Вицепрезидентът: Държавата е в дълг към Северозапада

  • 30 май 2021 11:22

  • 892
  • 5
Вицепрезидентът: Държавата е в дълг към Северозапада
© Президентство

„Държавата е в дълг към Северозападна България. Не документи и стратегии, а реална грижа с реални резултати е необходима, за да спре да бъде Северозападът най-западналия регион. Тази част на България е една от най-хубавите със своята магнетична природа, но и най-богата със своите трудолюбиви и родолюбиви хора, които искат възможности за развитие.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в Белоградчик, където отбеляза 171 години от въстанието. „Да си пожелаем управниците ни да бъдат достойни за паметта на героите, които почитаме“, подчерта Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът присъства на панихида за загиналите, положи цветя пред гробовете на инициаторите на въстанието и се включи в литийното шествие до Белоградчишката крепост.

„С 50-60 пушки хората тук се изправиха срещу мощната турска империя. Четвърт век преди Априлското въстание пламна целият Северозапад, хиляди поробени българи бяха свободни в душите си, бяха смели, защото пред родолюбието, волята за свобода и вярата нито едно оръжие няма сила. Позорни са твърденията, че България е получила даром свободата си. Въстаналият Северозапад е доказателство, че това не е така. Той сложи началото на национално-освободителните борби“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в словото си.

„Паметта за първото самостоятелно организирано въстание на Северозапада, за пролятата кръв и за неизмеримата жажда за свобода трябва да пазим и да предаваме на поколенията. Защото народ, който не знае миналото си, няма бъдеще“, подчерта вицепрезидентът и цитира писателя Владимир Зарев, който в романа си „Лето 1850“ увековечи въстанието: „Народ без памет е като къща без врата, всеки може да влезе в него.“

Илияна Йотова ще отбележи 171 години от избухването на Белоградчишкото въстание

По-рано Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , проведе среща с кмета на община Белоградчик Борис Николов, на която беше изтъкната необходимостта от по-голямата ангажираност на държавата към този регион.

Последвайте канала на

Novini.bg
892 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Suzvrmea

2021.05.31 | 15:04

5
М­л­­­а­­д­­а­­ ­м­­о­к­­р­­а­­ ­­­у­ч­е­­­н­и­­ч­к­а­­­ ­­ч­­­у­­­к­а­­­ ­­ ­­­W­ ­W­­­ ­W­­­ ­­­.­­ ­B­­ ­G­ ­­1­ ­7­­­ ­­.­­ ­­­C­ ­L­­ ­­U­­­ ­B
XXX

2021.05.30 | 17:41

4
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

2021.05.30 | 14:40

3
БСП Е В ДЪЛГ КЪМ БЪЛГАРИЯ!

2021.05.30 | 14:40

2
ЙОТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕКСТРЕМИСТ!

2021.05.30 | 11:46

1
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

Добави коментар

Водещи новини