Кирил Петков: Не крадем от никого и не ни е страх

  • 19 септември 2021 11:01

  • 14375
  • 57
© Булфото

Novini.bg предаде на живо събитието, на което Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и техни съмишленици споделиха виждането си за управлението на страната. Днес официално бе предствен политическият проект на двамата бивши служебни министри "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", предаде репортер на Novini.bg

Събитието се случи при изключително голямо медийно внимание. Политическите формации също следят с интерес как ще се развият амбициите на Петков и Василев за участието на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. 

Любопитно бе да се узнае как те ще участват на изборите, тъй като времето за регистрация на нов проект няма да им стигне. Очакванията са да се използва друга партия за мандатоносител.

Потвърдено беше, че няколко партии вече са се свързали с Петков и Василев.

С коя от формациите те ще се явят на избори обаче все още не е решено.

Междувременно не малко политици се изказаха ласкаво за Петков и Василев и побързаха да предложат подкрепа, която се изразява в сформирането на коалиция. 

Галъп: ГЕРБ първи, но Борисов с исторически нисък рейтинг. Петков с рекордно одобрение

На този фон социолозите дават между 8 и 9% подкрепа на бъдещия проект, което му гарантира участие в 47-ия парламент.

Приоритетите

Събитието бе открито от Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Той каза, че заедно с Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и техните екипи са показали, че най-важното за България е да се спре корупцията. Петков изтъкна промяната в Българската банка за развитие и в процедурата по разпределение на средствата. 

Бившият служебен министър обърна внимание на увеличение на инвестициите. И каза, че пример за това е инвестицията за производство на електромобили. 

Кирил Петков: Обещахме нулева корупция на E.GO

"Вие ни познавате, просто искаме нашите приоритети да ги включим в следващите 4 години", подчерта Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически

Почтеност и професионализъм

"Искам да кажа, че не е важно дали си ляв или десен, а дали си почтен", изтъкна бившият служебен министър на икономиката

Той увери, че хората, които ще застанат зад "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" са почтени и изпъкват с професионалните си качества.

Василев и Петков се похвалиха с екип от професионалисти. Снимка: Булфото

Някои от критериите, по които ще влязат в новия проект техните симпатизанти, са:

- Да имат добра кариера извън политиката, да са независими хора

- Да не са били в повече от една партия, освен тази коалиция преди нас, защото ние не вярваме на хора, които прескачат от една партия на друга

- Да няма скандали около тях

Важно е да се каже, че всеки един от симпатизантите ще подпише договор за почтеност.

"Не ни е страх. Като спрем 850 милиона от ББР – нали се сещате, че сме засегнали много интереси. Другото, което е важно – работим в екип", каза Петков.

След него думата взеха именно няколко техни съмишленици. Те имат успешна кариера, но за тях важното е да се развива България като модерна държава, без корупция, с внимание към развитието на хората. В "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" влизат и двете заместнички на Петков в Министерството на икономиката.

"Не крадем от никого"

"Никой освен нашия екип не е дал право на някого да говори от наше име. Ще има достъп лично до нас. Ако чуете, че някой нещо иска от вас, имайте предвид, че това е някакъв тип атака, компромат", предупреди Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

"На никой от листите няма да крадем", отсече той.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически съобщи, че чуват как дори вече се събират пари от тяхно име и отново посочи, че не трябва да се вярва на такива кампании.

И подчерта, че са доказали, че могат да стигнат до промяната.

"Имаме смелост, имаме отбора, ще го направим!", категоричен бе той.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически посочи още, че търсят хора с каузи. Даде пример за борбата за запазване на плажа Корал. Там, по думите му, много хората са се включи в битката за запазване на мястото край Черно море. Именно такива хора ще застанат зад "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", стана ясно от думите му.

"Хора, имаме нужда от регистрация, нямаме време за регистрация. Ние ще се самофинансираме, нищо не искаме. Много време загубихме, искаме да се явим на изборите, иначе много време ще загубим. Аз вярвам, че в следващия парламент ще има над 121 депутата от "коалиция на почтените", заяви още Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

"Няма да взимаме готови структури от никаква партия. Не сме преговаряли", потвърди на свой ред Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на

Ролята на президента

Президентът Румен Радев няма общо с проекта Петков-Василев. Двамата бивши министри обаче потвърдиха, че уважават държавния глава и застават зад него. Благодариха му, че им е дал свободата да направят промяна в ресорите така, както те я виждат. 

На настояване на журналистически въпроси за ролята на президента, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на обяви:

"Кандидатът ни за президент е Румен Радев".

Канадското гражданство

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически отново отрече да има все още канадско гражданство. Каза, че е подал заявлението си за отказ на 21 април, а потвърждението си от Канада е получил през август. Увери, че няма притеснения по този казус и затова ще се кандидатира за депутат. 

Още по темата и в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
14375 57

Свързани новини

Коментари 57

Добави коментар
Ванга

2021.09.19 | 17:16

57
ТЕЗИ СА НОВИТЕ БСП, НО ОВЧЕ НАРОД НЕ ВИЖДА А САМО ГЛЕДА. САМО ТАКА БСП ЩЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.

2021.09.19 | 17:00

56
С това Радев цели всичката власт да е негова, затова трябва да го ИЗРИТАМЕ

2021.09.19 | 14:24

38
БРАВО МОМЧЕТА. УСПЕХ. РАЗБИТЕ ТИКВАТА И СЛАВУЦА. ЩОТ ТИКВОЧА И СЛАВУЦА ЩЕ СЕ ЖЕНЯТ. В 46 ПАРЛАМЕНТ СИ НАПРАВИХА ГОДЕЖ.

2021.09.19 | 16:18

55
УСПЕХА Е ГАРАНТИРАН
КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА

2021.09.19 | 11:32

5
ДО ИЗБОРИТЕ ГЕРБ ЩЕ ПРИБАВЯТ ЗАСЛУЖЕНО ОЩЕ ДЕСЕТИНА ПРОЦЕНТА !

2021.09.19 | 16:18

54
ЛАПКАИ ПАРЧЕТО ТРОЛЕ ТИКВЕН
ДВАТА НЕУСПЕШНИ

2021.09.19 | 14:26

40
ПАРЛАМЕНТА ЯСНО ПОКАЗАХА ЧЕ БЕЗ ГЕРБ СЕРИОЗНО И ОТГОВОРНО ПРАВИТЕЛСТВО НЕМОЖЕ ДА ИМА!
НОВ ПРЕЗИДЕНТ

2021.09.19 | 13:26

25
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Raptor

2021.09.19 | 12:33

20
Най-малко десет,само гей партия не сме имали,сега се появи и такава! Промяната предлагам да продължи с нов президент!

2021.09.19 | 12:30

19
Надолу
Х

2021.09.19 | 14:24

37
Жална майка България. Слугинажът на Крадев прави партия...

2021.09.19 | 16:17

53
А ТРОЛОВЕТЕ НА ТИКВАТА ПИШАТ ГЛУПОСТИ

2021.09.19 | 15:25

52
Хохо, да се смееш ли, да плачеш ли. Кандидатите Василев и Петков, мошеници от класа, единия с дела в Лондон и дължащ пари там, другия назначен за министър с двойно гражданство и третия с откраднато над 1милион ДДС, ще правят партия. Изпечените лъжци, пак лъжат, като казват, че не са Радева партия. Е, точно такава са. Дни преди да обяви Радев новия кабинет, ги събра и се е говорило само за това. Тъй, като старата му партия, родена от Юмрука, Отдъхни си БГ, ние си отиваме , не оправда очакванията и едва влиза в парламента, сега се опитва с тези.Е, само, че народа вече не се подвежда и проучванията сочат 7% на избори. А ето и това е рейтинга на Радев. Нали има 60% одобрение, защо партията му не е на първо място, както когато Бойко се яви за първи път, спечели убедително от РАЗ първо място. Ами просто, защото не са Бойко. Ето след 11 години на ГЕРБ отреждат отново първо място с 9%разлика пред втория. Толкоз. Народа си иска Бойко, за да има, както обеща 2024 година завършена магистрала Хемус, двойно увеличение на заплатите на лекарите и 40% увеличение на заплатите. За това масово гласуване за ГЕРБ за да предотвратим фалита на държавата. Държавите си харчат парите от плана за възстановяване, а Хардвардците ще го внесат след нова година. Толкоз. П,С. Това са новите Бареков еднодневки. И Бареков вкара толкова депутати от първия път, и после се разпадна, а това очаква и ИТН. Троловете през годините постоянно пишеха, ГЕРБ ще последва НДСВ, а това се случва с техните новообразования.

2021.09.19 | 15:24

51
Червените плъхове си търсят нов по.рно проект, за да се намърдатотново в ба.рдака... Вчера в едно интервю, Борис Марков от СДС каза, че Мая Костинбродска е венерическото заболяване на политическата ни система. Аз бих добавила и, старата мома Дончева, Гнома, Рада и Купона, и всички партии, на уж на промяната, водени от Кауна Радеф, че са заразени от тая болест, както спинозната Импексова партия, на Краднелия Сланинова...

2021.09.19 | 15:24

50
Новата мантра е,че се създавало вакум на политическата сцена......Е няма вакум за служебни министри назначени с нарушение на конституцията. Единия крадец на ДДс, другия дължи 1 милион на Великобритания и Петков с фалирали фирми и двойно гражданство И лъжец, защото казвам че Август е получил, че вече не е гражданин на Канада, а то не е така. Истината. Април входира при нотариус за отказ, но то стои там и не е пратено. И то в офис на Дай Б. Като видя, че става напечено, На 19 Август подава, но му отговарят, че след 3 месеца ще получи отговор, което значи през ноември....Така, че народа такъв лъжлив проект, няма да подкрепи и той ще последва участта на Бареков. Цветан Василев вече призна, че най -голяната му грешка е бил проекта Бареков, така, ще кажат след време Божков и Прокопиев за Петков...

2021.09.19 | 15:23

49
Kомплект вървят, защото си знаят далаверите..Петков и Василев са най-брутално наглите министри в историята на демокрацията в България. Току що слушах Миленов да обяснява че Кирчо не просто е сложил свои авери на ключовите места в министреството, ББР и ДКК, но е имал наглостта да тури за адвокатска кантора на ББР тази адвокатска кантора, която работи с неговите лични фирми! Егати смяната на модела! Това даже надминава най-големите ми очаквания, макар че моите очаквания никога не са били високи! Ха-ха-ха-ха-ха! Може да се провери дали предишните министри са слагали на тая позиция, техните си адвокатски кантори и се басирам, че в нито един случай не е било така! За първи път имаме такова башибозушко отношение на министър към делата на повереното му министрество! Той го третира изцяло, като своя собственост, което е не просто скандално, направо е престъпно. Стотици пъти го гледахме по медиите как обяснява "Аз съм решил това! Аз ще направя това! Тези ми пречат да направя това, но аз ще натискам, ще ги атакувам докато ги отстраня, докато направя, това което искам!" Сякаш той единствен на света решава, какво става с икономиката на страната, такова поведение имат само босовете на мафията! За първи път виждам такава управленска безотговорна наглост въплатена в напълно случаен човек. А всички знаем, че той нямаше и представа преди 3 месеца, какво е това министерство на икономиката, какви компании и банки има към него, какви отговорности носи, но секунда след като научи вече знае какво да прави, без да пита, без да се консултира, нито с премиера, нито с Президента, които са го назначили, нито пък със съветници и експерти. Това е абсолютна безотговорност! Това е манталитет или на луд или на престъпник!

2021.09.19 | 15:23

48
+Публикацията е на Danny Hristova: "КАКВО СТАВА, КИРЕ? И ние знаем английски...Документите ти са получени на 19 август 2021 г. Така че продължавай да ни будалкаш и вкупом с пРезидента да нарушавате основния закон на държавата! “Получихме заявление за отказ от канадско гражданство на 19 август 2021 г. Започнахме да обработваме молбата ви на 19 август 2021 г. По молбата ви е взето решение. Трябва да получите отговор в рамките на следващите три месеца.”

Добави коментар

Водещи новини