Светослав Малинов за хаоса в парламента: Това е зрелищен провал на "Има такъв народ"

  • 11 август 2021 13:19

  • 3824
  • 2
Светослав Малинов за хаоса в парламента: Това е зрелищен провал на "Има такъв народ"
© Булфото

Интересното за жалост в ситуацията сега е само прелюдия към политическа криза, нейната дълбочина ще видим през следващите дни, може да е интересно, но може да стане и опасно. Това коментира пред БНР доц. Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат, завеждащ катедра “Политология”, СУ “Св. Климент Охридски.

„Както виждаме дори юристите не могат да постигнат пълен консенсус за процедурните стъпки. Но важното е, че по същество нещата са ясни – това правителство няма да мине, тъй като кандидатът за министър – председател се оттегля и ако той не бъде гласуван, няма как да бъде гласуван и състав на Министерски съвет", обясни още той. 

"Това, което нас като граждани ни интересува е как ще се излезе от кризата, а не от тази процедура“, подчерта той.

Преподавателят очаква да се стигне до нови избори, но обърна внимание, че процедурата за връчването на мандати трябва да се спази. 

В крайна сметка утре депутатите ще отхвърлят кандидатурата на Пламен Николов за премиер

"Но това е зрелищен провал на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН), а кабинет на ГЕРБ няма как да мине, те нямат подкрепа от другите политически партии. Добре е третият мандат да се даде на малка парития",смята Малинов.

"А трябва и да се види дали пък БСП  ако получи третия мандат, ще започнат разговорите за подкрепа на служебния кабинет като редовен. Това е все пак някакав ресурс, а нямаме и време", каза още той.

Повече за политическите сценарий - и в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3824 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ха-ха

2021.08.11 | 15:15

2
Деси не му пере зелените чорапи, а пък и едни Бивши хора постоянно му се акат в ... гащите.Ти да видиш, та затова вината за вонята не била негова.
мииии

2021.08.11 | 13:25

1
да ни е жив и здрав пРецедента но миризливитеГовна са си негов продукт!!!!!

Добави коментар

Водещи новини