България е трябвало да вземе пример от Гърция за Северна Македония, смята журналист

  • 18 юни 2021 08:44

  • 2915
  • 4
България е трябвало да вземе пример от Гърция за Северна Македония, смята журналист
© Bulphoto

България е трябвало да проучи договора, който Гърция е подписала със Северна Македония, за да види как се поставя конкретика за добросъседство. В 36 страници гърците са успели да заявят всяка своя претенция, а България е написала общи неща. Това коментира журналистът Коста Филипов. 

Той не очаква срещите на премиера Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и служебния премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен да дадат сериозна промяна по повод българската позиция за членството на Северна Македония в ЕС. Филипов дори очаква позицията ни да остане непроменена. Според него обаче визитата на Заев в София цели да намери нов път, нов диалог. 

Филипов разкритикува като недобре премислен ход срещата на северномакедонския премиер първо с лидера на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Пред бТВ той заяви, че през всичките тези години диалогът за отношенията България-Северна Македония се е пречупвала през личните отношения на Заев и Борисов и това не е съвсем добре.

Коста Филипов. Стоп кадър: бТВ

"Борисов беше монополизирал диалога с Република Северна Македония. Не беше нормално такъв важен диалог между двете съседни държави да разчита само на личните контакти", смята Филипов.

Заев първо при Борисов, лидерът на ГЕРБ с шега за "пурите" на Радев

Още по темата вижте и в това видео:

Последвайте канала на

Novini.bg
2915 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.06.18 | 10:14

1
До миналата година мислехме, че сме братя с макетата, то се оказа, че са праве сърбе. Със сърбе договор няма, само кютек.
щом

2021.06.18 | 10:23

2
щом ще вземаме пример от гърчолята, нека си сменят името на югозападна българия

2021.06.18 | 10:35

3
Да си сменят, ама не ги искат в еропа. Нашите политичари, къде се насират от първия срещнат еврокомисар, имали национално отговорна позиция. Натиск има върху нас, но е за да не ги приемаме.

2021.06.18 | 11:37

4
Тоя Заем що не се разкара. Много са досадни.

Добави коментар

Водещи новини