Пеканов разговаря с главния икономист на ОИСР Лоранс Буун

  • 08 октомври 2021 10:26

  • 552
  • 1
Пеканов разговаря с главния икономист на ОИСР Лоранс Буун
© Атанас Пеканов, фейсбук

Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, проведе среща с държавния секретар по европейските въпроси на Франция Клеман Бон. Разговорите бяха част от Съвета на министерско ниво на страните от ОИСР в Париж.

"Обсъдихме добрите взаимоотношения между двете страни, нужните реформи в Европейския съюз в контекста на предстоящото Френско председателство", посочи вицепремиерът по европейските политики,

Пеканов разговаря и с главния икономист на ОИСР Лоранс Буун. С него разискваха перспективите пред България и напредъка по реформите, препоръчани от организацията в годишния им доклад за страната ни

С държавния министър на Великобритания Аманда Милинг Пеканов разговаря за идната среща на ООН за климата COP26 под председателството на Великобритания и Италия в Глазгоу през ноември.

Атанас Пеканов: Пътят към зелено бъдеще е невъзможен без широк обществен консенсус

"По време на заседанията проведохме разговори със страни членки, които изказаха подкрепата си за скорошно започване на преговорите за членство на България в ОИСР. Особено окуражаващо беше встъпителното слово на генералния секретар Матиас Корман, както и последващият разговор с него, в който той сигнализира за първи път в свое официално изказване ясно желание процесът да се забърза и да се започнат скорошни преговори. С комисаря за търговията Валдис Домбровскис обсъдихме техническите процеси и реформи, които България прави в момента като страна във валутния механизъм ERMII, перспективите за членство в ОИСР и текущите разговори по Плана за възстановяване и устойчивост", отбеляза още Пеканов.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
552 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.08 | 11:54

1
Иди при Кире и кокорчо, смръдльо

Добави коментар

Водещи новини