Александър Симов: Третите избори ще са руска рулетка

  • 27 август 2021 17:35

  • 1189
  • 11
Александър Симов: Третите избори ще са руска рулетка
© Кадър: БТВ

Пред нас стои тежката задача да съставим правителство. Трети, последен опит за мандат и на нас се пада голямата задача да се опитаме да съставим работещ кабинет. Партиите на промяната се разпаднаха. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да изгради наново разрушените мостове. Това заяви депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Александър Симов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

"Без работещ парламент служебното правителство не може да управлява. Така че не вярвам президентът да иска да продължи мандата на служебното правителство. Логично беше третият мандат да дойде при нас, не става дума за джентълменска постъпка. Ние сме третата политическа сила, която има голям шанс да състави правителство", смята Симов.

Нинова изпрати покани за разговори на ИТН, ДБ и ИБГНИ

По думите му е имало постигнат консенсус между партиите, затова има шанс да се постигне съгласие.

"Надявам се да се стигне до нормален диалог. Едва ли трети избори ще ни помогнат. Това ще е повторен провал на парламентаризма. Поставяме интересите на България на първо място или партийните сметки. Не е проблем дори да се предложи участие в кабинета на останалите политически субекти. Очевидно голяма част от българския народе не искат нови избори. Третите избори са като руска рулетка. Конфигурацията няма да се промени съществено. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е винаги е оцелявала, аз нямам притеснения за нея", подчерта депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

"Търси се съгласие по конкретни теми, а не се прави компромис", подчерта Симов.

„Гласуването на бюджета показа, че мнозинство може да има, когато трябва да се свърши конкретна работа. Нашата задача е да видим възможно ли е да се случи това“, каза още Симов.

На въпрос дали БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е би поканила министри от служебния кабинет в своето проектоправителство, Симов изреди имената на Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия, Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, като фигури, които той лично би поканил.

„Петков и Василев имат потенциал за бъдещи партийни лидери, „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ са поставени под голяма заплаха“, каза Симов.

„Още е рано да говорим кой ще е отговорен ако не съставим кабинет. Има време за здрав разум, не може да се живее безкрайно в лудост и схеми, и в политически маневри. Трябва да се създаде управление, което да посрещне предизвикателствата“, смята Симов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1189 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.08.27 | 23:54

11
г-н Б0рисов! Истински лидер, истински държавник! Респект генерале! Винаги е сред хората и е много деен. За разлика от нещото Ст. Т. Тр., за който не се знае къде е, жив ли е или е холограма. Как може да се водиш лидер на партия, а да не се явяваш никъде? Това е някакво фейсбук недоразумение, ходещ с дузина охранители като бос на нарко картел. В момента ГЕРБ е единствената останала крепост на нормалността и държавността в България. Нека хунтата да си прави уйдурмичките. Сбирщина, обединена от юмрука на кремълския натовец. 45 години комунизъм щом са преживяни и тези ще се преживеят за няколко месеца. Бойко и ГЕРБ победа и пълна подкрепа!!!
Ами

2021.08.27 | 19:08

7
Щом замириса на пари всички единно подкрепиха бюджета без ГЕРБ.Сега замирисва на огромни пари от Евросъюза и всички ще се обединят за правителство.Само да разделят БАНИЦАТА без сръдни.Ами България.Кой ти я гледа щом има пари за делене

2021.08.27 | 19:43

10
Щом гейберастията не участва в делбата, ще стигне и до народа. Иначе само до Чекмеджето.
ЧИНГИЗ ХАН

2021.08.27 | 19:42

9
И НА МЕН МИ СЕ ВИЖДА НАЙ-РАЗУМНО ДА ДИГНА С Е К И Р И Т Е И ДА ВИ ИЗ П О С Е К А КРАТУНИТЕ. НО МАМА YO ИСКА ДА СЕ ПРОБВА :)
неразбиращ

2021.08.27 | 19:37

8
Мисле,че е по силите,на БСП/БКП.щото,те КРАДЪТ,от9.9.1944г.
Сексуален цис- джендър

2021.08.27 | 18:58

6
Зa БСП e яснo - тpeти из6opи щe им дoнeсaт същoтo, кaквoтo щe дoнeсaт нa ПП ГРОБ и нa Стaнислaв - зaгy6a. Пo-интepeснoтo e кaкви ги мислят Пeдepистaки и нeгoвaтa 6aндa - тe сa oкpилeни oт глyпaвoтo пpoyчвaнe oт вчepa и си мислят, чe всичкo щo хвъpчи сe ядe... И щe гo изядaт, зaщoтo нapoдът нe чaкa тях, a пapтиятa нa Рaдeв.

2021.08.27 | 18:48

5
Бацеее , бегай ! Бегай Баце ! Гешов ке падне ! Тоа Рашков ке вийбемамата и на двамата ! Лют е ! Фърляй сичко , бегай и са моли дантъ фани !
ТЕЖКА И НЕПОДИЛНА

2021.08.27 | 18:41

4
ЗАДАЧА, НЕ Е ПО СИЛИТЕ НА БСП!
Да

2021.08.27 | 18:12

3
ГЕРБ-СДС И ВСИЧКИ безпартийни и истински българи- ДА ИЗЧЕГЪРТАМЕ Румен Юмруков ,Мая Божкова Пеевска, Дългият лум.пен Трифонов, Хр.Иванов -тъпото ,иди.отите от ОТРОВНОТО ТРИО и всички МЕТЕЖНИЦИ и превратаджии !!!!!!!!!!!!!!
баба гицка

2021.08.27 | 17:50

2
последния влак за ку рнелия

2021.08.27 | 17:44

1
Тетият мандат е ялов, не разбрахте ли? не си правете предизборен пиар! колкото повече се показвате по телевизята , толкова повече псуевни отнасяте!

Добави коментар

Водещи новини