От Спаси София искат оставката на Фандъкова

  • 28 юли 2021 14:42

  • 1980
  • 11
От Спаси София искат оставката на Фандъкова
© Булфото (архив)

Градските активисти от Спаси София и независимият общински съветник Борис Бонев реагираха остро днес на новината, че директорът и много от експертите и служителите на Софияплан си подадоха оставките.

Те настояват кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска още днес да си подаде оставката, тъй като тя не може да ръководи София и активно работи срещу бъдещето ѝ. „Това е опит за превземане на автономно и експертно общинско дружество, тъй като Фандъкова търси друг виновник за провалите си. На нея все друг ѝ е виновен, че тя не изпълнява функциите, които са типични за всеки един кмет. Фандъкова трябва незабавно да освободи Столичната община от разрушителното си присъствие!” - заяви Борис Бонев, цитиран от пресцентъра на движението. 

Фандъкова: Не разбирам защо Пеканов води тази битка

Фандъкова и колегите ѝ от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в на инат разрушиха единственото работещо общинско предприятие, което в последните години беше лъч нормалност в столицата. Там работеха млади, активни, образовани и независими експерти - все качества, към които хората от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и кметът явно имат непоносимост. Според представителите на Спаси София, Фандъкова показа качества, несъвместими с функцията на кмет. Те припомнят, че в предизборната кампания тя не спря да ползва за ПР Визия за София, разработена именно от екипът на Софияплан, но след изборите не изпълни дори и една мярка от нея. „Пълно бездействие въпреки ясно разписаните предложения, конкретни срокове и осигурени средства. Сега Фандъкова се саморазправя с хората, които изработиха Визията, защото тя лично не изпълнява мерките. Според нас това е поредното доказателство за нейното лицемерие. Всеки следващ ден престой на абдикиралия кмет на този пост нанася непоправими вреди за града. Нека вече да си тръгне, софиянци отдавна не я искат!” - категоричен е Гергин Борисов от Спаси София.

„Притеснителното е, че тази атака и превземане идват в ключов момент за столицата. Предстои изготвяне на нов ОУП, който да предопредели развитието на София за следващите десетилетия. Подозирам, че целта е една - да може ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да позволи още повече презастрояване, хаос, корупция и терени за "наши" хора. Не случайно за нов директор се гласи човек, нямащ нищо общо със София, но пък е бивш съветник на Томислав Дончев” - споделя Андрей Зографски. 

Общинското предприятие "Софпроект-ОГП" се трансформира в "Софияплан"

Според Спаси София оставката на арх. Любо Георгиев и екипа на общинското предприятие е загуба за София. „Експертният потенциал беше граден в продължение на години, а Фандъкова и партийните войници от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в го унищожиха без да им мигне окото. При това в личен, а не в обществен интерес - да прикрият следите за собствените си провали и желанието им силово да контролират всички процеси в града” - казват градските активисти.

„Гарантирам на софиянци, че тази безпрецедентна агония за София няма да продължат още дълго време! От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и лично Фандъкова трябва да знаят, че тези безчинства няма да бъдат нито забравени, нито простени!” - категоричен е Борис Бонев, независимият общински съветник.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1980 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.07.28 | 14:57

1
Бравo ГЕРБ. Въпреки всичко след 11 години, сегa репресии, пак сте първа сила в България. Чужбина не ме интересува. 2013 г. се повтаря едно към едно. Ще ги гоним скоро с камъни. Защото тези не са легитимни. Манолова няма право да говори от името на народа, като е последна на изборите. Даже трите партии нямат сбор. Така, че не представлявате никакъв народ.И с машини Бойко ви би..Който не помни, да изпише в тубето протести ти 2013 и е пълно с клипове, как гонихме, точно тези, Манолова, Рашков, Дпс, Бсп и т..н..

2021.07.28 | 15:00

2
"спаси софия" да вървят на майната си, следващия кмета на София пак ше е Фандъкова

2021.07.28 | 15:01

3
Бравo Фандъковa. Най добрия кмет. преобрази София. Помня, преди това нямаше един работещ фонтан..Сега навсякъде всичко е подменено,. Всички малки улички вече са със сменени плочки, на 100%, нови тролеи Трамваи рейсове. Ремонт на много големи улици, които никой не смееше да пипне 30 години, Дондуков, Графа Витошка..Метро за чудо и приказ. А Oбратните от спаси София не ги искат Софиянци и го показаха на изборите
Радко

2021.07.28 | 15:37

5
С европейски пари всеки може сега Боко го няма и няма ремонти
малиииии

2021.07.28 | 15:13

4
левите лейки искат да овладеят София,столичани ще им позволите ли!!!!!!!!!!
Mitaka

2021.07.28 | 15:56

6
ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМЕ ОКТОМВРИ МЕСЕЦ-Русороб*ката Радиващ*на простря зловещата си сянка на безправие, политически и икономически терор, на цензура и държавни измами над България. Не само демокрацията, а дори личната ни свобода и реалното правосъдие са изправени пред опасността да бъдат унищожени. Това унищожение на българската държава, това унижение на българския народ трябва да спре !!! Партиите русор*би , слуги на Кремъл и Радиващин*та като ИТН на Слави Трифонов, , ИСМВ на Мая Манолова, Бабикян, Хаджигенов и Т.Дончева, , ДБ на Христо Бойкикев трябва да отидат на бунището на българската история. Нищо добро не мога да кажа и за подкрепилите ги тихомълком БСП и ДПС. На този фон има само една доказала се като проевропейска и пронатовска партия, годна ВЕДНАГА да поеме управлението на държавата и това е ГЕРБ. Затова коалицията ГЕРБ СДС стои за нас на първо място.
пешака

2021.07.29 | 17:16

11
Само простак може да пише глупости.

2021.07.28 | 18:23

7
Самоковската мангуста направи от София кенеф, не оставка, а разследване, ефективна присъда по бързата процедура и незабавно изпълнение за тая крадла.
долното селяндурче

2021.07.29 | 05:43

9
живуркай си в боксониерата в подвитошките блата, търкаляй се с таралясника до бизнес парка и не взимай отношение по неща, за които не ти е дорасла чутурата, компир.
София

2021.07.28 | 21:34

8
стана кенеф от протестърите миналото лято. Фандъкова е единственият кмет, който направи София приличаща на европейска столица. Крадците бяха преди нея, трол нещастен.
Вън от София, кypво крадлива

2021.07.29 | 05:47

10
Три пъти самоковската кypва, дето я опипват дъртаците от ЕНП на Славейков, я "избираха" Факултета, Татарли, Виетнамските и Зона Кампучия.

Добави коментар

Водещи новини