Всички, засегнати от земетресението, ще получат финансова помощ

  • 28 май 2012 16:45

  • 512
  • 0
Всички, засегнати от земетресението, ще получат финансова помощ
©

Всички, засегнати от земетресението, ще получат финансова помощ, каза министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко в село Дивотино, община Перник, при проверка на дейностите по приемането на молби на пострадалите жители, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

На територията на община Перник са подадени над 700 молби, а в Радомир над 40.

Министерски съвет ще определи размера на еднократните помощи, които ще бъдат отпуснати за неотложни и спешни нужди. До края на седмицата те ще бъдат на разположение на хората.

Има разбирателство с управителя на Националния осигурителен институт Бисер Петков хората от област Перник да получат пенсиите си от 4 до 8 юни.

Процесът по приемане на молби продължава, за да могат да се възползват всички пострадали.

Еврокомисарят за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева съобщи, че ще бъдат проучени възможностите средства от европейските социални фондове да бъдат насочени към възстановяването на жилищата на засегнатите. Тя допълни, че е изключително важно до зимата хората да разполагат с дом. В село Дивотино осем къщи ще бъдат напълно разрушени. Подкрепа на хората в селото оказва и екип от петима психолози.

Посещението на министър Младенов в пострадалите от земетресението райони продължи със среща с жителите и местната власт на село Мещица, община Перник. Там от сутринта социалните работници са приели над 20 молби. Работната програма на министър Младенов приключи със среща с кмета на община Радомир Пламен Алексиев в сградата на общината. Министър Младенов се срещна с областния управител на област Перник Иво Петров. Те обсъдиха механизма на сътрудничество между държавата и местната власт при кризисната ситуация за предоставянето на навременна и ефективна помощ на пострадалите жители.

Последвайте канала на

Десислава Станева
512 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини