Кирил Петков с първи коментар за поканата да стане министър в кабинета на Слави Трифонов

  • 12 юли 2021 18:51

  • 72709
  • 19
©

„Имахме разговори през уикенда за проектоправителството на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“. Благодарим за поканата, реално за мен икономиката, финансите и образованието са свързани, защото една икономическа стратегия не може да бъде независима от финансовата стратегия“.

Това обясни за БТВ минисърът на иктономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Припомняме, днес стана ясно, че от партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в са поканили трима служебни министри да се присъединят към проекто-кабинета им, но те са отказали. Това са министърът на финансите Асен Василев, министърът на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и министърът на образованието проф. Николай Денков. 

Слави Трифонов предложи Николай Василев за министър-председател

„Реално, когато предложиха ние да се присъединим към тяхното правителство, въпросът беше, че на министъра на финансите не му беше предложен този пост поради разлика във вижданията каква да бъде финансовата стратегия на държавата“, обясни Петков. Той отбеляза, че на Асен Василев е предложен пост министър на околната среда или министър без портфейл. „Ние решихме, че е по-добре да е човек от техния екип. Явно имат различна визия за част от идеите“, отбеляза Петков.

„Винаги съм казвал, че за мен е чест през последните седмици да съм човекът, който представлява данъкоплатците. Много се радвам, че имахме тази възможност, с удоволствие бих помагал пак. За мен е важно България да бъде напредничава държава, да имаме много по-големи успехи и вярвам, че можем“, заяви служебният министър на икономиката.  

Ето защо тримата служебни министри отказаха да се включат в бъдещото правителство на ИТН

Според него министерството на финансите и министерството на икономиката реално вървят ръка за ръка, защото по думите му не може един министър на икономиката да си измисля някакви стратегии без да са финансирани от бюджета. „Пожелаваме му успех, нормално е различни хора да имат различни визии, надявам се, че ще успеят. Нашите виждания са, че или го правим по начин, по който ние сме убедени, че е най-правилният или няма да пречим. Не сме участвали в изборите, така че не можем да имаме други претенции“, коментира Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически

Кирил Петков: Директори на ББР са взимали заплати по 60 хил. лева месечно, което е безумно

За идеята на ИТН Българската банка да развитие (ББР) да се приватизира, Петков посочи, че според него е хубаво тази банка да съществува. „Обаче като абсолютно прозрачна, за малкия и среден бизнес, с лимит от 5 млн. и новия професионален мениджмънт, да финансира малки иновативни компании“, посочи той. „Тази банка трябва и има възможност да остане във вида, в който в момента я докарахме след 8 седмици борба. Банката, както беше преди ние да влезем, нямаше никакъв смисъл за българската икономика и общество“, коментира Петков. Според него е много добре да имаме такъв инструмент. „Не случайно големи икономики като Канада имат Банка за развитие. Те всъщност имата една определена функция – малките предприятия, които са иновативни и рискови, които не могат да вземат нормални кредити от търговските банки, да имат място, където да отидат“, отбеляза още Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

„За магистралите първят приоритет, върху който бих се концентрирал, не са толкова тол системи и концесии", посочи той за плана на ИТН магистралите да бъдат концесионирани и достроени. „За мен по-голям приоритет е да се спрат кражбите, отклоняването на средства и да сме сигурни в качеството на магистралите“, смята Петков.

„Реално тези милиарди, които видяхме, че бяха минали без обществени поръчки, това трябва да се спре. Ние – екипът аз, Асен Иванов и проф. Николай Денков, вярваме, че първа цел е да се спрат кражбите, след това да се преструктурират инстуциите така, че да могат да работят и след това да вкарваме елемента на положителен бюджет, да няма дефицит и т.н. Просто е различна визията“, обясни още Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически

При 98.92% обработен протоколи: "Има такъв народ" печели изборите

„Искам да поздравя екипа на ИТН за добрите изборни резултати, които постигнаха. Ще стискам палци след някоя и друга седмица, когато се върна в частния сектор, да видим, че се справят добре“, добави той.

Служебният икономически министър отбеляза, че правителството продължава да работи следващите седмици. „Всеки един ден трябва да имаме реални резултати, нищо не се е променило във визията на служебния кабинет. Имаме отговорност и не можем по никакъв начин да забавим нейния ход. Надявам се, че България ще продължи по посоката, която това служебно правителство зададе“, заяви Петков.

Филип Епитропов
72709 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Лофас

2021.07.13 | 12:37

19
Пак лъже - професионален лъжец. Според мене никой не го е канил!!
АЗИ ТАЗИ СУТРИН СРАХ

2021.07.12 | 23:24

18
Тая мисирка скоро ще е бивш човек.
Отивай Кики.

2021.07.12 | 19:32

5
Учин-долските шантонерки ще ни погубят съвсем, идете с Асенчо, вие сте мъжки момчета.

2021.07.12 | 23:11

17
Сенчо,ЦигАнето, лицимер крадлив,
Остенът от Учин дол

2021.07.12 | 19:46

6
ми заби шамар за дето гласувах за него. Седeсарски кoпeлдaк беше такъв си остана.

2021.07.12 | 22:34

16
СЛАВИ ТЪПОТО СЪБИРА ОКОКОРЕНИ,РЕСПЕКТИВНО,ЯКО НАДРУСАНИ,КАТО НЕГО...

2021.07.12 | 21:25

15
ТОЯ СИ СРА НА ДИПЛОМАТА ОТ ХАРВАРД
Кирил Петков

2021.07.12 | 21:21

14
не е успял да си пречупи ДНК-то тип БСП - да си ходи
Шишето

2021.07.12 | 21:09

13
Кире, а бегай оттука с таа икономика , ний ще летим в космоса!!
Tiger7

2021.07.12 | 20:33

11
Спасете България от мафията!! Бог да пази България!!! Амен Боже!!!!

2021.07.12 | 20:48

12
Аделина Делийска ти си деликюпек.

2021.07.12 | 20:26

10
Ееехх медии медии , колко е хубаво да се нагаждате според властимащите!

2021.07.12 | 20:13

9
От патерици да не се отърве този чалгаджия Трифонов ! Да не спи от болки ! Такова предателство ! Да предложиш царско юпи , неприличащия на човек ,оцапания и лъжлив Василев за премиер на България , е нещо недопустимо ! Ще плаща жестоко !

Добави коментар

Водещи новини