Ива Митева свика извънредно заседание на бюджетната комисия за актуализацията на бюджета на НЗОК

  • 09 септември 2021 16:00

  • 944
  • 0
Ива Митева свика извънредно заседание на бюджетната комисия за актуализацията на бюджета на НЗОК
© Булфото (архив)

Председателят на Народното събрание Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше даде 30 минути почивка и свика извънредно заседание на бюджетната комисия по актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.

Причината е, че окончателно приетите промени в бюджета на държавното обществено осигуряване /ДОО/ налагат промени в приходната и разходната част на бюджета на НЗОК за второ четене.

Въпросът беше повдигнат от Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, която посочи, че съгласно мотивите към първоначалния вариант, се е предвиждало 29,5 млн. лева за увеличение на пенсиите от 1 октомври да дойдат от трансфер от здравно осигуряване.

Тя попита как ще се отрази по-късното актуализиране на пенсиите от 25 декември на приходите в бюджета на НЗОК.

Колегата ѝ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: /ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ поиска да се събере бюджетната комисия да уточнят числата и да внесат доклад. Затова Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше даде почивка и свика ресорната комисия.

Депутатите най-накрая приеха и на второ четене актуализацията на бюджета на ДОО

Последвайте канала на

Константин Тодоров
944 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини