Рамадан Аталай с критика към властта заради кризата в енергетиката

  • 27 септември 2021 14:58

  • 624
  • 0
Рамадан Аталай с критика към властта заради кризата в енергетиката
© Bulphoto, архив

Служебното правителство не предприема действия, за да излезе енергетиката от кризата с тока. То трябва в спешен порядък да реши проблема с търговете, да се сключат дългосрочни договори, да се приложи зеленият пакет, производителите на едро да не излизат все още на свободния пазар. Това смята Рамадан АталайРамадан АталайРамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 г. се от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

Според него енергетиката не получава онази политическа подкрепа, с която може да работи на пазарен принцип.

Аталай предупреди, че липсата на дългосрочната визия за развитието на енергетиката не е проблем на служебното правителство, но то е трябвало досега да влезе в законови рамки, които да са влезли в Народното събрание, за да се успокои пазарът.

Кузман Илиев пред Novini.bg: Маришкият басейн може да оцелее, ако почнем да улавяме CO2

„Апокалипсис няма да се случи, има достатъчно буфери, които държавата може да поеме за енергийно бедните. Има възможности за помощи за енергийно бедните“, каза Аталай.

Пред БНР той обясни също, че енергетиката ни има достатъчно мощности, имаме възможност да се реагира адекватно за производството и потреблението на електроенергията.

"Не може политическите лица да се намесват в течащи процедури - конкурси, търгове, а после да се пишат, че са герои“, коментира бившият депутат.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини