Нинова: Няма да влизам в обяснителен режим какво сме си говорили със Слави Трифонов

  • 30 август 2021 18:00

  • 7120
  • 111
Нинова: Няма да влизам в обяснителен режим какво сме си говорили със Слави Трифонов
© БТВ

Ще направим последен опит за смислен разговор и дебат. Каво ще се получи - не знам. Разговори ще водим само с "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ДБ), "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) и "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" (ИБГНИ). Утре имаме разговор с ДБ, в сряда с ИТН. Ако успеем да постигнем някакво разбирателство, ще направим още един кръг от разговори. Ако получим отказ, ще върнем мандата. Няма да поставяме никакви условия, защото ние си знаем мястото - трета сила, с 36 депутата.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по повод политическата криза у нас и възможността за съставяне на редовно правителство с третия мандат. 

"Относно третия мандат - имаш неограничено време за избор на премиер и после той има срок за представяне на кабинет. Нека видим как ще се развият разговорите до сряда и тогава можем да мислим за премиер. Аз няма да влизам в ситуация да обяснявам какво съм разговаряла със Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Да, разговаряхме по принципни въпроси и политики. Всички срещи са били в парламента - открити и пред вас. Това за нас е най-важното. Трябва да променим модела на задкулисие и договорки. Ние искаме да покажем алтенративен модел - няма какво да си кажем скрито", каза още тя. 

Нинова: Правим опити за спокойни разговори за съставяне на кабинет

"Нека утре и вдругиден ДБ и ИТН потвърдят, че няма да подкрепят третия мандат. Нека го направят открито пред всички в НС. Тогава сядаме, затваряме тази страница и гледаме напред - актуализацията на бюджета. При връщане на мандата веднага - няма да успеем да преизчислим пенсиите, няма да има пари за МВР и военните за охрана на границата, няма да има пари за Ремдесивир в болниците. Трябва да преценим дали ще хвърлим държавата в хаос. Ние не искаме това да се случи. На днешните ни срещи всички ни помолиха, ако не можем да се разберем за редовно правителство, то поне да актуализираме бюджета. С Президентството не сме водили разговори и не са ни молили да забавим мандата. Всичко зависи от актуализацията на бюджета. Предстои второ четене, което е много тежко. Това е причината да изчислим, че можем да върнем мандата между 10 и 15 септември. Ако има съгласие второ четене на актуализацията на бюджета да мине по-бързо, можем да върнем мандата и по-рано. Бойко Борисов не носи отговорност за нищо в момента. Това е причината той да иска да няма актуализация на бюджета, за да може да излезе и да каже - ето тези оставиха хората без пари и пенсии, по мое време нямаше такова нещо. Това е целта му. Ние обаче сме отговорна партия и не трябва да допускаме това да се случи", разкри Нинова. 

Бойко Борисов: Ако искат БСП да държат мандата до 36 септември! Това е гавра!

"С третия мандат спазваме Конституцията - той е неограничен. Идеята служебното правителство да стане редовно все още е актуална, но това не зависи само от нас. Първо президентът трябва да даде своето съгалсие и после да има съгласие с останалите три партии. Президентът ни каза, че служебното правителство е експертно, а е редно политическите партии да поемат своята отговорност. Ние сме интелигентни хора и разбрахме какво ни казва президентът. Не сме разговаряли със Стефан Янев. Първото и най-важното е президентът да даде своето съгласие, а не да привикваме министрите зад гърба му. Така разбираме ние политиката. В четвъртък свикваме Нациоаналния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и там ще решим всичко - връщането на мандата, дали изборите да са 2 в 1. Мое лично мнение е, че изборите трябва да са в 2 в 1. Три седмици поред избори ще измори хората. Всичко трябва да е интерес на хората. Утре чакаме отговора на ДБ, в сряда на ИТН и в четвъртък всичко ще е ясно", завърши Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7120 111

Свързани новини

Коментари 111

Добави коментар

2021.08.31 | 08:10

110
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана
Виолета Маринова

2021.09.01 | 12:37

111
Вземи си пий хапчетата
Съсипа партията

2021.08.31 | 06:16

109
Заради Радев всички се подиграват с Нинова. Заприличала е на парцалена кукла!

2021.08.31 | 01:36

103
дюлгерите от пандектният правов ред се състезават в центера на наполеонската кодификация , така ли е възприемствената основа теза от онова каквото се развива в разреза с по-добрата система на разбирането , макар че въпреки марксизма-ленинизма имаме ни , в разрез с почти всичките ни социалистически приятели и групата незавизимите още онова гражданско право отпреди ? ама , г-жо глав-сек , за каква кауза Вие совственолично стоете всъщност ?

2021.08.31 | 04:14

108
Нинова.Между 10 или 15 ще върнем мандата ако неможем да съставим кабинет.НЕДАЙ БОЖЕ ДА ПАДНЕ ДЪРЖАВАТА В РЪЦЕТЕ НА ТАЗИ КРЪВОПИЙЦА.По мръсна е от ББ.За това ние борбата да няма подмяна.Искаме промяна,защото загива нацията.

2021.08.31 | 01:49

107
следователно , ние отиваме нито към следващите избори с по-добра перспектива , а просто потъваме в една борба за старото , ретро .

2021.08.31 | 01:47

106
целият процес каквото виждаме не е подобрение към западните стандарти , а едно кабулизация на какво си е било .

2021.08.31 | 01:45

105
вие там някъде май не разбирате . ходим като дюлгери в запад - хем заплата , но хем пхрава . връщаме с към роднина , хем данък , хем невъзможно наследяване в реални срокове . Всичко , цялото , турски бъркоч от римско пандектно - от Граждански Процесуалният до отделни Закони и съответстващите администативни процедури . Оная работа , че не работи с електронно правителство , не ни учудва . Ни учудва въпрос защо въобще да се върнем

2021.08.31 | 01:38

104
една забулената без равни права граждански и наследствени - ето : най точната характеризация на нашенката от добричкото

2021.08.31 | 01:15

99
Базата на протестите може да е много пъстрена . Но както опасенията , тоест спирателните спъванията в самата конституция по неяната процедурен ред , така и самата не политология , а социологията . Проблемите , въпросителните в България традират не върху марксизма и негова идеология , отколкото върху въпроси решените с наполеонската кодификация на наследствено правен част на нашенският правен мир относно съотношенията в семейният ни кодекс и последователно насезственият ни закон . Заради това че не разполагаме с кодификация Наполеонската , ние се борим с дворове , имущества при наличие от редовно в съделища поне 20 населденици .Тогава , как да няма протести от никога по никакъв удовлетворените в София ? Изхвърлете онези пандектните закони за гражданските права , най-после приемате наполеонската кодификация на гражданското право , и така даже се присъединете в законов рад напремер РСФСР , или други западни цивилизационни законни поредки , вместо ни да държате в разпоредби от османското право .

2021.08.31 | 01:21

102
sergio leone : ich feif dir das lied von tot

2021.08.31 | 01:19

101
for a fithful dolars more

2021.08.31 | 01:19

100
наследи в рез публика българия ли : убивай или умирай

2021.08.31 | 00:54

98
Най правилното нещо което трябваше да направи Нинова е да върне мандата на президента веднага!

2021.08.31 | 00:52

97
Не знам някога БСП в коалиция с някой да са постигнали нещо съществено за България! Дори тъкмо обратното , инфлация и хаос!
Анонимен

2021.08.31 | 00:50

96
Турците бкп им смени имената 1984,мюсмлманите също 1972 очевидец

2021.08.31 | 00:50

95
И нас не ни интересува какво сте си говорили , но имате избиратели които може да искат да знаят , а и сте длъжни да им се обясните!
Гого

2021.08.31 | 00:40

94
Не ми дреме!!!!Ахххаааапапапапааапхаахахахаа

2021.08.31 | 00:28

93
Не и вярвам на тая и грам да си завлича баламите

Добави коментар

Водещи новини