Велислав Минеков получил заплахи да мълчи и да не рови, той: Слънчогледите се завъртяха

  • 08 юли 2021 13:19

  • 2745
  • 9
Велислав Минеков получил заплахи да мълчи и да не рови, той:  Слънчогледите се завъртяха
© Булфото (архив)

Законът за радиото и телевизията трябва да бъде премислен. Той е не само остарял, но и вреден. Очакваме парламент и да започнат промените, защото ситуацията е наистина нетърпима. Това заяви министърът на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си в интервю за БНР. Според него Съветът за електронни медии е съвет с чисто политически функции.

,,Не можем да говорим за частни медии в България. Всичките, общо взето подобни, се издържат с пари от държавата, със средства от министерствата, от общините, от познати фондации, от напълно непознати фондации, от села, паланки, градове, музеи, хотели, ресторанти. Но когато държавата е вътре, е смущаващо. Виждам телевизии, които се хранят от всички министерства, получавайки средно по половин милион от всяко едно министерство. Другото е партийната хранилка. Няма партия, която е била досега вътре в парламента, която да не участва навсякъде с огромна сума'', коментира Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си, позовавайки се на данни от публичния регистър към Министерството на културата за собствеността на медиите и тяхното финансиране.

Не може частна медия да бъде управлявана с този вид хранилки, подчерта Минеков и посочи пример с Радио К-2, където „сумите са просто някаква мизерия“ в сравнение с всичко онова, което е видял, „особено по отношение на гледаеми телевизии“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ - 5 000 лева, МТСП – 14 700 лева, Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ – какво прави това предприятие вътре в радиото, не ми е ясно – но почти 10 хиляди лева, Министерство на туризма – 10 хиляди лева, изведнъж от банката, която се прочу в последно време: Българската банка за развитие – има едни случайно попаднали 70 хиляди лева, каза Минеков.

ББР е дала парите по договор за кампания за дуалното и професионално образование, спонсорство от ББР, уточни Минеков. Запитан дали ББР е подпомагала и други медии, Минеков потвърди: „Колкото пожелаете.“

ЕП призова корупцията да бъде включена сред причините за налагане на евросанкции

,,Медийното удобство се търси от пълноценно избраните правителства и парламенти'', изтъкна още служебният министър на културата.

Истинското начало на заглушаване на медийната среда според него датира от времето на управлението на Симеон Сакскобургготски.

Тези услуги за мен са подкуп. Тук става нещо много нечестно. Тук министри си купуват тишина и удобство. Купуват си величие. Никой не е погледнал. Никой не е видял какво става години назад. Никой не си е дал обяснение за целта на тази практика, а целта е ясна. Никой не се е докоснал. Никой не се е възмутил. Никой не е разказал, категоричен е Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си, който припомни, че тази информация е свободна и достъпна на сайта на министерството.

Министърът на културата обяви, че е получил „две леки заплахи“ какво ще стане, ако се разрови и е бил предупреден да не говори за някои случаи в пространството, в които по думите му става дума за „плячкосване, грабеж и корупция“.

Проф. Минеков: Първата и основна причина за кризата в културата е бюджетът, който е бил неглижиран

,,Има хора, които са притиснати от това, което говоря и трябва да намаля този натиск, особено за неща, които при една нормална прокуратура биха тръгнали в много лоша посока. Медии, които са били удобни на предишното правителство, които са останали недокоснати, които са били хранени редовно и то пак по тази линия – от партии, от министерства. Чувстват се заплашени'', допълни Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си.  

По повод годишнината от началото на миналогодишните антиправителствени протести - 9 юли, проф. Минеков посочи, че държавата е тръгнала в друга посока.

Някои неща се промениха. Слънчогледите се завъртяха в правилната страна. Ще е нужен основен ремонт на държавността, но ще е нужно да променим и навиците си. Не трябва повече да мълчим, не трябва да прикриваме и дребната корупция, не само едрата, посочи служебният министър на културата в заключение.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2745 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2021.07.08 | 13:48

1
Всички кърлежи тряб

2021.07.08 | 13:53

2
ТИКВО В КОЕТО И МИНИСТЕРСТВО ДА СЕ БРЪКНЕ, НАВСЯКАДЕ ЛАЙНА ИЗЛИЗАТ.

2021.07.08 | 16:07

7
ЩЕ ГИ ЯДЕ ТИКВОЧА, КАТО СЕ СЪСТАВИ ПОСТОЯННО ПРАВИТЕЛСТВО

2021.07.08 | 14:07

3
Да ги ядеш

2021.07.08 | 14:08

4
Не заплахи направо бой по тоя прогнил комунист
Верно е

2021.07.08 | 14:24

5
Заплашили са го, че ще го ударят с едно развалено яйце по празната кратуна.
Най, гнус н ият о твси ч ки

2021.08.13 | 11:58

9
Гнус е идол но п ро б ен
Сам си съчинява

2021.07.08 | 15:58

6
Лъжливи новини! Лъска си имиджа!
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.07.09 | 13:46

8
Болшевишкият шизофреник чашкофф и руската тоалетна чиния радеф ще направят гражданска война! На там отиват нещата, ако тия русофилистични психопати не бъдат озаптени след 11.7! минеТкоф да каже нещо за светлото минало на баща си и своето, миризлив нагъл болшевик!

Добави коментар

Водещи новини