Ивайло Мирчев: Над 2 млрд. лв. е надценката на магистрала „Хемус“

  • 11 ноември 2021 09:48

  • 2380
  • 13
Ивайло Мирчев: Над 2 млрд. лв. е надценката на магистрала „Хемус“
© Фейсбук

Над 2 милиарда лева повече от реалното струва изграждането на магистрала „Хемус“, обяви Ивайло Мирчев от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“. С тези пари можеше да се построи магистрала „Черно море“ или връзката между Русе и Велико Търново.

„Всички искаме да стане магистрала “Хемус”, но трябва да стане качествено, без да се краде, защото по наши изчисления над 2 млрд. лв. е надценката за цялата магистрала “Хемус”. Това е абсолютно нелепо. Не може да си позволяваме това фалшиво управление на Борисов да продължава да съществува“, заяви той.

Според дори лотове 1, 2 и 3 на магистралата са строени без разрешително. „Бойко Борисов се хвали как напредват с работата, а всъщност не е имало дори разрешение за строеж.  Освен риск за живота на строителите, което въобще не трябва да подценяваме, това означава огромна кражба“, добави той.

Ивайло Мирчев потвърди констатацията си от обиколките с Христо Иванов във Великотърновско, че цената на купения вот от ДПС е стигнала 200 лв. По негови оценки в риск от купуване са 12 хиляди гласа.

„Унижение е  точно във Велико Търново да има депутат от ДПС и по този начин - с покупка на гласове. Направихме инициативата “Нито глас за Пеевски!”, за да събудим търновци“, каза той.

Ивайло Мирчев: Във Велико Търново се купуват гласове по 200 лева

„Бизнес кръговете около ДПС практически владеят голяма част от бизнеса в област Велико Търново и това изключително много затруднява и работата на полицията“, добави Мирчев.

Ивайло Мирчев потвърди, че за „Демократична Българи“ остават основна цел да се държат ГЕРБ и ДПС извън властта, а червена линия е подкрепа за правителство с мандат на БСП.

Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ показа изключително последователно поведение и на изборите през април и юли. Ако искахме да се сглобяваме с БСП, досега можехме да го направим два пъти. Не го направихме, защото това са нашите убеждения, това са нашите принципи и това обещахме на хората, когато ги молихме за тяхната подкрепа“, каза той.

„Гарантът ГЕРБ и ДПС да бъдат държани далеч от властта е подкрепата за „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“. Точно затова в момента е важно да бъдем подкрепени на тези избори. Подобно последователно поведение, без да звучи въобще претенциозно, не сме виждали доста отдавна в българската политика“, каза той.

Novini.bg
2380 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2021.11.11 | 13:35

13
П0следният виц на деня: "На следващите президентски избори във Венецуела, Мадуро изпаднал в пълен потрес и направил опит за самоубийство. Причината била че изборните машини/същите с които и ние провеждаме изборите си/ изкарали изненадващ краен резултат. Оказало се че за Президент на Венецуела бил избран Румен Радев! Забравили да сменят софтуера! !
Mitaka

2021.11.11 | 13:34

12
Бойко Борисов няма алтернатива и е водещ политик по рейтинг. ГЕРБ вече води с над 5% пред останалите боричкащи се за второто и третото място политически субекти.Това е тъжният резултат от „юмручният план“ на президента Румен Радев. Обитателят на Дондуков 2 ни призова от Шипка да бъдем смели. Бъдете смели, ни подканваше и Черепа. Това е съвпадение, разбира се. Ако наистина искаме да сме смели, предлагам да пратим революционерите в почивка след предстоящите предсрочни избори. Там, извън парламента, да се уточняват кой е по-велик. И кой какво осребри от революцията. Време е да се върнем към нормалността в политиката. Мутри и чалгари - ВЪН

2021.11.11 | 12:58

11
Маджо обажда ли се за да се отчетеш, пита ли колко сте спечелили на изборите?

2021.11.11 | 12:41

10
Странно е мълчанието на Манолова, Трифонов, Харвардците и ДБ за готвената манипулация на изборите. Дали е случайно? Радев и Правителството му също си траят.Разпоредената от Рашков проверка ще се забави. Спецов заплашва Панов а Шиши днес отново чегърта Герб и мълчи за Спецов. Дали всичко това е случайно?
Тулуп

2021.11.11 | 12:24

9
Болшевишки лайновоз

2021.11.11 | 11:51

8
Я, колко компетентен е новият Шиши и мисли, че някой му вярва. На тия от ДБ проблема им е личността Борисов и личността Гешев. В програмата им освен изчегъртване на тези две личности няма нищо. А забравих -кредитчета от ББР и парички от НПО. Това е в главите им и да, домработница, че така са свикнали от времето на Живков.
ТОМА БИКОВ

2021.11.11 | 10:43

3
"Бoриcoв нe e диктaтoр. Тoй e кaрикaтурa нa диктaтoр. Втoрoтo нe e пo-мaлкo врeднo oт първoтo. Тoзи чoвeк дoтoлкoвa cи e пoвярвaл, чe e зaбрaвил кoй e и oт къдe идвa. Пo-лoшoтo e, чe cякaш и ниe зaпoчвaмe дa зaбрaвямe…Oбeщaвaм ви, чe щe нaпрaвя кaквoтo зaвиcи oт мeн Бoйкo Бoриcoв, никoгa пoвeчe дa нe ceднe в крecлoтo нa миниcтър-прeдceдaтeля“.

2021.11.11 | 11:47

7
По-важно е колко е израстнал, а това е очевидно. След като не слиза от устата ви и вместо програма, продължавате да го изчегъртвате, означава, че е направил много, за разлика от вас.Затова и ще победи на изборите.
Димитър

2021.11.11 | 10:07

2
А вашите заплати, които взехте незаслужено в предните два парламента кога ще върнете?

2021.11.11 | 11:06

6
Ти имам проблемите...
бай Гошо

2021.11.11 | 10:51

4
Как ги сметна? Колко магистрали си построил досега и откъде знаеш въобще как се строи магистрала, та и контрол да другите да правиш!?! Нещастник!!

2021.11.11 | 11:05

5
Тихо е, гнидо...

2021.11.11 | 10:03

1
Връщайте смъртното наказание ! За крадците разстрел ! Почнете с кюлчето и подред чистене !

Добави коментар

Водещи новини