Парламентът днес: Листопад, скафандри, лели и притчи

  • 01 септември 2021 10:34

  • 5931
  • 46
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

Депутатите с поредно напрегнато пленарно заседание. Народните представителите се скараха за пореден път, а днес по-конкретно за актуализацията на бюджета. 

В началото на заседанието лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за предложи съкращаване на срока между гласуванията на първо и второ четене за актуализация. 

НА ЖИВО: НС със заседание: Ще задържим третия мандат, за да се актуализира бюджета, обяви Нинова

За лелите

Някои колеги са настроени ваканционно, но ваканция очевидно няма - българските граждани не се нуждаят от това, заяви депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Иван Иванов.

Той посочи, че парламентът само изслушва министри от служебния кабинет. "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да бъде вашият смокинов лист, да си правите, каквото искате тук", категоричен бе той.

"На срещата между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ИБГНИ имаше точен и ясен запис, излъчен директно почти всички телевизии. На този разговор беше артикулирана необходимостта от скорошно приемане на актуализацията на бюджета. Манолова изрично заяви, че е съгласна срокът да бъде съкратен. Беше заявено, че има пълна готовност с предложения между първо и второ четене. Вярвам вие да си спазите думата", каза още Иван Иванов.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от ИБГНИ пък репликира: "Да, на проведената среща за опит да бъде съставено правителство от третия мандат, потвърдихме, че бихме подкрепили съкращаване за срока между първо и второ четене на националния бюджет. През ум не ми е минавало, че вие ще предложите извънредно заседание на комисията в събота и извънредно на парламента във вторник", обясни тя. Според нея това ще пресече възможността този парламент да приеме и който и да е друг закон.

Иванов отговори, че ако искат 46-ото НС да приема много закони, да сформират правителство и ще приемат много законопроекти. Той посочи, че от сутрин до вечер се изслушват министрите и прогнозира, че може и кметовете да започнат да викат на изслушване. "Да извикаме и леля ми да си каже нейното мнение", пошегува се депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

НС прие на първо четене актуализацията на бюджета за 2021 г.

"Комисията по бюджет и финанси работи от скоро, защото първите приоритети бяха комисиите за Буджака и Росенец, за да се премери единия олигарх с другия", коментира пък народният представител от левицата Явор Божанков. 

"Ценното време на това Народно събрание загубихте в неща, които не че не са важни, но не могат да бъдат приоритет в този момент за България", каза още депутатът. 

"За да въведем ред в хаоса. Разбирам, че искате да сте смокинов лист, господин Биков, но госпожа Нинова иска на октомврийската революция", допълни Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

Листопад

Тук стана "Листопад". Листа падат, става и сериал. Ту се събирате, ту се разделяте, пък се скарвате, пък някой ви вкара някоя интрига. Сложили сте ни посредата и гледаме и не можем да повярваме на очите си. Не можете да направите правителство, бе колеги. Това е проблемът. Не знаете как се прави, не знаете как да водите преговори, не знаете и за какво да преговаряте, обърна се от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за към депутатите. 

Според него целта на дебата със сроковете е на президента да са му удобни изборите, защото много се е изнежил.

"Сега дайте и ако може и датата да му е удобна. Това е дебатът днес. Защо вие се карате тук. Вие сте изпокарани всички. Давайте да намалим срока и да ходим на избори, защото имайте предвид някой от вас страдат. Ще вземе Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически да направи партия. Не знам тогава ще трябва да удължаваме още с 4-5 месеца този парламент, за да може и той да се структурира. Гледам, че много неприятна тази тема за всички. За нас не - за нас е изключително приятна", каза още Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за.

"Аз не знам друг президент да го заплашват, че като вдигаш юмрук, ще получиш юмрук и да казвате, че е изнежен. Нека спрем със смокиновите листа, защото да не станат на прах", каза Георги Михайлов от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

КТ "Подкрепа" и АИКБ: Бюджетът не е идеален, но е приемлив

Притчи от сценаристи 

"Искам да ви разкажа притча. Лъжата срещнала истината и казала: виж какъв хубав ден. И лъжата предложила да се разходят. Стигнали до вир. Лъжата предложила да се изкъпят във вира. Лъжата взела дрехите на истината и избягала. Истината се скрила. Не обличайте чужди дрехи. А вие, господин Иванов, не се плашете от Джон Траволта, той е в Холивуд", каза Филип Станев от ИТН.

За космоса с любов 

"Сваляйте скафандрите и слизайте на земята", призова народните представители Александър НенковАлександър НенковАлександър Руменов Ненков е икономист и политик е от ГЕРБ, народен представител в 41-вото, 42-рото, от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на

"Този парламент е пълен с лицемери", заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.

"ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са в комплект, така както бяха в предишните парламенти, когато се правиха на опозиция. Нинова отново се гушна с ГЕРБ", допълни той. 

Кирил Петков възмутен от депутатите: Трябва ни спешна актуализация, те се занимават с интриги

"Нинова не е била министър на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, не е била на кино с него, не е била омбудсман или на килимче, за разлика от всички партийни лидери", отговори Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за, визирайки Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския

"Невероятна гледка е как ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в защитава БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е", каза пък Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

"Бая се бихме с Борисов последните 5 години, не може да ме уязвите по темата", отговори Нинова на Йорданов.

