Кирил Петков: Имаме енергия да продължим да бъдем част от промяната

  • 29 август 2021 16:44

  • 2114
  • 36
Кирил Петков: Имаме енергия да продължим да бъдем част от промяната
© bulphoto (архив)

„Много се надявам, че този бюджет ще бъде приет. Всичко друго би било абсолютна безотговорност. Умолявам даже всички политически партии, независимо, че явно ще идват избори, да се стегнат и да приемат отговорното решение, че този бюджет трябва да бъде приет, преди да бъде разпуснато това Народно събрание.“ Това заяви министърът на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически пред БНР.

Запитан водени ли са разговори от страна на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за участие в правителство, Петков посочи, че никой не е говорил с него. С държавния глава също не са провеждани разговори за включването на Петков в следващ служебен кабинет.

Тошко Йорданов към Кирил Петков: Викаш да поизлъжем мъничко, а?

"До този момент го играем много екипно в служебното правителство и за мен това би било поемане на отговорност по правилния начин. Ако се реши, че това не е най-оптималното, не бих се сърдил на никой по никакъв начин, защото в момента са много динамични нещата, много фактори влияят“, посочи Петков.

В отговор на въпрос относно нов политически проект, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически коментира: „Нека го говорим, когато стане факт. Не мога това да го казвам в момента. В момента съм служебен министър, който трябва да е безпартиен. Останаха две седмици. Имаме енергия да продължим да бъдем част от промяната. Какъв е най-добрият начин да го направим, ще бъде много сериозен разговор не само с нашите съмишленици, но и с нашите семейства, с нашите партньори. Трябва да помислим внимателно, но знаем, че България има нужда от още промяна.“

За съвместното решение с Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С да участват в служебното правителство и за евентуално бъдещо продължение той уточни: „Рамката, в която бяхме, беше дадена от президента, заедно взехме това решение да влезем. За мен това е единствения формат, в който бих влязъл в политическа роля, експертна роля – където имаме обща визия, но как се постига тази визия, имаме пълна свобода и никой не ти вдига телефона, никой не ти казва нещо.“

„През цялото време сме поддържали комуникация, много продуктивна, но не съм получил нито един път насока – направи това или направи онова“, разказа Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически за взаимодействието си с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

БСП и ИБГНИ се разбраха за подкрепа, но правителство на промяната няма да има

Икономическият министър коментира и спора около канадското му гражданство и полученото в посолството на Канада в Румъния удостоверение от канадските власти.

„Даже няма много какво да се гледа в този сертификат. Това не зависи от канадските власти. Не съм ходил до Румъния. Оттук нататък единственото, което би ми било интересно, е решението на Конституционния съд. Той е единственият, който може да говори по тази тема и трябва да отчете кога българската държава приема отказа за валиден", подчерта Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, като нарече казуса „екзотичен“.

По думите му случаят с неговото гражданство би отворил вратите за много други българи, които искат да променят страната. Петков не отчита своя грешка, защото е бил абсолютно убеден, че отказът от чуждо гражданство е валиден. Той потвърди, че към днешна дата няма нито един канадски документ.

"Трите партии, които ме атакуваха по този казус, бяха ИТН, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в", припомни министър Петков. Петков отказа да назове посредника от ИТН, който е осъществил връзка с него преди срещата му със Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

Той анализира атаката на ИТН, последвала отказа му за участие в кабинета на партията. „В едно съм сигурен – тази готовност да изкажат всякакви неверни неща, включително и за бизнесите ни, за мен поражда супер много съмнения“, смята Петков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2114 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар

2021.09.01 | 00:35

36
Кирил Петков ,България има нужда от вас .Не се отказвайте , изгонете мафията .
Киро -мангала

2021.08.29 | 22:53

35
с кривотото чене и фалшивата диплома от харвард може пак да си подаде документите за канадско гражданство. К.ур К.ирливчо, к.ур в кривата ти м.утра болшевишко номеклатурно ко.пеле!

2021.08.29 | 22:19

34
това е шарлатанин - от най-наглите, при това! Той и Фигуранта се опитва да ни правят на ЕдЕоти! Публикацията е на Danny Hristova: "КАКВО СТАВА, КИРЕ? И ние знаем английски...Документите ти са получени на 19 август 2021 г. Така че продължавай да ни будалкаш и вкупом с пРезидента да нарушавате основния закон на държавата! “Получихме заявление за отказ от канадско гражданство на 19 август 2021 г. Започнахме да обработваме молбата ви на 19 август 2021 г. По молбата ви е взето решение. Трябва да получите отговор в рамките на следващите три месеца.”

2021.08.29 | 22:19

33
кривото че-е и неразбираемия акцент на английски да не ни прави на малоумни! 1. Това е една молба 2. Отговорът-освобождаване от гражданство на канадската страна ЛИПСВА - това е доказателството! 3. Какъв статус е имал тоя нагъл, в момента на назначаването му за министър на Р БЪлгария и какви правни последици имат уволненията на канадеца на български магистрати?! 4. ДАНС и Прок.уратурата трябва да се самосезират НЕЗАБАВНО!--

2021.08.29 | 22:18

32
Кирил Петков, има много мазна физиономия . Изглежда голям мазнини и лъжец . Чета разни неща свързани с покупко продажби Тоя мазник и мошеник ,Интересно ми е защо като толкова време е живял в Канада , взел си е жена канадка , имал е успешен бизнес защо се е прибрал в бедна България? Да не е направил някакъв золум който скоро ще излезе на яве , но той вече тук ще е направил големи золуми в цялата държава благодарение на Румката. Фейс Шугар.

2021.08.29 | 19:54

31
Под лупа ви гледа народа!
КАЗА

2021.08.29 | 18:11

15
КИРО МЕНТАТА! САМО ТОЙ СИ ВЯРВА, ДРУГИ НЕ ОСТАНАХА!
КИРО МЕНТАТА

2021.08.29 | 19:47

30
НАДМИНА ШЕФА СИ!
КИРО МЕНТАТА

2021.08.29 | 19:47

29
НАДМИНА ШЕФА СИ!
КИРО МЕНТАТА

2021.08.29 | 19:47

28
НАДМИНА ШЕФА СИ!
Така ще им го сложите

2021.08.29 | 18:32

16
на лапни-шаранчетата с шефа ти Прокопиев като се съберат с Бо.рисов след трети из.бори, че свет ще им се завие хахаха Ама няма нищо те са свикнали
КИРО МЕНТАТА

2021.08.29 | 19:46

27
НАДМИНА ШЕФА СИ!
КИРО МЕНТАТА

2021.08.29 | 19:46

26
НАДМИНА ШЕФА СИ!
ХХХ

2021.08.29 | 19:34

25
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.29 | 19:29

24
ВЪВ youtube-Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини