Шефът на НЗОК: Не е нормално с едно разрешение да правиш много болници

  • 13 август 2021 09:23

  • 900
  • 0
Шефът на НЗОК: Не е нормално с едно разрешение да правиш много болници
© Кадър Нова телевизия

„Личното ми мнение е, че не е нормално с едно разрешение да правиш много болници, но все пак това е направено законно. Становището на касата не трябва да бъде в началото на процедурата. То трябва да бъде преди министъра да издаде решение. Това е недобра практика, използвана и от други лечебни заведения". Това заяви в студиото на сутрешн блок на Нова телевизи управителят на НЗОК проф. Петко Салчев относно проекта за мегаболница в Казичене.

Бившият здравен министър Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. обвини настоящия, че лобира за изграждането на лечебното заведение. Замесено беше и името на шефа на НЗОК.

„В момента г-н Ангелов се е фокусирал върху няколко лица и навързва неверни или верни факти в някаква негова конструкция, за да удари служебното правителство и президента”, смята Салчев.

По думите му изграждането на всяко ново лечебно заведение води до подобни скандали.

„Процедурата за болницата е направена през 2019 г. за втория адрес на същата болница от министър Ананиев. Подадено е заявление за втори адрес в Плевен, има становище на НЗОК и в рамките на няколко дни Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през издава разрешение за втори адрес в Бургас", поясни управителят на НЗОК.

Десислава Станева
900 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини