Министрите на външните работи и на икономиката се срещнаха с Херо Мустафа

  • 17 май 2021 17:27

  • 638
  • 7
Министрите на външните работи и на икономиката се срещнаха с Херо Мустафа
© МВнР

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има и министърът на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически обсъдиха с посланика на САЩ Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат, актуални теми от споделения дневен ред на Стратегическия диалог България‑САЩ, както и българското председателство на Инициативата "Три морета", съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Министър Стоев подчерта приемствеността във външната политика на служебното правителство, както и желанието на българската страна за по‑нататъшното задълбочаване на стратегическото партньорство със САЩ както в двустранен план, така и в контекста на трансатлантическите отношения. Той постави акцент върху ключови за България приоритети в отношенията със САЩ, в това число присъединяването на България към програмата на САЩ за безвизови пътувания Visa Waiver Program, започването на преговори за двустранна Спогодба за социална сигурност, подкрепа за присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. 

Министър Георги Панайотов се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

В светлината на българското домакинство на Инициативата "Три морета" през 2021 г. и предстоящата среща на върха в София министърът на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически изрази желанието на българската страна за по‑тесни контакти с бизнес‑партньори не само от Централна и Източна Европа, но и от САЩ. 

С учредяването на Стратегическия диалог България‑САЩ, чиято първа сесия бе на 8 януари 2020 г.,  двустранното сътрудничество бе издигнато на качествено ново равнище, както в двустранен план, така и по линия на многостранното сътрудничество.

Последвайте канала на

Novini.bg
638 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
мдаа

2021.05.18 | 07:41

7
Американски туристи на Черно море ,КОГА? Кога САЩ ще преплати поне един милиард$ за български домати и краставици,пък ние ще им ги доставяме за 5г напред,КОГА? КОГА САЩ ще почнат да внасят българско месо,че да разберем че имаме стратегически партньор в икономиката,които да замести "пропадналата и агресивна за влияние "Русия? КОГА????
Staceyrniwa

2021.05.18 | 01:47

6
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Lorifzhza

2021.05.17 | 23:27

5
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
...

2021.05.17 | 18:35

4
Защо се срещат само с посланика на една държава?? Други посланници няма ли в България?? Какво се меси навсякъде тая

2021.05.17 | 18:08

3
Радев иска да погуби българите, заповедите му са от Кремъл вижте цитат от интервюто с проф Ангелов: Желанието му (за новия здравен министър) да засили ваксинационния процес, само че подписаната от него заповед противоречи на изразената пред микрофона амбиция. Заповедта казва, че зелените коридори за ваксиниране отпадат от понеделник до четвъртък. Недоумявам (за проф. Ангелов )защо, след като имаме достатъчно количества ваксини
Е6аси мамата

2021.05.17 | 17:53

2
Едно време съветският посланик не ги привикваше толкова бързо, колкото новите господари.

2021.05.17 | 17:38

1
Рептилите не спят, а овладяват.

Добави коментар

Водещи новини