Радев обсъди развитието на туризма и икономиката в Чепеларе с представители на местната власт и бизнеса

  • 27 август 2021 20:38

  • 733
  • 8
Радев обсъди развитието на туризма и икономиката в Чепеларе с представители на местната власт и бизнеса
© Президентство

Развитието на туризма и икономиката в община Чепеларе обсъди президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща с представители на местната власт и бизнеса. Държавният глава беше посрещнат в Чепеларе от кмета Боран Хаджиев, председателя на Общинския съвет Пантелей Мемцов, областния управител на Смолян Стефан Сабрутев, както и от жители на града.

По време на срещата беше обсъдена реализацията на инфраструктурни проекти в региона, която би подобрила икономическия растеж и спомогнала за развитието на туризма. Представителите на местната власт и на бизнеса поставиха въпроси, свързани с облекчаване на административните процедури за подобряване на транспортната свързаност.

"Държавата трябва да помага с ясни и предвидими правила, които да улеснят работата на местните власти и на честните предприемачи, работещи в интерес не само на своя район и жителите му, но и на България", заяви президентът Радев.

Той посочи още, че е необходима национална стратегия за ски туризма и ски спорта, която да отчита уникалните природни дадености у нас.

 

В Чепеларе държавният глава отдаде почит пред Паметника на загиналите във войните чепеларци.

По-късно през деня Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посети село Момчиловци и разговаря с кмета Сийка Суркова. За последователна държавна политика към планинските села призоваха на среща с президента представителите на местната власт. Развитието на транспортната инфраструктура в района да отчита и необходимостта от своевременна подмяна на  водопровода в село Момчиловци, което преди пандемията се посещава годишно от около 30 000 туристи. Необходимостта от аптечно обслужване в Момчиловци, което е едно от средищните селища в Община Смолян, също беше подчертано на срещата.

Държавният глава се срещна със студенти и преподаватели от Музикалната академия в Пловдив, които в рамките на уъркшоп за оперно изкуство представиха фрагменти от операта „Евридика“. Представлението им е част от програмата на Лятната академия за музикален театър, която се провежда в родопското село

Последвайте канала на

Борислава Борисова
733 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Ипийчмънт

2021.08.28 | 10:14

8
Тоя продължава да се разхожда и да не знае къде да се дене....колко пъти наруши конституцията ......Хора съвземете се ИНПИЙЧМЪНТ ВЕДНАГААААА......

2021.08.27 | 23:36

6
Мунчо обикаля страната с наши пари и само празни приказки и с празна кесия. А Бойко обикаля,Герб дари от субсидията си 200 000 за наводнението в Губеш и 180 000 Евро депутатите от ГЕРБ дариха лични пари за 8 фургона за опожареното село. Открийте разликата

2021.08.28 | 04:36

7
субсидията е също "наши пари", идиоте. а селските бедняци от пп гроб откъде имат "лични пари" знаеш ли? точно така, от 12 години крадене от народа.

2021.08.27 | 23:36

5
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...

2021.08.27 | 23:35

4
Стветски К0он Дон Мунчо не престана да доказва, че под фуражката, расте само мухъл.Този селски, е самото въплащение на всичко гнусно сред племето ни. Точно затова от Москва го направиха резидент. В негово лице съветските пор0ве виждат своя идол идеал на задунайски поданик- безличен страхливец, за това само за страх говори.

2021.08.27 | 23:35

3
НA НEКAДЪРНOТO ФAТМAШКO ПРAВИТEЛCТВO !!!! OCТAВКA НA AЙЛЯКЧИЯТA - ФИГУРAНТ !!OCТAВКA НA ПOДCТРEКAТEЛЯ - МEТEЖНИК !!! OCТAВКA НA ЛЪЖEЦA ...CЪД И ЗAТВOР !

2021.08.27 | 23:35

2
-ПРЕЦЕДЕНТА!!!!! Прецедента Р.Радеф преди няколко месеца може би година,пред медиите се изказа; ,,Ако аз управлявах, няма да има корупция и кражби"! Е, прецеденте вече половин година управляваш и какво се случи Блокира държавата! Отвори торбата от лъжи! Увеличи цената на ел.енергията и всички стоки и услуги! Съсипа бюджета-ликвидира го--открадна го!!! Държавата спря да съществува!!! Създаде хаос и няма правителство!!!; Само избори и колко това ще продължи??? Вие, прецеденте превърнахте България в талибанска хунта!!! Доволен ли сте????? Разбрахте ли,че за нищо не струвате!!!!! Вие сте резил! Вие сте позор! Вие сте мошеник и лъжец! Предател! За теб няма закони! Няма Конституция! Шуробаженащина за престъпници и мафиоти!!!!!!
Говорить ..пръц...уааа.. пияна Просия

2021.08.27 | 21:38

1
Отново среша на най-виско равнище, другарят радю от асковско днес беше на посещение в мегалополиса Чепеларе, където с местните бизнесмени-крадци на дървен материал бях обсъдени бизнеспрограмите и пожарите за следващия избирателен период...!

Добави коментар

Водещи новини