Стоян Михалев: Искахме истинска промяна, а не един човек, налаган ни с ултиматуми

  • 12 август 2021 08:56

  • 716
  • 7
Стоян Михалев:  Искахме истинска промяна, а не един човек, налаган ни с ултиматуми
© Bulphoto, архив

За мен основната причина да сме изпратени от нашите избиратели е да ги представляваме. Парламентът е мястото, в което трябва да се избират най-добрите решения за страната. Ние искахме да върнем парламентаризма, съжалявам, че това не стана. Това коментира Стоян Михалев от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ДБ).

„Не получихме никакво улеснение. Видяхме, че ние искаме истинска промяна, а един човек, който се налага с ултиматуми, да се замени с друг, който пак се налага с ултиматуми“, заяви той на въпрос за провала в преговорите между „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ и ДБ.

През вчерашния ден ИТН и ДБ отново се нападаха в пленарната зала и през медиите. Двете формации не се разбраха в преговорния процес за излъчване на редовно правителство, а хората на Слави Трифонов в крайна сметка поиска проектокабинетът изобщо да не бъде гласуван в зала.

Слави Трифонов: Имам чувството, че живеем в лудница

Въпреки че от ДБ настояват да не се "изгарят" всички възможности за намиране на консенсус в рамките на 46-ия парламент, малко вероятна остава възможността за редовно правителство.

Днес депутатите ще гласуват оттеглянето на Пламен Николов като кандидат-премиер. Предстои президентът да връчи втория проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС, които нямат подкрепа в парламента и ще откажат да правят опит за съставяне на кабинет. Третият мандат се връчва на партия по преценка, като не е задължително тя да е следващата по численост. Очакванията са Румен Радев да предостави възможността на БСП за България, които са амбицирани да открият правилния път за фирмиране на управление. 

Още чуйте и във видеото: 

 

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
716 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
а

2021.08.12 | 09:06

1
Истинската промяна беше точно каквото предложижа ИТН! А вие искахте онези мутри да бъдат заменени с вашите мутри! Ако това е промяна...
Я

2021.08.12 | 11:18

7
Айде и трола да се обади. Не това не е демокрация - забраняване на партии със закон. Соц бумърите излизайте в пенсия и не се мъчете да давате акъл. Заради вас държавата е на тоя хал.

2021.08.12 | 11:13

6
Вкарайте закон,герб дпс и итн да неса вече в политиката.Само така щесе решат всичките проблеми в България и парламента.
Я

2021.08.12 | 11:06

5
Пропуснах. "вярвайте ни...вмъкни нещо за което да вярваме...." "къв си ти уе" "голям страх тресе кочината"
Я

2021.08.12 | 11:04

4
Какво конкретно предложиха освен плагиати, НДСВ, съпруги на активно осъдени и продавачи на шнорхели? "Ще оправим българия за 7/800 дни" "Ще разберете като му дойде времето, да го гласувате"

2021.08.12 | 09:38

3
Нали искахте промяна ама като гледам искате само постове и власт.
а

2021.08.12 | 09:07

2
На детектора би ли се подложил?

Добави коментар

Водещи новини