Станишев: ГЕРБ са като скакалци - където минат, трева не расте (видео)

  • 19 май 2012 10:56

  • 11541
  • 94
Станишев: ГЕРБ са като скакалци - където минат, трева не расте (видео)
© Булфото

Конгресът ни е претоварен с очаквания. Отдавна не е имало такъв интерес към него.

Това каза пред делегатите на 48-я конгрес на БСП лидерът на партията и президент на Партията на европейските социалисти Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

"Българите, обезверени от управлението на ГЕРБ, очакват да видят дали имаме волята да се опълчим на държавата, която ги разочарова, затова Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се опитаха да зададат посоката на нашия конгрес с раздути или измислени скандали. Следят ни зорко и от голямото семейство на европейските социалисти. БСП днес е единствената политическа сила, която е в състояние да свали от власт това арогантно управление и да поведе страната към излизане от кризата и модернизация", добави той.

"Провинциалното ни правителство възприема Брюксел като началник, а себе си като разпоредител, но ние не мислим така. Наближава краят на управлението на ГЕРБ. Резултатите от тяхната политика не могат бъдат скрити", подчерта лидерът на левицата. По думите му, управлението на сегашното правителство е белязано от некадърност и полицейщина. "Нашата задача е да отворим очите на хората за случващото се. Трябва да кажем: "Събудете се, вижте какво се случва днес - не слушайте лъжите на Цветанов и Борисов от всички телевизии. В България няма демокрация, ние сме управлявани от олигархия. Властта е съсредоточена в ръцете на шепа хора. Това е власт, която разбива устоите на българската демократичност и отслабва институциите. Колкото по-слаби институции, толкова по-добре за ГЕРБ, защото тогава хората почват да търсят месия, а знаем кой се представя за такъв - министър-председателят, който стана какъв ли не - най-добър футболист, художник, градинар...", каза Станишев. "Властта прокарва държавно-монополистичен капитализъм. ГЕРБ прие над 60 лобистки закони. Държавата участва на пазара, но не като справедлив регулатор, а като рекетьор. Умишлено се задушава дейността на дребните и средните предприемачи, за да се разчисти пътя на конкуренцията от близки до управляващите фирми. Всичко това се отразява на икономиката ни и не случайно прогнозите за растеж не са оптимистични. Безработните са цяла армия, а младежката безработица е 1/3. Замразяват доходите, режат социални придобивки и това го понасят социални групи като майки, хора с увреждания, ученици, студенти. Настоящата власт е удобна за определени кръгове в чужбина и най-драстичният пример за това е спирането на "Белене". Това решение на правителството обрича България на енергийна зависимост и не на последно място, на изключване от клуба на ядрените държави", посочи председателят на БСП.

"Държавата е блокирала, администрацията е блокирала, задръстена е. ГЕРБ са като скакалци - където минат, трева не расте. Управляващите готвят вземането на нови и нови заеми и е възможно в края на мандата им сметката да достигне до минус 8-10 милиарда лв. Тактиката им е да настройват отделни обществени групи една срещу друга. Така протестите се задушават, а целта е да се втълпи на хората, че алтернатива няма. Управляващите ще оставят след себе си разнебитена държава, празна хазна, масова бедност", заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Той беше категоричен, че БСП никога не би се сближила с ГЕРБ, защото това би бил краят на българската левица. Станишев изрази увереност, че социалистите могат да спечелят парламентарните избори догодина, но отбеляза, че БСП не трябва да подценява ГЕРБ, защото това, по думите му, е много добре организирана партия, която здраво се е вкопчила във властта заради олигархичните си интереси. Председателят на БСП призова съпартийците си да не влизат във вътрешнопартийни борби.

"Ако ние заедно не предложим ясна и категорична алтернатива, разочарованието от традиционните десни партии ще отиде при други. Именно затова, като част от своето обновление, ПЕС прие декларация на принципите и разработва в цялост инвестиционна стратегия за растеж в Европа. Тя включва цял пакет финансови инструменти – от данъка върху финансовите спекулации, през еврооблигациите, проектни облигации, разширяване на възможностите на Европейската инвестиционна банка за кредитиране, по-гъвкавото и бързо използване на европейски фондове. Особен акцент поставяме върху кампанията срещу младежката безработица "Твоето бъдеще е мое бъдеще" – с две конкретни искания – спешно насочване на 10 милиарда евро от Европейския социален фонд в програми срещу европейската безработица във всяка една страна и европейско законодателство, което да уреди младежката гаранция. Очаквам партията, и особено младежкото обединение, да бъдат изключително активни в тази кампания у нас, за да видят младите хора на България, че има и друг път, и други възможности и по-добро бъдеще за тях", подчерта Станишев.

"Нужна е промяна на политиката в ЕС и в България. Само ако имаме достатъчно сила и възможност, ние, социалистите, можем да обърнем европейския кораб в друга посока, иначе всеки ще потъва поотделно. Това е огромно предизвикателство и пред ПЕС. Спорът не е налаганото клише – "десните спестяват, а левите харчат". Въпросът е как – без да рушим финансовите устои на държавите и на Съюза, да осигурим растеж, заетост и справедливост", посочи лидерът на левицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11541 94

Свързани новини

Коментари 94

Добави коментар

2012.06.20 | 19:45

91
НЕ СЪМ ОТ БСП.НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ КОЯ ПАРТИЯ СА НА ВЛАСТ.ИСКАМ СПОКОЕН И ЧОВЕШКИ ЖИВОТ.ГЕРБ СА МАФИЯ,ПРОСТИ,НАГЛИ И КРАДЛИВИ.ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП.
108 РАЗБРАХМЕ ТЕ, НЕ МОЙ КВИЧА

2012.08.01 | 00:22

94
РАЗБРАХМЕ, ЧЕ НЕ СИ ПЕНДЕЛ, АМА АКО ИМА НЯКОЙ ДА ТЪ ИЗПРАСКА АНАЛНО, НЯМА ДА МУ ОТКАЖЕШ И НЯМА ДА КВИЧИШ ЧЕРВЕНА СВИНЬО.
срамота

2012.06.20 | 19:46

93
Спъналите се на икономическата криза през 1997 дето долара достигна до 3,50 лв за 1$ сега завиждат на тези дето могат да се справят в глобалнат икономическа криза по цяла европа
Барборан

2012.06.20 | 19:46

92
Виждам че тук се показват някакви данни за убити , обесени , и тн. Та аз искам само да разбера след като има толкова много защитници на БСП=БКП , колко пъти държавата е банкрутирала и фалирала заради умните партиини ръководители ? И колко завода , фабрики и ТКЗС-та затриха ... Които бяха създадени от ръцете на нашите родители и баби и дядовци ???
ДОЛУ ГЕРБ!!!

2012.06.20 | 19:45

90
Единствената опозиционна партия която Гроб ,не успя да разбие и манипулира е БСП,затова ще гласувам за тях!Те са единствения шанс да изгоним некадърните грабители от Герб!
SS

2012.06.20 | 19:45

89
Мръсни комунисти до преди 20 години бяха заградили България с бодлива тел с ток и викаха да живее СССР сега експерти по демокрация пълни ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ.
MacAllister

2012.05.22 | 20:24

72
Първо не защитавам БСП, а само считам, че те са фактор, който засега не може да бъде пренебрегнат. Второ, задайте си въпроса колко време от тези 20 години БСП бяха на власт, че така ги възприемате за назовани и идентифицирани виновници? Пребройте и ще видите едно доста малко число, по-голямата част, от което в коалиция с други "спасители". Ако фактите са такива, не е ли редно да спрете да да слагате равенство между три букви и комунистите изтрепали толкова народ и да си натикате най-сетне в дебелите глави, че комунистите, които трепаха не са толкова тъпи, че да стоят под светещ неонов надпис "БСП" за ваше удобство. Комунистите от оня тип, който убиваше, за да се уреди по-добре са тук, но далеч не само под един надпис и трудно е да се прецени под коя марка ги има повече. Освен туй "комунистите" в тоя отвлечен смисъл, който влагате в случая не са и комунисти, а са просто малки хорица юрнали се да заграбят властта и да натрият носа на всички, които са се трудили, за да постигнат повече от тях. Имало ги е и преди комунистите и ще ги има след тях, но винаги ще ги има и ония (като редица коментиращи) готови да прегърнат всяко недосмаслено твърдение само и само да намерят оправдание за гнева си. Внимавайте за какво викате - ГЕРБ не са антикомунизъм, а и СИК е творение на БСП (знаете корените на новия "Левски"). Въобще как смеете бе юроди да слагате съдбата си в такива мръсни ръце само, за да удоволетворите нездравата си омраза? БСП не са нищо по-различно от ГЕРБ, освен в това, че там са се събрали хора, които предпочитат по-завоалираните и по-заобиколни пътища - техните предци ви направиха слаби душички готови да се подложат на всяка брадва и днес вие с нездраво удоволствие припознавате в един от главорезите на същите тия спасението си от тях. Как не ви е срам да виждате в една мутра личност едва ли не равна на Левски или може би Ботев? Наистина как не ви е срам в омразата си да превръщате страната си в частна градина на най-долната сган прозиведена от 45 години държавен бандитизъм? А БСП, спед като осъзна какъв дух пусна на свобода може да си извоюва поне оцеляване, ако озапти собствените си песове, които пусна по нас - справедливостта го изисква, тъй че Станишев може да е всичко друго, но поне е искрено уплашен от това което собствената му партия ни предписа като приспивателно - това не ме преви симпатизант, но ме кара да въздъхна с малко облекчение, след като добре осъзнавам колко отвратителна беше алтернативата.
sdsfdfsfml

2012.06.20 | 19:45

88
света ни се чуди как БСП не са по затвора още от 1989-та. А, те се натискат за власт и още демагогия!? Все едно партията на хитлер да управя Германия в днешни дни. иначе си завери книжката, нямаш акъл да постнеш тоя мозъчен чаршаф (говори много за теб..)
ядосан

2012.05.28 | 00:34

87
Определено при Станишев бяхме по добре -кой каквото ще да ми казва-по добре Станишев иначе с герб загиваме...
ГЕРБ ПРОСТО НЕ СТАВАТ

2012.05.28 | 00:34

86
Когато те управляват глупаци най накрая работата става насрана. Защото когато на глупав човек му дадеш едни пари почва едно безумно харчене и когато кинтите свършат.....почва човекът да се оглежда като бит п.дераст. Само че разликата в нашия случай е, че когато глупаците опукат парите тотално, като битите п.дераси ще се оглеждаме всички ние. Досега бяха похарчени около 5-7 млрд., като срещу тия пари получихме едни велики обещания и ленторязане. Някой да се сеща нещо да се е подобрило в тая държава?
ЧЕРВЕНИЯ НАСРАН ПЕДЕРАСТ ОТ 82, 83

2012.05.20 | 11:15

48
ТЪПИЯ ЧЕРВЕН НЕЩАСТЕН ПЕДЕРАСТ, помоли се на някой от курвенската ви партия Български Свини и Педераси да ти напише два нови поста и да ги ползваш следващите месеци години. Толкова си тъп, че не смееш и пунктуацията да им оправиш, явно имаш една мозъчна клетка и тя ти е в гъза, то затова си и тъп педераст червен де.
Даниела

2012.05.28 | 00:29

85
На всички МАЛОУМНИ ГЕРБАВИ СЕКТАНТИ, пожелавам , много, ама много да пострадат от управлението на ГЕРБ, защото всичко на този свят се връща.... рано или късно, ще изпиете горчивата чаша на милиционерщината, неграмотността, безпардонността, изродщината, рекетьорството и т.н. Познавам много хора, които са гласували и подкрепяли бойко борисов (този ИЗРОД не заслужава главни букви) и сега горчиво съжаляват и се упрекват.
Поет

2012.05.19 | 21:49

11
Аз съм Даниела, тъпата курдела. На партията съм червена финтифлюшка. Готова съм да лапам всяка заредена пушка...
plamenp59

2012.05.28 | 00:28

84
Правилно казва Станишев.Но все пак има едно НО.Не разбирам защо се карате и спорите привърженици на БСП и ГЕРБ като сте с едни и същи корени .БКП и ДС.Разликата тук не е в дясното и лявото.Факт е че в ГЕРБ, партия начело на която са бивши комунисти има недостиг на кадри.Ако тези хора бяха останали в БКП или БСП нямаше и да сме ги чули.Но кадрите от БСП си ги знаем.Не по малко крадливи и докарали ни не един път до просешка тояга.Мисля че тези от нас които искат да живеят по добре трябва да се опитаме да създадем това гражданско общество за което се говори постоянно и да бъдем непримирими до като не заживеем добре.До като не се обединим и не отсояваме човешките си права копелета от ляво и дясно ще ни тъпчат и ще се гаврят с нас и децата ни.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини