Общинарите от БСП напуснаха със скандал заседанието на СОС

  • 09 септември 2021 18:04

  • 1602
  • 4
Общинарите от БСП напуснаха със скандал заседанието на СОС
© БНТ

Групата на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" в Столичния общински съвет напусна със скандал заседанието на съвета днес поради несъгласие с начина, по който от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в решиха да направят промени в състава на постоянните комисии, съобщават от пресцентъра на групата.

До напускането на групата на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" се стигна, след като от управляващата партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се опитаха да увеличат броя на членовете на Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, в която до момента нямаха мнозинство. Дейността ѝ е свързана с вземане на решения по изключително "горещи" теми, като одобряване на подробни устройствени планове (ПУП), застрояване, зелени площи и др., припомнят от левицата.

Промяната се налага, след като Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа напусна СОС. На негово място беше избран арх. Румен Русев от "АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския".

"Няма да участваме в този фарс. Без нужното обсъждане от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се опитват тихомълком да превземат Комисията по архитектира", заяви председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София Калоян Паргов, цитиран от пресцентъра на градската организация на левицата.

Независимият общински съветник Борис Бонев също изрази несъгласие с промяната в състава на постоянните комисии. "Днес коалицията ГЕРБ-Националисти нагло и изцяло завзе общинския съвет на София", написа Бонев на страницата си във Фейсбук. Единствената комисия, в която управляващите нямаха мнозинство, тази по архитектура и градоустройство, е с променен състав и баланс. Вместо досегашният превес на опозицията, като гарант, че криминални проекти за презастрояване на София няма да бъдат одобрявани, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в превземат и тази последна комисия и погазват интересите на софиянци и основните принципи на демокрацията, посочва Борис Бонев. Той призова групата на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за бойкот на СОС до отмяна на днешното решение.

СОС удължава икономическите мерки за бизнеса в София

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1602 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.09.10 | 13:08

4
Бесепарите лъжат като талибани и цигани. Лъжата им е ценност.

2021.09.10 | 13:04

3
БСП - партията на терористите и малоумните зомбита.

2021.09.09 | 20:17

2
И до сега като не са имали превес в тая комисия мутрите София не е презастроена ли? Кажете си истината - вече мяма да има нужда да ви плащат рушвети и на вас. За това ви боли. Всичките в тоя съвет сте селяндури първо поколение столичани и не ви дреме за града. Маскари сте всичките.

2021.09.09 | 19:15

1
Циганският вот управлява София благодарение на Дай България.

Добави коментар

Водещи новини