Макрон и председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, където участва във възпоменателната церемония в памет на Валери Жискар д`Естен. „Година след кончината на Валери Жискар д`Естен, вглеждайки се в неговото наследство, откриваме една „европейска вселена“. Неговите ярки идеи и непоклатима вяра в общото ни бъдеще трасираха пътя към създаването на новата архитектура на Европейския съюз след падането на Берлинската стена“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Българският президент припомни и призива на Валери Жискар д`Естен, открояващ френския държавник като един от големите мечтатели за Европа в историята: „Нека никога не забравяме, че изграждането на Европа е най-мирният и обещаващ проект, предприеман някога на нашия континент“.   

Румен Радев ще участва във възпоменателна церемония в Страсбург в памет на Валери Жискар д’Естен

Във възпоменателното събитие участваха държавните глави на Френската република Еманюел Макрон, на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, на Република Гърция Катерина Сакеларопулу, на Португалия Марселу Рибелу ди Соза, на  Република Словения Борут Пахор, както и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, председателят на Европейския парламент Давид Сасоли. 

Малко по-късно президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на разговаря с президента на Френската република Еманюел Макрон. Теми от дневния ред на двустранните отношения, присъединяването на България към Шенген, както и европейската перспектива пред Република Северна Македония бяха сред акцентите на разговора. Президентът Радев посочи, че страната ни е изпълнила техническите критерии за членство в Шенген още през 2011 г. и очаква това да бъде признато от страна на европейските ни партньори. Президентът Макрон изрази принципна подкрепа за позицията на България. 

По време на разговора Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази и позицията на България, която очаква конкретни и необратими резултати в двустранния диалог с Република Северна Македония, които да гарантират европейските ценности по отношение на спазването на човешките права и преустановяване на езика на омразата, както и защитата на българското културно-историческо наследство в страната.  

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе разговор и с председателя на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер, по време на който бяха обсъдени предизвикателствата пред ЕС и бъдещето на Европа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2559 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.02 | 16:19

1
1-2-3-4... Алфа-Бета-Делта-Омикрон и т. н. Ваксините-отрови продължават безпощадното унищожение на човечеството. Сатанистите доволно потриват ръце, трупат милиарди печалба и са освободени от съдебно-наказателна отговорност... Това днес е света: звярът пие детска кръв, дамгосва хората с номера 666 и управлява чрез своите слуги-глобалисти. Докато не скочим с оръжие в ръка и не избесим националните предатели, управляващи България, оправия няма да има, както и нас няма да ни има след 5-10 години.
Баш майстора

2021.12.02 | 17:47

2
То това му е шанса на Мунчо да срещне други президенти на някой голям форум, иначе от тук нататък само Лукашенко може да го покани на посещение.

Добави коментар

Водещи новини