Социолог за евентуална нова партия на Кирил Петков и Асен Василев: Напълно възможно е да спечели изборите

  • 31 август 2021 18:15

  • 16837
  • 24
Социолог за евентуална нова партия на Кирил Петков и Асен Василев: Напълно възможно е да спечели изборите
© БТВ

В ушите на избирателите звучи един рефрен - избори, избори, избори, което не им се харесва. Още след вторите парламентарни избори имахме проучване, което ясно показа, че хората искат правителство, а не нови предсрочни избори. В момента всички партии влизат в предизборна кампания и се намираме в класическа блокажна ситуация. 

Това каза в предаването "Лиде в лице" по БТВ социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова, която коментира последните горещи политически събития в страната. 

"Според мен от "Има такъв народ" показаха неадекватност за справяне с политическата ситуация. Избирателите на ИТН основно не харесват политиците и искат те да бъдат наказани. Има и такива от малкия и средния бизнес, които явно очакваха, че успешен бизнесмен като Слави Трифонов ще успее да се справи с положението. Точно тези хора сега са разочаровани от ИТН и ще пренасочат гласа си", разкри тя. 

Проучване: ИТН се срива

"Протестните партии показаха, че да се говори само, че не се харесва ГЕРБ няма да стигне. Тези партии трябваше да седнат много по-рано и да се разберат за допирните си точки. Това трябваше да стане още април-май, а не сега да взривяват мостовете помежду си. Президентът също не успя да се справи с ролята си. Аз не съм убедена, че най-правилният подход бе на КСНС да се сложи на масата единствено актуализацията на бюджета. Помним, че тогава всички партии излязоха разочаровани от КСНС", даде приемр Димитрова. 

Кирил Петков отговори ще прави ли партия

"Имам чувството, че в момента всички участваме в един бизнес модел и всеки пита има ли шанс нова партия да спечели изборите. Колкото повече се говори за един хипотетичен проект, толкова повече се покачват акциите му. Според мен е възможно един нов проект да спечели изборите. За мен президентът седи най-вероятно зад един нов проект на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Най-малкото можем да съдим за това от днешното интервю на премиера Стефан Янев. Дори и президентът да не седи зад този евентуален нов проект, то той ще се ползва с неговата подкрепа. Не искам да влизам в спекулации. Тепърва ще правим наше социологическо проучване, чакаме да се успокоят нещата", добави социологът. 

Янев: Формация на Петков и Василев може да се яви на изборите, готов съм отново да съм премиер

"Не смятам, че ще има коренно различни резултати, ако изборите са 2 в 1 или поотделно. Ако изборите са поотделно, първо ще са тези за президент и после ще са тези за парламент. Със сигурност мога да кажа, че при три седмици поредно гласуване избирателната активност ще е най-ниска за последните избори - парламентарните", завърши Боряна Димитрова. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16837 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
Да не забравяме

2021.08.31 | 20:03

4
чия е мазната ухилена физиомутра на снимката - Боряна Димитрова от ГЕРБ-авия НЦИОМ, които години лъгаха данъкоплатеца, докато прибираха пари от него, а сега продължават да ядат от крадените от тиквите пари.
Да не забравяме,

2021.09.01 | 20:12

24
че крадените от тиквата пари хрантутят и долния педерлив трол.

2021.08.31 | 21:01

9
Ти,си,комунистическо, изчадие
ДА , ДА !

2021.08.31 | 23:16

23
АМА, НЕ!
ДА , ДА !

2021.08.31 | 23:16

22
АМА, НЕ!

2021.08.31 | 22:36

21
+,.Публикацията е на Danny Hristova: "КАКВО СТАВА, КИРЕ? И ние знаем английски...Документите ти са получени на 19 август 2021 г. Така че продължавай да ни будалкаш и вкупом с пРезидента да нарушавате основния закон на държавата! “Получихме заявление за отказ от канадско гражданство на 19 август 2021 г. Започнахме да обработваме молбата ви на 19 август 2021 г. По молбата ви е взето решение. Трябва да получите отговор в рамките на следващите три месеца.”

2021.08.31 | 22:36

20
+,.Петков с двойно гражданство и фалирала фирма, Василев с фалирали фирми в Лондон, дължи над 1 милион паунда и с неплатени данъци за 15 години в острови. Спецов крадец на Ддс и източил милиони, Рашков с 19 имота, Комитова и здр. Министър с нито един работен ден, по професията. Минков с нито една известна творба с баща съветник на Тодор Живков. А той е известен с това да носи развалена риба пред парламента. И главната звезда, Радев, получил 6 милиона за Грипените и 60 милиона за това, което върши сега. За това народа на есен измита тези звезди.

2021.08.31 | 22:35

19
Ole, Ole...ФИНАНСОВИЯТ. МИНИСТЪР. ВАСИЛЕВ. ДА. НЕ ГОВОРИ. ЗА. ПРЕСТЪПНОСТ. И. ФИНАНСОВИ ЗЛОУПОТРЕБИ,,А. ДА ОБЯСНИ НА НАРОДА КАКВО ДЪЛЖИ НА БЮДЖЕТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. А ТОЗИ НЕГОВ ПРИЯТЕЛ ДЕТО ПОСТАВИ ШЕФ НА НАП НЕЗАБАВНО ДА ГО ОСВОБОДИ! СРАМ И ПОЗОР! ЗАТЪНАЛИ. ДО.ГУША ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДА ГО ДАВАТ КАТО БОРЦИ ЗА. РЕД И ЗАКОННОСТ! И ЖУРНАЛИСТИТЕ НАЛИ СА СЕРВИЛНИ СИ ТРАЯТ ! СРАМ И ПОЗОР.ЗА РАЗСЛЕДВАЩАТА ЖУРНАЛИСТИКА! ТЕ ВСИЧКИ СЕ СТЪПИСАХА И.ИЗПОКРИХА ОТ.СТРАХ ДА НЕ. ГИ. РЕПРЕСИРАТ ! ВЕЧЕ И.АЗ СЕ УБЕДИХ,ЧЕ МЕДИИТЕ.НИ СА ЗАВИСИМИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ !БРАВО НА БТВ ЗАДЕТО ЗАБРАНИ В СУТРЕШНИТЕ БЛОКОВЕ ДА СЕ ВОДИ ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ! БРАВО И НА БЪЛГАРИЯ ОН ЕР!БНТ СЕ МЪЧИ ДА ОБЕКТИВНА! НО ВЪВ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ.ЛИПСВА РАЗСЛЕДВАЩАТА НЕЗАВИСИМА ЖУРНАЛИСТИКА

2021.08.31 | 22:34

18
Вече не е смешно, а логиката ни води към огромно престъпление за 4 милиарда! Комитова играе наглата престъпна игра заедно с далавераджиите Асенчо и Кирчо и тримата трябва незабавно да бъдат освободени и елиминирани от правителството, както веднага и арестувани за кражба в огромни размери и национална измяна! Пропагандата на двете предизборни кампании беше Лъжата че 1. че Борисов е дал ей така едни 4 милиарда на едни частни фирми без обществени поръчки и те са ги откраднали. 2 . Задачата на Комитова беше на всяка цена да смени шефовете на АПИ и да овладее контрола върху банковите сметки и изведнъж фирмите спряха да строят пътищата, защото се оказа че новите шефове на АПИ по заповед на Комитова са спрели плащанията към фирмите строители, което показа че Борисов не е дал никакви пари на фирмите, а парите са си в АПИ и преди им се е давало ежемесечно, толкова колкото да могат да работят с пълен капацитет, и сега би трябва да е така, но 3. / но изведнъж Комитова излиза по НОВА ТВ на 01.08.21 г. и казва че Борисов е давал поръчки на разни фирми да строят пътища без да са обезпечени финансово, т.е. без държавата да има пари. Това означава че Комитова признава че пропагандата от т. 1. е лъжа, т.е. никога Борисов не е давал 4 милиарда на тия фирми, но как така те са работили толкова време, като няма пари? А истината е че парите са дадени на АПИ, които да ги дават регулярно на фирмите и са достатъчни за всичките проекти, но защо Комитова се оплаква от финансово необезпечение? Защото тя е отнела парите от сметките на АПИ и ги прехвърлила по сметките на Кирчо и Асенчо и така оня ден Асенчо казва на "Панорама" ние работим прекрасно и така събрахме 2 милиарда! Въпроса е обаче къде са другите 2 милиарда, тъй като парите в АПИ са били 4 милиарда? Къде ги скриха тия 2 милиарда Кирчо и Асенчо? За това бандата натиска Парламента да им гласува актуализацията на бюджета, такава каквато я искат те и с която да покрият откраднатото! Гешев да арестува незабавно Рашков, който покрива кражбата и да праща цялата полиция и ДАНС да арестуват бандитите и да намерят парите!

2021.08.31 | 22:33

17
Така и не разбрах каква точно промяна са направили, освен че назначиха Спецов, К. Петков погази Конституцията и спря кредити за 850 млн., от които щеше да спечели държавата, а сега - частните банки. И допуснаха теглене на необезпечени кредити, които държавата ще плаща с нашите пари.

2021.08.31 | 22:33

16
АТАКА, НАРОДЕ. КАТО НЕ ЗНАЕШ ЗА КОГ0 ДА ГЛАСУВАШ. ВСИЧК0 СКОЧИ, ТОК НАД 100 ПРОЦЕНТА. СЕГА ВЕЧЕ И ПОЧНАХТЕ ДА ТЕГЛИТЕ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ. ПО ВРЕМЕТО НА БОЙКО СПЕСТИХТЕ ПО БАНКИ 90 МИЛИАРДА, СЕГА ЩЕ ТЕГЛИТЕ ЗА ДА ОЦЕЛЯВАТЕ.

2021.08.31 | 22:32

15
А ако се сформира партийна формация с мошенниците Кирчо Папура и Асенчо Лондонския крадец и някой гласува за тях, това значи че тоя народ изобщо няма грам акъл!

Добави коментар

Водещи новини