Дебатите приключиха. Гласуват вота утре в 12.40

  • 16 юни 2011 12:52

  • 1709
  • 2
Дебатите приключиха. Гласуват вота утре в 12.40
©

Всички кредитни агенции подобриха рейтинга на България, докато Гърция е с най-лошия кредитен рейтинг, именно заради провежданите леви политики. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

„Не очаквах, че 200 млн. евро – пари, завинаги вече български, все още се наричат кухи. Вносителите на вота предварително са решили какво ще говорят и как ще гласуват, а не защото са загрижени за реалното състояние на страната”, смята министър Трайков.
Той посочи, че за 2010 г. България е на първо място в ЕС по инвестиции като процент от БВП – 23,5 % при 18,5 % средно за страните от ЕС. Отчита се спад само от около 2 пункта в производството. Чуждестранните инвестиции сочат устойчива икономиката, а транспортът и логистиката имат най-малък спад за 2010 г. По думите на Трайков, са били открити над 230 000 нови работни места са открити в промишлеността, а инвестициите са за над 4 млрд. лева.

Министърът посочи, че в последния чуждестранен доклад, се отчита прозрачността на правителствената политика и гъвкавостта на пазарната политика, в сравнение с 2009 г. „България има най-висок резултат в ефективността на правителството – 32-ро място”, посочи още икономическият министър.

Включването на темата за европейските фондове в мотивите на вота на недоверие бе голяма грешка. Това каза министърът по европейските фондове Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник при дебатите по вота на недоверие. Ако някой страда от политическа амнезия – това не съм аз и не са българските граждани, заяви Дончев. Той посочи, че не може толкова лесно да се забрави това, което е станало преди две години. Обиждате персонално мен и колегите ми, които внасят и подготвят проекти, каза още той. Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник попита 0,73% усвояемост ли е по-висока цифра от 13%.

Последвайте канала на

Novini.bg
1709 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
избирател

2011.06.16 | 19:20

2
Какви глупости дрънка министър Трайков -разкрити хиляди работни места в промишлеността {в коя промишленост ?- в тази дето я няма !!!; после сме били на първо место по инвестиции в ЕС---БРАВО ?? Огледайте се и вижте -какви работни места сте разкрили !! Разкрили сте работни места само за "държавни служители и тратоарни търговци а знаете ли колко млади хора притежават законни държавни дипломи и са без работа и нямат пари дори за хляб......
evtino.alle.bg

2011.06.16 | 14:31

1
evtino.alle.bg

Добави коментар

Водещи новини