Рашков предлага строежът на нов граничен пункт на границата със Сърбия да бъде възобновен 

  • 13 октомври 2021 17:21

  • 2757
  • 7
Рашков предлага строежът на нов граничен пункт на границата със Сърбия да бъде възобновен 
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския е изпратил писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980, в което предлага строежът на нов ГКПП на границата със Сърбия да бъде възобновен, съобщиха от МВР.

Става дума за възобновяване на строителните дейности на нов граничен контролно-пропускателен пункт в района на с. Салаш (България) - Ново корито (Сърбия). Строежът на наша територия е бил започнат преди 7-8 години, но въпреки извършените голям обем строително-монтажни работи и разходвания финансов ресурс, той е бил спрян. От своя страна Република Сърбия е изпълнила ангажиментите по договора за откриване на нов ГКПП, се посочва в съобщението от МВР.

Рашков е мотивирал предложението си за строеж с това, че през последните месеци по ГКПП на страната ни с Република Сърбия се наблюдава натрупване на моторни превозни средства и в двете посоки. Като е посочил, че сред причините за това са прецизните проверки, извършвани на външната за ЕС граница от българските гранични власти.

Според вицепремиера завършването на новия граничен пункт ще даде възможност за отклоняване на леките и леко-товарни автомобили и други пътнотранспортни средства и ще разтовари трафика на работещите към момента гранични контролно-пропускателни пунктове. Изграждането на пункта ще скъси значително пътя към Белград и ще улесни пътуването на сръбските граждани към България, допълват от МВР.

Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския е уточнил още, че възможността за възобновяване на строителството е била обсъдена и на работна среща с министъра на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин, в рамките на която той е потвърдил съгласието на Сърбия за откриване на пункта в изпълнение на договора.

Бойко Рашков: Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2757 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Антикомунист

2021.10.14 | 07:50

6
Комунистическо изчадие! Неможеш нищо да предлагаш, а да върнеш парите които ограби с години като всички други твои саратници. Вие сте корумпираните, комунистическата мафия, като котешките черва. Повръщами се като те гледам и слушам!
Дишай

2021.10.14 | 13:43

7
Много си емоционален я по-спокойно. Кот било - било с комунетата. Хич не мио харесва тоя, но това не значи че КОНКРЕТНО това предложение е лошо. Даже напротив...
Антикомунист

2021.10.14 | 07:50

5
Комунистическо изчадие! Неможеш нищо да предлагаш, а да върнеш парите които ограби с години като всички други твои саратници. Вие сте корумпираните, комунистическата мафия, като котешките черва. Повръщами се като те гледам и слушам!

2021.10.13 | 20:06

4
Наздраве ееееее
ТУРБО ИДИОТИ!!!

2021.10.13 | 18:10

3
ГЕРБ МОЖЕ ДА НЕ ПРАВИ РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ!!! ДУМИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА НА РАДЕВ И ПАРТИИТЕ МУ, СА ДОСТАТЪЧНА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ ЗА ГЕРБ!!!
ЧИБУ РАШКОВ

2021.10.13 | 17:44

2
НАЧИИ...ХЛЪЦ...ВСИЧКИ СИ НАПРАВИХА Я ОГРАДА, Я МИТНИЦА...ХЛЪЦ...САМО АЗ ОСТАВАМ С НЕКВИ 19 ИМОТЕЦА! ИСКАМ НАСТОЯТЕЛНО ... ПОНЕ ЕДНО ГПК ДА СИ НАПРАВЯ, АМА ДА Е ...ХЛЪЦ МЕЖДУ СЕЛО ДОЛНО НАНАГОРНИЩЕ И ЛЕВА КАФАНА... СИ ПИЯ РАКИЙКАТА НА СПОКОЙСТВИЕ! НАЗДАРОВЕ!

2021.10.13 | 17:41

1
МА3НА СВИНСКА МУТРА,МНОГО МА3НА.

Добави коментар

Водещи новини