Румен Радев: ВМА е един от основните стълбове на родната медицина

  • 01 декември 2021 15:36

  • 559
  • 2
Румен Радев: ВМА е един от основните стълбове на родната медицина
© Булфото (архив)

Основната мисия на ВМА е високопатриотична – грижа за съхраняване и възстановяване на здравето на военнослужещите. Чест прави на поколенията военни медици, че благодарение на тяхната всеотдайност и  професионализъм, Военномедицинска академия винаги е била на нивото на изискванията и поставените задачи са решавани успешно. Това посочва президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в поздравителен адрес до ръководството и служителите на Военномедицинска академия по случай отбелязването на 130 години от нейното създаване, съобщиха от президентския прессекретариат.

Държавният глава откроява традициите във ВМА и усилията на служителите в лечебното заведение, благодарение на които днес то е съвременен научно-образователен и диагностично-лечебен комплекс. По думите на президента ВМА е един от основните стълбове на родната медицина, в който се прилагат най-високите световни стандарти в медицинското образование и практика.

В поздравителния си адрес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изразява признателността си към ръководството и всички военни и цивилни служители на ВМА за техните високо чувство на отговорност, посветеност на медицинската професия и стремеж за непрекъснато усъвършенстване. „Уверен съм, че ще продължите и занапред да влагате душа и сърце във Вашата високоблагородна професия в служба на човека“, посочва още държавният глава.

ВМА отбелязва 130 години от създаването си

Последвайте канала на

Константин Тодоров
559 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.01 | 15:56

2
Значи здравите хора, които нямат проблеми с ковид, биват насила ваксинирани. А болните хора, ваксинираните, които предават заразата, се обявяват за висша класа и им се дават зелени паспорти. Това е времето на звяра, 666. Българските управници до един служат на сатаната и се продават за 30 сребърника. Анатема.
Rado Rumenov

2021.12.01 | 15:48

1
Rodnata kazarma- shkola za vazpitanie i obuchenie !

Добави коментар

Водещи новини