Атанасов: Радев даде мандата на БСП, за да е сигурен за актуализацията на бюджета

  • 30 август 2021 10:42

  • 3115
  • 16
Атанасов: Радев даде мандата на БСП, за да е сигурен за актуализацията на бюджета
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, за да е сигурен, че ще има достатъчно време да бъде гласувана актуализацията на бюджета от 46-ото Народно събрание. Това заяви пред БНР съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров.

"Било е изначално ясно, че няма шанс при третия мандат да се създаде правителство", смята Атанасов.

Атанас Атанасов: Трябва да стане чудо, за да се реализира мандатът на БСП

По думите му "трябва да стане чудо", за да може да бъде реализиран мандатът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, при условие че Слави Трифонов заяви, че няма да даде подкрепа.

"Не може да бъде осигурено мнозинство за съставянето на това правителство и всичко оттук нататък е предизборна кампания", смята Атанасов.

Според него всичко оттук нататък е предизборна кампания и е абсурдно ДБ да участва в кампанията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. "Тази покана малко ми звучи като призовка", допълни той за поканата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е към неговата партия, която била дошла през медиите.

"Лентата беше отрязана миналата вечер, когато Слави Трифонов даде интервю, тоест националната телевизия отиде в неговия офис и той заяви, че няма да дадат подкрепа. Там имаше други интересни неща – той каза, че след следващите парламентарни избори правителство трябва да има на всяка цена и призова към смирение. Аз да питам защо при този парламент да няма правителство на всяка цена, като те са първа политическа сила и имат председател на НС, получиха най-важните комисии в парламента. Защо сега не?", каза Атанасов.

Според него без никакви преговори и разговори от страна на ИТН е бил сложен на масата "един непригоден състав на Министерски съвет" и това е "съборило нещата".

"Аз останах с впечатление, че се правеше всичко необходимо, за да се провали този мандат", каза лидерът на ДСБ.

Според Атанас Атанасов от ДБ са постъпили отговорно, защото не са допуснали подмяна - "да бъде избран от НС състав на МС, на хора, на които ще им бъдат натискани, образно казано, копчетата да вземат решения."

"Има златно правило в политиката – подкрепата се търси, тя не се носи на тепсия", обобщи Атанасов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3115 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
РУСКО РОБСТВО

2021.08.30 | 19:18

16
ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СЛЕД ПРЕВРАТА,КОЙТО СДЕЛА В ПРЕЗРЯНАТА ЗАДУНАЙКА СЪС СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ЛАНСИРА САМО ГНУСНИ И НАГЛИ ГЮВЕНДИЙ В СЛУЖБА НА КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ...РУСКИЯТ КЕНЕФ И НЕОБЯТНИТЕ МУ КОЛОНИИ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ ВИДИОТЕН ПОЖИЗНЕН ВОЖД. РУСКАТА СГАН Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.РУСКИЯТ КЕНЕФ И КОЛОНИИТЕ КОИТО Е ЗАГРАБИЛ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ СМАХНАТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД.ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТИЗЪМ РАЗПОЛОЖЕН НА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.МУТРАФОНОВА ПОВТОРИ ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКИЯТ ИДИОТИЗЪМ НА КРЕМЪЛ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ НА ВЛАСТ. ГЮБРЕТО СЕ ИЗЖИВЯВА НА СВИНСКА КРЕМЪЛСКА ПОЛИТИЧКА...ТАШАЦИ НА РОЯЦИ!!!...

2021.08.30 | 18:59

15
При "Тиквата" бензина беше 1.79. Вчера го налях за 2.32 - при Самальотчика и ибрикчията му Бо/йк/о Дама/дж/аната. Някак си вече искам "Тиквата" да се върне пак със спокойствието в страната а тези със юмручетата и Радка Пиратка както и Хад/жи/геев и Осра/ни/я Ба/би/кан в компанията на Кю/ст/ендилската чочарка да ги настанят за държавна сметка в Софийския централен.
Алена

2021.08.30 | 15:42

14
От ДБ друга песен щяха да пеят, ако им бяха връчили мандата на тях. И Атанасов, и Иванов си правят тънки сметки, ама нейсе не им се получава.
Mitaka

2021.08.30 | 14:32

13
ТАЗИ ЖАБА МНОГО СЕ ОЦЪКЛИЛА
Ха

2021.08.30 | 14:03

12
Гномът откри топлата вода! ЕВРИКА :)

2021.08.30 | 13:40

10
Най необразованите жypналисти са както винаги българските толкава негpaмотни хора не сме виждали. Освен да изписват правилно синтаксиса на диалекта няма какво дpyго да стане

2021.08.30 | 13:44

11
Какви са тези жyрналисти където цитират уикипедия и тик ток аналетично на икономическата власт на българските свиневъди
МАНГАЛ ЛОСТОВ

2021.08.30 | 13:23

9
ГЛЕЙ БЕ, ГЛЕЙ КАКВО Е ТЪЖНО ГНОМЧЕТО МИ! НЕ ГИ Е СРАМ - ПОНЕ 1-2 МИНИСТЕРСТВА ДА БЕХА ДАЛИ НА НЕГО И БОРЕТО МИЛЧЕВ! НА ИЗБОРИ!! ДОБРЕ, ЧЕ ИМА ОЩЕ БАЛЪЦИ ТА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДЪЙБЪ!
катана катана

2021.08.30 | 12:31

8
тоз дърт п.. гел, подлога на друг пе.. гел Костов. Тоз ли ще докара промяната?!?!?!

2021.08.30 | 12:24

7
ГНОМ
Stamatis

2021.08.30 | 11:59

6
Този, посинен комунист, само ляе и коментира. А вие двамата с Ристето какво сте направили за Българяи, дори и само за вашите избиратели?!

Добави коментар

Водещи новини