Кристалина Георгиева с първо интервю

  • 13 октомври 2021 09:18

  • 18306
  • 3
Кристалина Георгиева с първо интервю
© Bulphoto/архив

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование даде първо интервю след решението да бъде оставена на поста управляващият директор на Международния валутен фонд.

Пред "Ройтерс" Георгиева обяви, че ще насочи отново вниманието си към сериозните глобални предизвикателства, информира бТВ.

Вчера изпълнителният съвет на МВФ изрази пълното си доверие в лидерските ѝ качества и отхвърли твърденията, че е манипулирала данни като шеф на Световната банка.

МВФ: Кристалина Георгиева запазва поста си

Георгиева изрази опасенията си, че задълбочаващото се разминаване между икономическите показатели на развитите и развиващите се икономики може да застраши световното възстановяване от пандемията от COVID-19.

"Говорим за пандемията, имаме климат, проблемът с неравенството. Аз вземам присърце факта, че трябва винаги да се стремим, да показваме, че това, което правим, докосва позитивно живота на хората", заяви Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Последвайте канала на

Десислава Станева
18306 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Mitaka

2021.10.13 | 14:16

3
БРАВИ СИЛНИ СМЕ ОТ ГЕРБ
Mitaka

2021.10.13 | 14:15

2
Бойко Борисов няма алтернатива и е водещ политик по рейтинг. ГЕРБ вече води с над 5% пред останалите боричкащи се за второто и третото място политически субекти.Това е тъжният резултат от „юмручният план“ на президента Румен Радев. Обитателят на Дондуков 2 ни призова от Шипка да бъдем смели. Бъдете смели, ни подканваше и Черепа. Това е съвпадение, разбира се. Ако наистина искаме да сме смели, предлагам да пратим революционерите в почивка след предстоящите предсрочни избори. Там, извън парламента, да се уточняват кой е по-велик. И кой какво осребри от революцията. Време е да се върнем към нормалността в политиката. Мутри и чалгари - ВЪН
Stamatis

2021.10.13 | 10:48

1
Алчната комунистка си показа рогите! Няма да я бъде скоро на този пост! Щом на мушка те вземат САЩ и Япония няма шанс, старата играчка!

Добави коментар

Водещи новини