Ивайло Мирчев разкри знаят ли в ДБ кой е кандидатът за премиер на ИТН

  • 30 юли 2021 10:32

  • 5385
  • 13
© Novini.bg

От самото начало сме поставили много ясни условия и принципи, които не сме променили във времето. Приятелски огън в никакъв случай няма. Съжалявам, ако някой го възприема по този начин. Ние сме изключително добронамерени в разговорите с "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен". Това каза пред журналисти в парламента депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Ивайло Мирчев, предаде репортер на Novini.bg.

Попитан ще подкрепи ли ДБ номинацията на ИТН за министър-председател, Мирчев заяви: "Нямаме никаква представа, защото никой не ни е казал кой е той и никой не го е обявил по никакъв начин. Въпреки че след няколко часа президентът ще връчи мандата на този премиер, ние все още не знаем кой е той".

От самото начало в разговорите с тях ние сме искали да знаем кои са имената за Министерски съвет, изрично сме казали, че ние не искаме наши министри, но искаме да знаем кои са хората, които ще поемат тази отговорност. До този момент имена не са ни предоставени по никакъв начин, отбеляза Мирчев.

В отговор на въпрос ще поискат ли ДБ среща с ИТН, Мирчев посочи: "Имаше доста срещи. На тези срещи питахме кои ще бъдат министри в конкретния ресор и отговор не получавахме".

Когато ни се иска подкрепата, се надявам поне в часовете до връчването на мандата да ни бъде казано кои са тези министри. Много е неловка ситуацията, добави той.

В служебния кабинет безспорно имаше доста успешни министри. Ние се надяваме от ИТН да размислят по отношение на тримата министри (Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С - б. ред.), но очевидно това няма да се случи. Така че предстоят разговори, заяви Ивайло Мирчев.

Балабанов от ИТН: Готови сме с министри, разчитам приятелският огън с ДБ да спре

Попитан изненадал ли ги е президентът с връчването на мандата на ИТН, депутатът от ДБ каза: "Президентът не може да ни изненада, след като сме в срока за връчване на мандата. Очаквано е в някакъв момент да даде мандат. Това вече е разговор между него и мандатоносителя".

Ние сме изключително добронамерени и изключително търпеливи от самото начало. Ние искаме да поставим конкретни условия и принципи публично, а не в някакви тайни преговори, подчерта Ивайло Мирчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5385 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2021.07.30 | 10:56

1
Толкова сте жадни за власт, че чак фосфоресцирате.

2021.07.30 | 10:58

2
Не чухме една смислена дума от итн,като на вечно засмян гн Кирил Петков и гн Василев.Тези хора и посред нощ даги чюя че говорят по тв ще стана и щеги слушам.А вас от итн се мисе струва че сте избягали от цирка.Неставате и толкоз каквото и ще сега да правите.Много голямо разминаване имате с политиката и управлението на страната.
Кой от вас лъже

2021.07.30 | 11:06

3
Тошко от и.тн вчера каза, че не сте ги питали за конкретни имена в разго.ворите помежду ви ? Но пък един ден решавате да им кажете кои ми.нистри да вземат в проектока.бинета си ???

2021.07.30 | 11:18

5
От итн нямат грам съвест и уважение към министрите от служебният кабинет.Та как да имат респект към другите и българите.Те се мислът че са хванали господ за дедовия,много бърже.Няма да стане догановци.Сега е времето дасе откажите Мая Христо и Нинова,до като е време.После неможете ги манете.

2021.07.30 | 11:07

4
От итн трябва на черно на бяло да подпишат всичко цялата си програма и обещания.Не им се връзвайте лесно от протестните партии.Щеве излъжат.Те са сикажии.Зарежете ги да не ни болът главите всички после.
Бай Васо Сърбеца

2021.07.30 | 11:22

6
Уродлива свиня е.би си майкта

2021.07.30 | 11:25

7
СПАСЕТЕ НИ ДБ МАЯ И ДРУГИТЕ ОТ ДОГАН ПОСЛЕ ЩЕЕ МНОГО МНОГО КЪСНО И ТЪЖНО ДОГАН ЩЕ ВИ РАЗМЯТА КАТО ФУДБОЛНА ТОПКА ИЗ ПАРЛАМЕНТА ТОЙ ДРУГО НЕЕ ПРАВИЛ САМО ВЕЧЕРИНКИ ЦЯЛ ЖИВОТ
грррр

2021.07.30 | 11:45

8
голямо вайкане че не ви е споделил слави творческите си планове

2021.07.30 | 12:44

10
Петър Илиев ето е обвързан със БСП.Дали е дпс или бсп или герб е същата работа.Подмяната е на лице.Трябва да нее обвързан със никоя партия като например Кирил Петков.

2021.07.30 | 11:55

9
Това нее толкова важно,много има с такива дипломи,като на Илиев.Тук е големият въпрос,дали се познава с някой от ганстерите (мутрите) на разграбването на банки и държавата.Българи и честни политици,разследвайте ги такива които ги предлагат,тогава гласувайте ако прецените.Но Слави сие мутра от (СИК).Незабравяйте кои са му били приятелите на снимките от 90 те.

2021.07.30 | 12:53

11
Като му дойде времето ще разберете.
Маат

2021.07.30 | 14:59

12
Бита карта си, Ице. Нито ти, нито някой от твоите вече имат шанс за пост!
Пацо

2021.08.05 | 17:03

13
В ДБ не знаят коя ден сме от седмицата камо ли нещо по-сложно да знаят

Добави коментар

Водещи новини