Финансовият министър не се съгласи с предложения на управителя на НЗОК за бюджета на Касата

  • 26 юли 2021 11:52

  • 1973
  • 1
Финансовият министър не се съгласи с предложения на управителя на НЗОК за бюджета на Касата
© Булфото (архив)

На извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество управителят на НЗОК проф. Петко Салчев представи проект за увеличение на средствата за Касата, в които са включени и разходи за ваксинационния процес срещу COVID-19.

„В проекта се предвиждат следните преразпределения на средствата в разходната част, които са приети от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. В текущите разходи средства в размер а 13 милиона лева, разпределени по следния начин: за разходи за персонал - три милиона лева… Мотивите са, че в бюджета на НЗОК са предвидени разходи за персонал в размер на 56 милиона“, каза Петко Салчев.

Министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на заяви, че не е съгласен с предложенията.

„В този бюджет липсват 14 милиона лева за администрирането на ваксини и освен това допълнителните 3 милиона лева, които са за допълнителна администрация, според нас не трябва да бъдат включени в бюджета по две причини – първо, това не е ново изискване, което се е появило от небето, а е трябвало да бъде предвидено в оригиналния бюджет на Касата, и второ, тази дейност на-вероятно ще отпадне  от Здравноосигурителната каса и ще остане там, където си администрира в момента – с бюджета за догодина“, посочи Василев.

Националният съвет за тристранно сътрудничество с извънредно заседание

Константин Тодоров
1973 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.07.26 | 13:49

1
Изчегъртайте го тоя НЕКОМПЕТЕНТЕН мангус най-сетне! Асан Банго васил е НИКОЙ, абсолютно НИКОЙ!

Добави коментар

Водещи новини