ИТН категорично заявихъа, че няма да подкрепи третия мандат на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а Йорданов съобщи: "Не е като да не знаете как изглежда кабинета на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в отвътре."

Струва ми се, че това беше последната победа на ИТН, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава Атанасова. 

"Надявам се от този дебат разбраха кой - кой офис е посещавал. Оказа се, че Маналова е посещавала офисите на Нинова, Борисов и Божков, вероятно и на Орешарски и Пеевски", каза още Атанасова. По думите й се е оказало, че партиите на промяната, на протеста и на алтернативата не са такива.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на още в петък се обявихме против удължаването на срока между първо и второ четене на актуализацията, защото няма време.

"Не знам сега кой ви пречи. Допреди ви пречеше ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, срещу когото се обединихте под юмрука на президента с една единствена мисъл да ни изчегъртате. И да, г-жо Нинова, имаме самочувствието да сме тук", каза още Десислава Атанасова.

На репликата на Атанасова Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на поиска отговор, какъвто не се даде заради изтекло време на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!", заради което настана смут. Според зам.-председателят на НС Росица Кирова не се е споменало името на Манолова, за да има право на отговор. 

ИТН завиха, че има грозно нарушаване на правилника: Трябва да се замени председателстващия с Кристиан Вигенин, явно е оглупяла. От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отвърнаха, че председателстващия се определя от председателят на НС. Малко след 11:10 часа Ива Митева смени Росица Кирова с Вигенин.

Парламентът отхвърли предложението на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за по-скоро разглеждане на актуализацията на бюджета.

11:20 ч. - След над 2 часа на скандали депутатите излязоха в 30-минутна почивка. 

Радина Лазарова
5931 46

Коментари 46

Добави коментар

2021.09.01 | 15:30

46
И не ме интересуват драскачи и тролове. При ГЕРБ и Борисов живеехме в мир и спокойно. Радев и всички около него съсипаха държавата. Всичко е в пъти п0-скъпо и народа е тотално отчаян и смазан. Вкараха ни в жестока криза и безизходица. На следващите избори ще гласувам против Радев и за ГЕРБ !!!
президентска

2021.09.01 | 13:03

30
президентска република трябва. един да отговаря и на него да му се носи сметка. с тази парламентарна така ще е. кризи, кризи, кризи и все дпс-то управлява.
и аз

2021.09.01 | 14:34

45
и аз съм за президентска република с президент Волен ..
Мунчоо

2021.09.01 | 14:23

38
Аре у лево :)
popche

2021.09.01 | 14:08

36
Е..БИ СИ МА...ТА ДЪРТ КОМУНИСТ
иван

2021.09.01 | 14:01

34
и кой да е президента
Смях

2021.09.01 | 14:28

44
Скоро подлогите на Крадев ще усетят как бият работливи, български ръце :)
Алоу, биволицата!

2021.09.01 | 14:27

43
Нали си даваш сметка че Мунчо е от ложата на Гергов?
срам нямате

2021.09.01 | 12:38

26
Докога ще триеш всичко в подкрепа на служебното правителство?
Ми нормално!

2021.09.01 | 14:26

42
Никой не обича масони и зелени чорапи!

2021.09.01 | 13:22

33
Нинова недей пyска мандата гърч до последно тяхната семка аз
Няма лошо!

2021.09.01 | 14:25

41
А на изборите ще се посмеем :)
я,по спокойно

2021.09.01 | 12:38

27
Кой сключи договори за работа по автомагистрали без да осигури пари?Кой раздаде пари на свои фирми без да са постройли нищо?КОЙ заложи ,,бомби(ктдето може за служебното правителство.?Радев ли тъпацииииии?Искайте си парите в Банкя.
хи хи

2021.09.01 | 14:25

40
Я по-добре кажи кой раздаде заделените пари за албански електрички и ел. колела :)

2021.09.01 | 13:03

29
Я го духай
Raptor

2021.09.01 | 14:17

37
Нещастници,дращете глупости тука,аз си пия уискито на бара на Перла.Избори ли,партии ли,управляващи,хич не ме интересуват.До сега съм се оправял без тях и за напред ще е така.И такива като мен са много,ние сме ЛЕГИОН.
Дообре

2021.09.01 | 14:23

39
Дообре Посран Бабикяне, но не хваща дикиш :)
popche

2021.09.01 | 14:07

35
най -добрият виц е написан на сградата на народното събрание/съединението прави силата/ХА.АХА.ХА...
Електpa

2021.09.01 | 13:21

32
Импекса Краднелия да каже, кой крепи режима на Кауна Радеф и, кога Импексовата БСПеедирастия е мислила за хората. Когато ги изб. иваше без съд и присъда и взривяваше църкви ли, или когато ги пращаше в Белене и Скревена, а може би по времето на насилствената коликтивизация или когато окраде спестяванията на хората, при Жан Видинов...

Добави коментар

Водещи новини