Министър Стоев прие посланика Турция

  • 30 септември 2021 18:54

  • 708
  • 0
Министър Стоев прие посланика Турция
© МВнР

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има прие посланика на Република Турция в София Айлин Секизкьок, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Сред акцентите на разговора бяха традиционните добросъседски отношения и сътрудничество в сферите на миграцията и сигурността по границите, както и в други области от взаимен интерес. "Турция е непосредствен съсед на нашата страна, съюзник в НАТО и важен партньор. Дори по време на пандемията продължаваме да поддържаме двустранния политически диалог на различни нива", заяви министър Стоев. 

Министър Донев се срещна с посланика на Турция

По отношение на положението на границата и пропускателността на граничните контролно-пропускателни пунктове министър Стоев подчерта, че компетентните български институции са в тясна координация за намиране на взаимно приемливи решения за облекчаване на трафика през ГКПП. В допълнение министърът на външните работи изрази надежда за съдействие от страна на турските власти за провеждането на вота на територията на Република Турция за изборите на парламент, президент и вицепрезидент на Република България, насрочени на 14 ноември 2021 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини