Водещите новини! Петков и Василев влизат в следващия парламент, ГЕРБ взимат първото място, сочи проучване на "Тренд"

  • 19 септември 2021 19:54

  • 4796
  • 16
Водещите новини! Петков и Василев влизат в следващия парламент, ГЕРБ взимат първото място, сочи проучване на "Тренд"
© Булфото (архив)

Водещите новини от деня - 19 септември.

Заплашили семейството на шефа на НАП

Директорът на Националната агенция за приходите е бил заплашван заради работата си. Това обяви в предаването "120 минути" по БТВ бившият служебен министър на икономиката Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Ако си шеф на НАП и имаш тази власт, има две неща, които ти се случват. Първото – идват при теб с куфарчета и ти трябва да ги върнеш, и второто – идват при теб със заплахи и ти трябва да си пазиш семейството и децата. Трето – трябва да си достатъчно кадърен, за да ръководиш тази администрация. И трите неща отговарят за Спецов, каза Василев.

Информирани са ДАНС и международните партньорски служби за сигурност. Заплахата беше за жена му и децата. Когато събираш милиарди, се изискват много топки, за да застанеш на тази позиция и да ги събереш. ДАНС и международните служби за сигурност осигуриха охрана и направиха така, така че хората, които са отправили заплахата, да не стигат до целта си. Повече не мога да кажа, тъй като е класифицирана информация, заяви бившият служебен министър на финансите.

Заплашили семейството на шефа на НАП

Кирил Петков: Не крадем от никого и не ни е страх

Novini.bg предаде на живо събитието, на което Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, Асен Василев и техни съмишленици споделиха виждането си за управлението на страната. Днес официално бе предствен политическият проект на двамата бивши служебни министри "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

Събитието се случи при изключително голямо медийно внимание. Политическите формации също следят с интерес как ще се развият амбициите на Петков и Василев за участието на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. 

Любопитно бе да се узнае как те ще участват на изборите, тъй като времето за регистрация на нов проект няма да им стигне. Очакванията са да се използва друга партия за мандатоносител.

Потвърдено беше, че няколко партии вече са се свързали с Петков и Василев.

С коя от формациите те ще се явят на избори обаче все още не е решено.

Кирил Петков: Не крадем от никого и не ни е страх

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на разкри как в държавата ще има пари за всички сфери и с кои партии ще разговарят за явяване на изборите

В последните дни се говори само десни ли сме, леви ли сме, център ли сме. Сега искам да обясня нашите идеи. Това каза бившият служебен финансов министър Асен Василев при представянето на новия политически проект "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

"За последните месеци разбрах, че в държавата има пари за всичко - здравеопазване, образование, пенсии. Данъците не трябва да се пипат - нито нагоре, нито надолу. Просто контролните механизми са изключени и ние сме принудени да плащаме тройно и четворно за нормални неща и услуги. Когато си оправим инфраструктурата и започнем да контролираме средствата, тогава учениците няма да се налага да ходят на частни уроци и хората да си доплащат за всяко едно лечение. Трябва да има един равен старт. Когато всичко това се случи, бизнесът ще заработи нормално и младите хора ще започнат да се връщат в България", обяви Василев.

Асен Василев разкри как в държавата ще има пари за всички сфери и с кои партии ще разговарят за явяване на изборите

"Тренд": Петков и Василев влизат в следващия парламент, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в взимат първото място

Новата формация около Петков и Василев набира 9% подкрепа от гласуващите. ГЕРБ си връща първото място със сериозна преднина пред конкурента за второто място. 43% от всички интервюирани смятат, че „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ носи най-голяма отговорност, че не се състави кабинет. Това сочат последните социологически данни на агенция "Тренд".

Проучването, което е направено през септември и е финансирано от "24 часа", регистрира рекордно ниска за последните няколко години оценка за работата на парламента. Само 12% от всички интервюирани имат положително мнение за дейността на последното Народно събрание, докато 77% дават отрицателна оценка.

Моментната електорална снимка сред деклариращите, че ще гласуват на предстоящите избори, сочи отчетливо лидерско място на ГЕРБ с 24.4%.

По-надолу могат да се очертаят най-общо три групи формации според тяхната електорална тежест. Първата група е тази на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (17.5%) и БСП (16.6%). Като втора група се очертават ДПС (9.3%), формация около Петков и Василев (9.1%) и Демократична България (8.5%).

В трета група, която остава под парламентарната бариера, но с резултат над 1% се включват „Изправи се! Ние идваме“ (3.8%), Възраждане (2.9%) и ВМРО (2.2%).

"Тренд": Петков и Василев влизат в следващия парламент, ГЕРБ взимат първото място

Трифонов във фейсбук: “Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност

Слави Трифонов публикува нов пост от фейсбук, явно провокиран от последното социологическо проучване, което отчита спад в подкрепата за "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН). 

Ето какво пише лидерът на партията: 

Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

Трифонов във фейсбук: “Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност

Стела Балтова: Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани

Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани. Това обяви в ефира на „Събуди се” по Nova служебният министър на туризма Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на. Министърът подчерта, че в момента не се обмисля въвеждането на ваучери срещу ваксинация.

„Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече”, обясни тя.

Според нея, ако няма убедеността, че с ваксината ще ни помогне да опазим здравето на нашите близки и нашето, надали томболата ще помогне с повишаване на процента на ваксинирани.

Стела Балтова: Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани

Сърбия има най-много новозаразени с COVID-19 в Европа от седмица

През последните седем дни Сърбия е първата в Европа и втората държава в света по отношение на среднодневния брой новоинфектирани с коронавирус на милион жители според ourworldindata.org.

Според този сайт Сърбия е със средно 1018 нови случая след малката островна държава държава Гренада, със средно 1447 нови случая на ден, съобщава "Данас".

Черна гора е на трето място, Монголия на четвърто, а Доминиканската република на пето. Израел, Суринам, Куба, Санта Лусия и Антигуа и Барбуда също са в челната десетка.

Сърбия има най-много новозаразени с COVID-19 в Европа от седмица

Пробив в лечението на Алцхаймер

Проект за ново лекарство за пациенти с Алцхаймер показва интересни резултати и макар да е твърде рано за ентусиазъм, той би могъл да е пробив в търсенето на лечение за заболяването, съобщи АФП, цитирана от БТА.

"Резултатите са насърчаващи и са първа стъпка", каза АндреаАндреаТеодора Руменова Андреева, по-известна с артистичния си псевдоним Андреа, Пфайфер, ръководител на стартъпа "АC Immune", който разработва терапия за болестта на Алцхаймер съвместно с фармацевтичния гигант "Рош".

Компаниите правят оценка на ефективността на проекта и обявиха първи положителни резултати в края на август, които все още трябва да преминат независима оценка и да бъдат публикувани.

Пробив в лечението на Алцхаймер

Състоянието на 25-те най-богати фамилии в света се е увеличило с 22% спрямо миналата година

Състоянието на 25-те най-богати фамилии в света се е увеличило с 22 процента спрямо миналата година, според класация на Блумбърг. Сред тях са собствениците на веригата магазини Уолмарт (Walmart), на производителя на сладкарски изделия Марс (Mars) и на модната къща Ермес (Hermеs).

Начело на Топ 5 е фамилията Уолтън, която вече трето поколение притежава Уолмарт, с богатство, оценявано на 238,2 милиарда долара. Потомците на Сам Уолтън, основал веригата през 1962 година, са по-богати от Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф (200 милиарда долара) и Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, (205 милиарда долара), става ясно от Индекса на милиардерите на Блумбърг.

Днес магазините на Уолмарт по света са над 10 500, а оборотът на компанията възлиза на 559 милиарда долара. Фамилията Уолтън притежава 48 на сто от акциите на търговската верига.

Състоянието на 25-те най-богати фамилии в света се е увеличило с 22% спрямо миналата година

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4796 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2021.09.19 | 20:22

3
И двамата министри доказаха, че са кадърни, честни и добронамерени, но ББ мафията ще ги съсипе в медиите чрез политолози, социолози, коментатори и драскачи. Борбата с бизнес мафията начело с ББ, Доган , магарешки, Симеонов и Каракачанов ще бъде жестока. Дано българина осъзнае това по рано щото мафията е много силна във всяко отношение.
Toshko Afrikanski

2021.09.20 | 07:47

16
Da zapochnat kato redovi chlenove , togava! Ne , te iskat da sa napravo ministri.
викаш

2021.09.19 | 20:31

4
да сменим нашенската мафия с харвардска ле? че ония не само ги учат ами направо ги зомбират да крадат! и да изнасят най-вече!!!
Талибаните се заблуждават

2021.09.19 | 20:32

5
че ще превземат България!
Platen optimist

2021.09.20 | 07:45

15
Naprotiv , lesno e !

2021.09.20 | 00:13

14
Една невероятна пресконференция на г-н Ге-ш-е-в преди две седмици и на която про-да-жн-ите медии не дават гласност. youtube.com/watch?v=6tcjQxPDpis Просто напишете от пред 3 пъти дабъл ю щото тук има жестока цензура и не позволяват да се копират линкове.
Продължаваме промяната

2021.09.19 | 22:17

13
Продължават промяната - цените растат, ваксинацията се срива, банкови институции са овладени. Почтеност е да криеш декларацията си за български гражданин при двойно гражданство. Тия ще ни "оправят" за по-малко от 300 дни. ВЕрвайте им.
А чекмеджето, еврата и златото и те ли са

2021.09.19 | 21:51

11
"Чух, дочух" , а милионите откраднати и раздавани на обръча от фирми от джипката и те ли са " чух, казаха ми " !! Петков и Василев доказаха, че са кадърни, честни и добронамерени, но ББ мафията ще ги съсипе в медиите чрез политолози, социолози, коментатори и драскачи. Борбата с бизнес мафията начело с ББ, Доган , магарешки, Симеонов и Каракачанов ще бъде жестока. Дано българина осъзнае това по рано щото мафията е много силна във всяко отношение.

2021.09.19 | 22:13

12
Ей трол мълчи!

2021.09.19 | 21:21

10
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

2021.09.19 | 21:21

9
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

2021.09.19 | 21:20

8
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана
Талибаните се заблуждават

2021.09.19 | 20:57

7
че ще превземат България!
чалгарът правеше правителство ако беше оставил Пет

2021.09.19 | 20:34

6
И двамата министри доказаха, че са кадърни, честни и добронамерени, но ББ мафията ще ги съсипе в медиите чрез политолози, социолози, коментатори и драскачи. Борбата с бизнес мафията начело с ББ, Доган , магарешки, Симеонов и Каракачанов ще бъде жестока. Дано българина осъзнае това по рано щото мафията е много силна във всяко отношение.

Добави коментар

Водещи новини