БСП и ИБГНИ се разбраха за подкрепа, но правителство на промяната няма да има

  • 29 август 2021 14:20

  • 12417
  • 77
© bulphoto

Започна срещата между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" (ИБГНИ), на която трябва да се постигне споразумение за подкрепа при съставяне на правителство. С нея стартират преговорите с т.нар. партии на протеста за подкрепа преди сформиране на правителство с третия мандат.

Правим тази среща, като последен опит за съставяне на правителство в рамките на това НС. Това трябва да е правителство на промяната. Най-важното, по което трябва да говорим са политиките на едно бъдещо правителство. Во, заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, предаде репортер на Novioni.bg.

Нинова обяви как ще процедират с третия мандат, отправи и молба към ИТН, ДБ и ИБГНИ

"Благодаря ви, че приехте поканата ни като последен опит за формиране на мнозинство на фона предстоящите кризи. Водени от грижата от това, което ни очаква в следващите месеци, разбираме и поемаме отговорност", заяви тя.

"Отчитаме грешките, които бяха поставени при първия мандат. Когато бяха поставяни имена. Ако мнението ви е категорично, че няма как да съставим мнозинство за правителство, то е необходимо да не се хвърля веднага мандата, за да не оставяме държавата в хаос. Ако трябва и в почивни дни, и в извънредни заседания сме готови да работим за актуализиране на бюджета", разясни лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

ИБГНИ има последователна позиция и ние положихме всички усилия в това НС да се излъчи правителство. То трябва да е отговорно и в помощ на хората, заяви съпредседателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, чеМая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

„След изявлението на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в стана ясно, че правителство на промяната не може да има. За нас правителство на всяка цена не е решението и няма да го подкрепим. Няма да подкрепим такова и в следващия парламент. Това би било подмяна на вота на българския народ и очакванията на хората“, подчерта тя.

„Готови сме да участваме в сформирането на мнозинство, които да вземе необходимите решения, с които да оставим държавата в добро състояние преди настъпващите кризи“, каза още Манолова. Тя уточни, че формацията ѝ е готова да участва във формиране на мнозинство, за да не се оставят хората без доходи в три задаващи се кризи. "Ще подкрепят идеята на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за съкращаване на сроковете за актуализацията на бюджета", стана ясно още от думите ѝ. 

"По независещи от нас и от вас причини този разговор не може да бъде разговор за съставяне на правителство. Защото формиране на кабинет би бил в ръцете на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Адмирации за вашата смелост да не връщате веднага бюджета, за да можем да свършим работа", каза адвокат Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971.

"Не разбирам защо се говори за правителство с подкрепа на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Ние 4 г. сме потърпевши от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в", изтъкна Нинова.

"Имаме съвпадения - социалните мерки, правосъдната реформа. Има и въпроси, които са твърде амбициозни за две седмици, като плана за възстановяване и устойчивост. И на нас ни се иска, но не е възможно. Приоритет за нас е актуализацията на бюджета", поясни лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Тя уточни, че двете формации имат разбиране по важността на актуализация на бюджета. 

"Хората изнемогнат - повишават се цените на тока и на водата. не да оставим в колкото можем по-добро състояние държавата. Защото сега е лесно - топло е. Но на есен вече няма да е така. Нека си дадем две седмици време", предложи Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Нинова добави: "На едни и същи позиции сме". 

Срещите с другите партии продължават. Поканата за “Демократична България” е на 31 август от 10:00 часа, а на "Има такъв народ” на 1 септември от 11:00 часа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12417 77

Свързани новини

Коментари 77

Добави коментар
Viktoria

2021.08.30 | 16:10

77
Мая и Ицо 'що не се спрат малко. Обещават всичко само да имат трибуна за повече ядене.
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.29 | 19:32

76
ВЪВ youtube-Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
А

2021.08.29 | 18:48

75
НАРОДА ИДВА....ДА ИЗРИНЕ МУТРИТЕ КАТО ГАЛЕВИЦА , КОРНЕЛА И РАДЕВ....
А

2021.08.29 | 18:46

74
НАЦ. ПРЕДАТЕЛСТВО ЩЕ Е АКО СЛАВИ ПОДКРЕПИ КОРНЕЛА....ОЩЕ ПОМНИ СРЕЩАТА И С ПИЯНИЦАТА РЕШЕТНИКОооффф..., НАЛИ ЩЯХА ДА СМЕНЯТ ПОСОКАТА КЪМ МАСКВЕ..., ЛИЧНО РЕШЕТНИКОоооффф И Е ПРЕДЛОЖИЛ ..., А НИНОВА КАЗАЛА..." РАНУУ Е ОЩИИ.."...
А

2021.08.29 | 18:46

73
НАЦ. ПРЕДАТЕЛСТВО ЩЕ Е АКО СЛАВИ ПОДКРЕПИ КОРНЕЛА....ОЩЕ ПОМНИ СРЕЩАТА И С ПИЯНИЦАТА РЕШЕТНИКОооффф..., НАЛИ ЩЯХА ДА СМЕНЯТ ПОСОКАТА КЪМ МАСКВЕ..., ЛИЧНО РЕШЕТНИКОоооффф И Е ПРЕДЛОЖИЛ ..., А НИНОВА КАЗАЛА..." РАНУУ Е ОЩИИ.."...
А

2021.08.29 | 18:45

72
НАЦ. ПРЕДАТЕЛСТВО ЩЕ Е АКО СЛАВИ ПОДКРЕПИ КОРНЕЛА....ОЩЕ ПОМНИ СРЕЩАТА И С ПИЯНИЦАТА РЕШЕТНИКОооффф..., НАЛИ ЩЯХА ДА СМЕНЯТ ПОСОКАТА КЪМ МАСКВЕ..., ЛИЧНО РЕШЕТНИКОоооффф И Е ПРЕДЛОЖИЛ ..., А НИНОВА КАЗАЛА..." РАНУУ Е ОЩИИ.."...
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.29 | 18:22

57
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
киксс

2021.08.29 | 18:40

71
Понеже всички говорим славянски - по време на траките славяни е имало само в днешна Сърбия и днешна Русия.... Та Сърбите- днешни българи са превзели Тракия с красиви путки - без война.
киксс

2021.08.29 | 18:36

68
Като по тея земи е имало траки - в русия е имало славяни и в днешна сърбия също. Македонците по него време не са говорили слявянски - говорили са гръцки.
киксс

2021.08.29 | 18:32

66
Вярно е това -както е вярно че сега всички говорим славянски. Траките не са говорили славянски. Също не са говорили славянски и македоните. Истински македони не са останали. Сегашните македони говорят славянски.
киксс

2021.08.29 | 18:38

70
Нинова ще ми процедира оная работа
И КВО ШЕ СИ КРЕПИТЕ ТОГАВА!?

2021.08.29 | 18:37

69
МЪД*УРИТЕ НА НИНОВА И МАНОЛОВА ЛИ?
ПРЪСНАХА СЕ..

2021.08.29 | 18:36

67
КАТО ШАЙКА БАНДИТИ...ГАЛЕВИЦА И КОРНЕЛА...МАФИЯ ОТ ТЪПУНГЕРИ....ХВАНАХА ГИ...

Добави коментар

Водещи новини