Светлан Стоев прие посланика на Монголия Дашжамц Батсайхан

  • 29 юли 2021 14:08

  • 273
  • 0
Светлан Стоев прие посланика на Монголия Дашжамц Батсайхан
© МВнР

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има прие посланика на Монголия Дашжамц Батсайхан във връзка с приключване на мандата му, като двамата направиха преглед на двустранните отношения и контакти.

Министър Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има открои необходимостта от развитие на търговско – икономическия потенциал и задълбочаване на политическия диалог и сътрудничеството в областите от взаимен интерес.

Монголия е важен партньор и традиционен приятел на България в Азия. През 2020 г. двете страни отбелязаха 70 г. от установяването на дипломатически отношения. Повече от 450 монголски студенти са получили образованието си в български университети, а над 3000 монголски граждани са били на специализации у нас. Стокообменът за 2020 г. възлиза на 2,3 млн. долара като се състои почти изцяло от български износ.

„В търговско-икономическия обмен също има много неизползвани възможности“, заяви още министър Стоев. По неговите думи повече информация в двете страни за възможностите за бизнес би насърчила инвестиционния интерес.

Министър Стоев подчерта личната роля на посланик Батсайхан за развитието на двустранните връзки. Той владее отлично български език и познава страната ни още от началото на кариерата си.

Посланик Батсайхан изрази голямата си благодарност за сътрудничеството с българското Министерство на външните работи и заяви, че и след завръщането в родината си ще продължава да работи за развитието на отношенията с България.

Борислава Борисова
273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини