Ресорната комисия гледа на второ четене актуализацията на бюджета. ГЕРБ-СДС отказа обаче да участва

  • 10 септември 2021 09:25

  • 582
  • 2
Ресорната комисия гледа на второ четене актуализацията на бюджета. ГЕРБ-СДС отказа обаче да  участва
© NOVINI.BG

Депутатите продължават работата си и по актуализацията на държавния бюджет.

Държавният бюджет е и последният от трите ключови финансови закона, за чиято актуализация настоява служебното правителство.

Между първо и второ четене различните парламентарни сили са направили множество предложения.

Бюджетната комисия ще предложи на пленарна зала балансирана сметка при гласуването на второ четене за актуализация на бюджета на НЗОК. Това решиха депутатите от ресорсната комисия след извънредно заседание тази сутрин.

Извънредното заседание беше провокирано от снощното хаотично приемане на решения от различни парламентарни групи, разбунтували с допълнителни разходи първоначално изготвената план сметка.

По време на заседанието председателят на комисията Любомир Каримански съобщи, че снощи са приети две почти идентични предложение на ДПС И "Демократична българия", които увеличават допълнително бюджета на касата с 28 млн. лв. и на БСП с 42,6 млн. лв.

От левицата заявиха, че се отказват от предложението си да се намалят разходите на касата с 10 млн. лв.

От ГЕРБ заявиха, че напускат заседанието, за да не пречат на работата на комисията, но казаха, че ще защитават своите предложения в пленарна зала.

Комисията взе решение приетите снощи 2 млн. лв за дентални протести да бъдат осигурени от резерва на касата. Остават обаче нерешени редица допълнителни разходи по пера като допълнителното увеличение на първичната помощ с 3,6, специлизираната помощ с 3,9 лекарствата с 3,2 и болничната помощ.

Не е ясно и какво се случва с предложението на ДПС за първична извънболнична помощ, както и за денталната помощ и за медицински за изделия и т.н.

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

Десислава Станева
582 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.10 | 23:18

1
И без ГЕРБ ще съмне ! Да си ходят към затвора !
Виолетка Стоянова

2021.09.11 | 00:13

2
Срамувам се днес,че някога бях със СДС: ГЕРБ и СДС нямат нищо общо, но се съюзиха .

Добави коментар

Водещи новини