СЕМ обвинява министъра на културата проф. Минеков в „неверни“ твърдения

  • 30 юни 2021 14:16

  • 1015
  • 5
СЕМ обвинява министъра на културата проф. Минеков в „неверни“ твърдения
© bulphoto (архив)

Съветът за електронни медии (СЕМ) определи като „неверни“ твърденията на министъра на културата Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си, че медийният регулатор не е отговорил на негов сигнал за отказ на БНТ да предостави на министъра право на отговор.

Според СЕМ проф. Минеков въвежда обществото в заблуждение.

Ивелина Димитрова подаде оставка като член на СЕМ

В позицията на СЕМ се казва, че това е поредният път, в който министърът на културата прави неверни публични изявления и припомня, че на 18 юни медийният регулатор е получил писмо от проф. Минеков, в което той сигнализира за възпрепятстване на правото му на отговор от страна на Българската национална телевизия (БНТ). На 22 юни министърът е уведомен с писмо, че СЕМ е назначил проверка. Доколкото нарушенията на разпоредбите на Закона за радиото и телевизията, включително относно правото на отговор, се установяват в сроковете и по реда на Закона за административните нарушения, СЕМ е заявил, че проф. Минеков ще бъде информиран допълнително при приключване на производството.

Съветът за електронни медии посочва още, че е силно обезпокоен, че министърът на културата въвежда в заблуждение обществото относно комуникацията си с независимия регулатор. Медийният регулатор прие вчера оставката на Ивелина Димитрова – член на надзорния орган на квотата на президента, която подаде оставка заради поведението на СЕМ около скандала между Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си и ръководството на БНТ.

В интервю за БНР Димитрова заяви, че очаква СЕМ да направи мониторинг във връзка със създалото се напрежение между БНТ и министъра на културата.

Мая Йорданова
1015 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.07.25 | 17:26

5
НА СЛАВИ ТЪПОТО ОЛИГОФРЕНЧЕТАТА,ВЕЧЕ СА ДЕЙСТВАЩА,РЕСПЕКТИВНО,ЛЪЖЕЩА ПОЛИТИЧЕСКА КАРИКАТУРА...РОДИНАТА МИ Е ГНУСЕН РУСКИ КЕНЕФ РАЙ ЗА ЗАДУНАЙСКИТЕ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ С РУСКО САМОСЪЗНАНИЕСВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ГОНЯТ СЕВЕРОКОРЕЙСКИТЕ СВИНЕ ПО СТЪКМИСТИКА И ПУТЬОПОКЛОННИЧЕСТВОЧЕРВЕНИТЕ СВИНЕ СЕ ОГОЯВАТ С ТЕЛАТА НА ОПОНЕНТИТЕ СИ СПРАВКА ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ БЕЛЕНЕ.ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ... ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) ,КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО РУСИЯ".ТУРЦИТЕ И ТЕ ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИЯ ПУТЬОВ ГЪЗ,НАЛИ ГИ ТУРИ НА ВЛАСТ ДА МУ СЛИЖАТ..КОЙ Е ПО КРАДЛИВ,МАСЛАРОВА ИЛИ ОВЧАРОВ? НЕ ВИ ПИТАМ ЗА НЕКРАДЛИВ,ЩОМ И ДЕБИЛА ВЛАДИМИР ЖИВКОВ Е КРАЛ И С ГЪЗЪ СИ,А НА ДИНА МЕДИИТЕ МУ СЪБИРАХА ПОМОЩИ...В РУСКИЯ КЕНЕФ ВСИЧКО Е ЛЪЖА ИЗМАМА******СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ ТЫ КАТО ДИНА ГО Е ДОБИЛА ОТ ПИЯН РУСКИ БОТУШ,А УБИЕЦА НА ПЛОВДИВСКИ СТАЧНИЦИ ДМУТРИЙ ГО Е ПРИЗНАЛ ЗА СИН И ГО Е ОТГЛЕДАЛ С КРАДЕНИ ОТ НАС ПАРИ. ДИНА Е ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В КРЕМЪЛСКИЯ КЕНЕФ НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯ.
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.05 | 10:44

4
ХОРАТА КАЗВАТ ВЪН,А ИДИОТИТЕ ВЪТРЕ В КРЕМЪЛСКИЯ КЕНЕФ...ВЕК И ПОЛОВИНА СТИГА РУСКИ ГОВНА!!!...
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.05 | 10:43

3
ХОРАТА КАЗВАТ ВЪН,А ИДИОТИТЕ ВЪТРЕ В КРЕМЪЛСКИЯ КЕНЕФ...ВЕК И ПОЛОВИНА СТИГА РУСКИ ГОВНА!!!...
баба гицка

2021.06.30 | 15:17

2
радковците са гадни лъжци - народе има само герб, иначе ще плачите

2021.06.30 | 14:25

1
БРАВО НА СЕМ! ТО И ДРУГИТЕ МИНИСТРИ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ЗА НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ ИЛИ ЕДНОСТРАНЕН ПРОЧИТ НА ФАКТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини