Мерджанов: Повече от ясно е - Станишев е лидерът!

  • 19 май 2012 18:11

  • 1408
  • 3
Мерджанов: Повече от ясно е - Станишев е лидерът!
©

"Макар докладът на председателя на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да е впечатляващ, не е изключено да има нови тези и нови заявления от страна на останалите кандидати за лидерското място в партията. Но мисля, че поради възторга и аплодисментите на делегатите се усети подкрепата за него още в самото начало. Повече от ясно е, че Станишев е лидерът!" Това заяви днес депутатът Атанас Мерджанов.

Обстойният доклад на председателя на БСП не просто направи дисекция на сегашното управление на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ, а очерта жалоните, от които БСП е длъжна да тръгне, за да направи коренна промяна във визията си и начина, по който я възприемат избирателите, каза Мерджанов, който е делегат на 48 конгрес на БСП, провеждащ се в Зала 1 на НДК.

Според него неслучайно в доклада бяха лансирани няколко много силни социални послания – за пенсионната възраст, за майчинството, за младежката безработица, за специалната грижа за образованието и науката. Това са тези на българските социалисти, които ако не бъдат преведени и проведени в България като управленски реформи не ни чака нищо добро, убеден е Мерджанов.

Ние и без това в момента сме олигархична полудържава – виждате какво се случва във всяка една сфера на стопанския живот, в обществените отношение, един феодализъм, който се наслагва непрекъснато, заяви депутатът от КБ. И при това задушаване на свободата на мненията, на възможностите да се лансират истинските граждански тези нас не ни чака нищо добро, ако социалистите не направят тази коренна промяна в собственото си поведение с позитивни послания към избирателите, е неговото мнение.

Аз бих бил внимателен към широкото ветрило за нова евентуална коалиция, отбеляза Мерджанов. Направи ми впечатление, че Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на доста критично и самокритично разглежда в доклада досегашните наши опити и практики в тази посока, каза той. Защото от този тип коалиционно взаимодействие има и много горчивини, според него. Въпросът за коалиционната политика решително трябва да бъде определен едва тогава, когато сме наясно с резултатите от парламентарните избори, смята Мерджанов. Аз бих бил против предварителни коалиционни взаимодействия, смята той.

Последвайте канала на

1408 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мишок

2012.05.20 | 19:16

1
Станишев е лидерът на боклуците които унищожават България.Помните ли годежа му с Доган?

2012.05.20 | 19:16

3
Тези приказки ги знаем,Бойко ви ги пее и на събуждане и на лягане, дай нещо по-ново,ама нямаш защото толкова ти стига пипето.
sadsad

2012.05.20 | 19:16

2
Повече от ясно е - boli me huq

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини