Републиканци за България приветства влизането на темата с изчезналата Пътна карта в Народното събрание

  • 27 юли 2021 19:09

  • 488
  • 0
Републиканци за България приветства влизането на темата с изчезналата Пътна карта в Народното събрание
©

ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“ приветства влизането на темата за изчезналата Пътна карта от Министерство на енергетиката в Народното събрание.

За изчезналата Пътна карта сигнализирахме от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. още преди почти два месеца след като официално входирахме заявление за достъп до обществена информация до служебния министър Андрей ЖивковАндрей ЖивковАндрей Живков е роден през 1971 г. в град Ботевград. Завършва средното си образование в 1-во Единно с № E-92-00-438/01.06.2021г. С него поискахме достъп до Пътна карта за проучване развитието на българската газопреносна система.

Припомняме, че в началото на месец юни 2017 г., по време на Петербургския икономически форум, между министъра на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по и „Газпром“, Русия е подписан Меморандум /Пътна карта/ за проучване развитието на българската газопреносна мрежа.

Въпреки важността на документа, официално известие за неговото подписване не бе представено пред българската общественост, която се информира за това от международната преса – руска и унгарска.

Многократно до момента енергийният ни експерт Христо Казанджиев иска отговор и достъп до Меморандума от министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, но такъв не бе получен. Също така и повече от година той пита наясно ли сме какво се случва с газопровода „Турски поток“ и кой ще поеме отговорност за него.

В отговор на направеното запитване, получихме отговор с Изх. №E-92-00-438 от 15.06.2021г., в което се посочва, че след извършена проверка в Министерство на енергетиката, информацията предмет на заявлението, не е налична.

Месец и половина по-късно няма абсолютно никаква информация по темата, а важността на Пътната карта остава не по-малка за българския данъкоплатец, който плати над 3 млрд. лв. за тръбопровода „Турски поток“, който така и не доставя газ у нас.

Загърбихме националните си интереси за газифициране на Северозападна България, за да осигурим транзитни доставки за съседните ни държави и властимащите към онзи момент удовлетвориха чуждите руски нужди и интереси.

Темата е не само актуална, но и една от най-важните за страната ни. Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. се надяваме истината за строежа на газопровода да бъде изведена наяве, както и да бъде открита Пътната карта, чрез работата на действащото 46-то Народно събрание. Такъв тип теми и политики трябва да са на дневен ред в парламента и да бъдат разисквани и изяснявани докрай.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини