Тотю Младенов: Въпреки кризата, заплатите растат

  • 29 май 2012 08:14

  • 1695
  • 11
Тотю Младенов: Въпреки кризата, заплатите растат
© Булфото

Към вчерашния ден 890 молби за еднократна помощ от 325 лв. са подадени за цялата Пернишка област. Социалните работници ги обработват и скоро ще кажем кога точно парите ще бъдат преведени.

Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Той намекна, че тази помощ може да бъде увеличена. "В момента се правят изчисления и решението ще бъде взето на утрешното заседание на правителството", каза Младенов. Той обясни, че тези пари се дават, за да могат хората да покрият най-спешните си нужди. Министърът каза, че ще бъде направено всичко възможно помощите да бъдат раздадени до края на тази седмица.

"В момента се правят огледи на засегнатите от земетресението къщи. Едната помощ ще бъде за възстановяване на къщите, а другата част от парите ще бъде за покриване на най-неотложните нужди. Смятаме, че трябва да бъдат подпомогнати всички пострадали от труса", заяви социалният министър. Той уточни, че е говорил с българския еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование и с министъра по управление на евросредствата Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и изрази надежда, че за възстановяването ще бъдат отпуснати европейски пари.

Запитан дали заплатите на социалните работници ще бъдат увеличени, Младенов отговори, че още в началото на мандата възнагражденията им са били ниски. Той съобщи, че е разговарял с финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи за "леко" увеличение на заплатите. Социалният министър увери, че условията на труд на социалните работници ще бъдат подобрени.

Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко каза, че 730 000 души ще получат увеличение на пенсиите за старост и за инвалидност. "Вдигнахме и вдовишките добавки. В състояние на криза това успяхме да направим. За първите три месеца има повече приходи от планираните в Държавното обществено осигуряване. Ако това продължава така, от 1 юли догодина можем да увеличим с малко пенсиите. Въпреки кризата, заплатите растат. От тази година минимум с 20 лв. ще се увеличава минималната работна заплата. Стремим се да защитим най-ниските доходи. Бизнесът също има ангажимент да осигури достойно заплащане на хората, за да ги задържи", каза още министърът на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1695 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
дон пепе

2012.06.27 | 09:56

7
Не растът,а летят направо ,докъде го докарахме моля ви скъпо правителство и ти Свети Боко намалете ни заплатите, че вече не знаем какво да ги правим тия пари,така качихте стандарта ,че вече преливаме от охолство,какво ще правим като границата ни се залее от икономически емигранти от Германия и САЩ
Буко Баламата

2012.06.27 | 09:57

11
Извади си главата от задника!

2012.06.27 | 09:57

10
Ние пък в нашата фирма от няколко години не са ни мърдали заплатите - за сметка на това претърпяхме съкращения на персонала. С тези постоянно растящи цени не знам колко ще издържим още.
?????????????????????????

2012.06.27 | 09:57

9
Герберите явно не правят разлика между " електората " и партньорите им на запад , че се опитват и нас да ни гъбаркат като тях със същите шменти капели . Явно е крайно време мандата им да свърши и да минат във опозиция за има няма 100 години поне докато всички боклуци в редиците им измрат .
rrrrrrrrrrr

2012.06.27 | 09:56

8
Лъжеш,лъжеш
До 1,2 и 3

2012.05.30 | 21:44

1
Вие тъпанари, минимална работна заплата знаете ли какво значи ? Няма никакво значение, дали си на държавна работа или в частния сектор, това е минимално месечно възнаграждение, което всеки работещ трябва да получава по закон ! N2, тебе не са те гъбаркали, а направо са те изнасилвали 20 и повече години, така че е нормално да нямаш вяра никому, а мандата на Герб, че няма да свърши е повече от сигурно. Факта остава - заплатите се вдигат във време на криза.
Професор Софийски

2012.06.27 | 09:56

6
След 1 година мандата на ГЕРБ свършва и никоя земна,извънземна или божествена сила не е в сила да предотврати това . Ако не го обедини нищо друго българина то тежкият живот ( за който дължим благодарности на ГЕРБ ) ще успее да отиде пред урните и да му вдигне червен картон макар че на него един червен картон му е малко ( ама това е тема на друг разговор ) . А до колкото до определението "тъпанар" то е характерно за лектората на ГЕРБ образованите и интелигентните хора гербери не стават . Много мразя някой 20 годишен наркоман или алкохолик който едвам срича да ми дава акъл за нещо от което нищо не разбира живял съм по равно години и през соца и през демокрацията и разликата между двете е че всички имаха работа , заплатите ( от най-ниската до най-високата ) стигаха за всичко и тогава се ценеше образованието ( не се купува или фалшифицира масово както сега ) и никой със образование под полувисшо си кротуваха и не се напъваха да мислят при положение че не им се отдава , а и тогава редовно съветваха тези които се объркат да се обаждат където не им е работа във милицията или следствието. Курса по физиотерапия беше особено ефективен и пръдни като теб нямаше да се обаждат от щайгата със останалите зеленчуци.
кев1н

2012.06.05 | 20:35

5
ми.. какво да ви кажа.. беден народ, прост народ! и защо е беден и прост.. защото е НЕОБРАЗОВАН! защото не знае 1 чужд език да влезе да види какво се пише в европа за българия.. щото не може да излезе от българия.. да види какво става :) ако българия беше 2003 година 2 години напред с материяла пред румъния, благодарение на БСП и ДПС 2009 бяхме 2 години назад..! но знаете ли какво.. в момента изпреварваме румъния.. вие ще кажете да бе да ?! еми да! средната заплата там е 45о евро.. е кво тука е 4оо :) вие ше кажете каде е 4оо бе ти нормален ли си ?! но това са данни които се смятат по изключително строги критерии от СБ, а не от измишлйотините на някой хора! ейся като изкопаем газа, като се махне концесията от мината за кристал(който поглъща радияция и единствено тук се намира в българия) (концесията е на дъщерята на иван костов дадена) и тука ше стане катар бе момчета..:) толкова сте слепи.. ! ако герб спечели изборите и продължи в това темпо след 5 години ше си казвате.. "мале как съм можел да ги плюя.."

2012.06.05 | 20:32

4
Заплатите растат, защото безработицата е голяма!!! Един човек, който взема примерно 600 лв заплата, ще му бъде увеличена с 50-60 лв, защото в същата фирма са съкратени 2-ма служители с такава заплата. Това ми е логиката!!!
holokosta

2012.05.30 | 21:58

3
GOSPODIN PYTIO MLADENOV TI SI EDIN BOKLYK .
4i4o go6o

2012.05.30 | 21:44

2
Тотю Младенов: Въпреки кризата, заплатите растат -ама на чиновниците от държавната администрация както и самата администрация расте ежедневно ! Пийте си хапчетата от ГЕРБ че много си личи когато не го правите редовно !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини