Парламентът днес: Листопад, скафандри, лели и притчи

  • 01 септември 2021 10:34

  • 6049
  • 46
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

Депутатите с поредно напрегнато пленарно заседание. Народните представителите се скараха за пореден път, а днес по-конкретно за актуализацията на бюджета. 

В началото на заседанието лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за предложи съкращаване на срока между гласуванията на първо и второ четене за актуализация. 

НА ЖИВО: НС със заседание: Ще задържим третия мандат, за да се актуализира бюджета, обяви Нинова

За лелите

Някои колеги са настроени ваканционно, но ваканция очевидно няма - българските граждани не се нуждаят от това, заяви депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Иван Иванов.

Той посочи, че парламентът само изслушва министри от служебния кабинет. "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да бъде вашият смокинов лист, да си правите, каквото искате тук", категоричен бе той.

"На срещата между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ИБГНИ имаше точен и ясен запис, излъчен директно почти всички телевизии. На този разговор беше артикулирана необходимостта от скорошно приемане на актуализацията на бюджета. Манолова изрично заяви, че е съгласна срокът да бъде съкратен. Беше заявено, че има пълна готовност с предложения между първо и второ четене. Вярвам вие да си спазите думата", каза още Иван Иванов.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от ИБГНИ пък репликира: "Да, на проведената среща за опит да бъде съставено правителство от третия мандат, потвърдихме, че бихме подкрепили съкращаване за срока между първо и второ четене на националния бюджет. През ум не ми е минавало, че вие ще предложите извънредно заседание на комисията в събота и извънредно на парламента във вторник", обясни тя. Според нея това ще пресече възможността този парламент да приеме и който и да е друг закон.

Иванов отговори, че ако искат 46-ото НС да приема много закони, да сформират правителство и ще приемат много законопроекти. Той посочи, че от сутрин до вечер се изслушват министрите и прогнозира, че може и кметовете да започнат да викат на изслушване. "Да извикаме и леля ми да си каже нейното мнение", пошегува се депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

НС прие на първо четене актуализацията на бюджета за 2021 г.

"Комисията по бюджет и финанси работи от скоро, защото първите приоритети бяха комисиите за Буджака и Росенец, за да се премери единия олигарх с другия", коментира пък народният представител от левицата Явор Божанков. 

"Ценното време на това Народно събрание загубихте в неща, които не че не са важни, но не могат да бъдат приоритет в този момент за България", каза още депутатът. 

"За да въведем ред в хаоса. Разбирам, че искате да сте смокинов лист, господин Биков, но госпожа Нинова иска на октомврийската революция", допълни Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

Листопад

Тук стана "Листопад". Листа падат, става и сериал. Ту се събирате, ту се разделяте, пък се скарвате, пък някой ви вкара някоя интрига. Сложили сте ни посредата и гледаме и не можем да повярваме на очите си. Не можете да направите правителство, бе колеги. Това е проблемът. Не знаете как се прави, не знаете как да водите преговори, не знаете и за какво да преговаряте, обърна се от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за към депутатите. 

Според него целта на дебата със сроковете е на президента да са му удобни изборите, защото много се е изнежил.

"Сега дайте и ако може и датата да му е удобна. Това е дебатът днес. Защо вие се карате тук. Вие сте изпокарани всички. Давайте да намалим срока и да ходим на избори, защото имайте предвид някой от вас страдат. Ще вземе Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически да направи партия. Не знам тогава ще трябва да удължаваме още с 4-5 месеца този парламент, за да може и той да се структурира. Гледам, че много неприятна тази тема за всички. За нас не - за нас е изключително приятна", каза още Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за.

"Аз не знам друг президент да го заплашват, че като вдигаш юмрук, ще получиш юмрук и да казвате, че е изнежен. Нека спрем със смокиновите листа, защото да не станат на прах", каза Георги Михайлов от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

КТ "Подкрепа" и АИКБ: Бюджетът не е идеален, но е приемлив

Притчи от сценаристи 

"Искам да ви разкажа притча. Лъжата срещнала истината и казала: виж какъв хубав ден. И лъжата предложила да се разходят. Стигнали до вир. Лъжата предложила да се изкъпят във вира. Лъжата взела дрехите на истината и избягала. Истината се скрила. Не обличайте чужди дрехи. А вие, господин Иванов, не се плашете от Джон Траволта, той е в Холивуд", каза Филип Станев от ИТН.

За космоса с любов 

"Сваляйте скафандрите и слизайте на земята", призова народните представители Александър НенковАлександър НенковАлександър Руменов Ненков е икономист и политик е от ГЕРБ, народен представител в 41-вото, 42-рото, от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на

"Този парламент е пълен с лицемери", заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.

"ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са в комплект, така както бяха в предишните парламенти, когато се правиха на опозиция. Нинова отново се гушна с ГЕРБ", допълни той. 

Кирил Петков възмутен от депутатите: Трябва ни спешна актуализация, те се занимават с интриги

"Нинова не е била министър на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, не е била на кино с него, не е била омбудсман или на килимче, за разлика от всички партийни лидери", отговори Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за, визирайки Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския

"Невероятна гледка е как ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в защитава БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е", каза пък Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

"Бая се бихме с Борисов последните 5 години, не може да ме уязвите по темата", отговори Нинова на Йорданов.

ИТН категорично заявихъа, че няма да подкрепи третия мандат на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а Йорданов съобщи: "Не е като да не знаете как изглежда кабинета на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в отвътре."

Струва ми се, че това беше последната победа на ИТН, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава Атанасова. 

"Надявам се от този дебат разбраха кой - кой офис е посещавал. Оказа се, че Маналова е посещавала офисите на Нинова, Борисов и Божков, вероятно и на Орешарски и Пеевски", каза още Атанасова. По думите й се е оказало, че партиите на промяната, на протеста и на алтернативата не са такива.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на още в петък се обявихме против удължаването на срока между първо и второ четене на актуализацията, защото няма време.

"Не знам сега кой ви пречи. Допреди ви пречеше ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, срещу когото се обединихте под юмрука на президента с една единствена мисъл да ни изчегъртате. И да, г-жо Нинова, имаме самочувствието да сме тук", каза още Десислава Атанасова.

На репликата на Атанасова Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на поиска отговор, какъвто не се даде заради изтекло време на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!", заради което настана смут. Според зам.-председателят на НС Росица Кирова не се е споменало името на Манолова, за да има право на отговор. 

ИТН завиха, че има грозно нарушаване на правилника: Трябва да се замени председателстващия с Кристиан Вигенин, явно е оглупяла. От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отвърнаха, че председателстващия се определя от председателят на НС. Малко след 11:10 часа Ива Митева смени Росица Кирова с Вигенин.

Парламентът отхвърли предложението на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за по-скоро разглеждане на актуализацията на бюджета.

11:20 ч. - След над 2 часа на скандали депутатите излязоха в 30-минутна почивка. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6049 46

Коментари 46

Добави коментар
Ей пич

2021.09.01 | 11:13

1
Държавнкте хакери от кога бръмчат на профилчета
Вашата......

2021.09.01 | 11:15

2
Най- голяма радост за зрителите на този цирк ще е , ако метеорит тресне в НС сега.

2021.09.01 | 11:20

4
Недей пуска главния обвенител с електрошок вътре
Родопа

2021.09.01 | 11:19

3
Ей много тpевопасни аз се чyдя защо в италианската пица не слагат маслини а то чист фашизъм

2021.09.01 | 11:21

5
Тази жена си повярва че чакаме на нея
про.стата влаинка от видин

2021.09.01 | 11:24

6
гер.бава като стане на пред.седателското място на пар.ламента и цирка ненадминат... е тва заслужавате след трети из.бори прос.ти гер.бави кадри да ви ши.бат още 12 години с прокопиевите дъ.бъ и онея двамата спасители къде прокопа ни ги лансира през всичките си медии

2021.09.01 | 11:36

9
Е, па вземи си Мая у дома. Циркът е гарантиран.
Аз

2021.09.01 | 11:25

7
Поздравявям всички българи и народните избранници с песента на Лили Иванова"ПАНАИРИ"
Съдебна pеформа

2021.09.01 | 11:29

8
Като влизаш в мaгазина кaзваш на лeличката от вcичко по eдно килo и ще cтанеш любимeца в oклoлията
Набързо

2021.09.01 | 13:19

31
Едно кило сирини, едни кило ангелски прах, едни кило салам, едно кило чиреши
Сексуален цис- джендър

2021.09.01 | 11:44

10
За такива дни и де6ати дупетатите не трябва да взимат заплати.

2021.09.01 | 11:48

11
Мойте опасения са, че Нинова вече подозира ясновидеца, че пропиляха всичко на зарове, няма какво дpyго да е

2021.09.01 | 11:53

12
Пyдбодителите и пoмагачите са само в списака на чакащите екстpасенси за тpансплантация

Добави коментар

Водещи новини