Служебният министър на МВР се оплете на въпроси за Васил Божков – хем го познавал, хем не съвсем

  • 17 май 2021 09:03

  • 31083
  • 55
© Колаж: Novini.bg

Служебният министър на МВР Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския бе гост в сутрешния блок на bTV, където обясни дали се извършва чистка в системата на МВР, дали предстоят нови рокади във вътрешното ведомство и в какви взаимоотношения е с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, който има 19 обвинения и е издирван от родното правосъдие.

,,Не съм влизал в кабинета на министъра повече от десет години. Сега заварих почти същата обстановка. Мисля, че няма много съществени промени в самото ведомство и има доста сериозен капацитет да отговори на обществените очаквания и да обезпечи едни честни избори, на които всеки глас да бъде отчетен, а не фалшифициран'', каза в началото на своето интервю министър Рашков и отхвърли обвиненията, че не познава системата на МВР, посочвайки, че е в нея от около 20 години.

Относно освобождаването от длъжност на Бойко Славчев и Николай Гешев от ръководни структури на МВР Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския подчерта, че са били освободени, защото са били на пенсионна възраст. По отношение на Славчев служебния министър сподели, че дори не е знаел, че е свидетел по делото за джиповете на МВР и президентския секретар Пламен Узунов.

Освободиха от длъжност главния секретар на МВР

Нека да не мислим, че има незаменими хора, няма такива. Както има начало, така има и край на кариерата на всеки един, посочи той.

Увери, че чистка в МВР няма, както се твърди в публичното пространство.

Съветник на президента разкри има ли масова чистка в администрацията

Чистка няма, има смяна на кадри. Всички ръководни длъжностни лица в МВР и в службите по сигурност са наследени от служебния кабинет, които пък са назначени от предишния кабинет, който беше бламиран от българския избирател на последните избори. Това е обичайна практика. Става въпрос за уволнения, които поискаха хората, а хората са тези, които поискаха промяна, допълни Рашков и разкри, че в следващите дни в системата на МВР ще настъпят още рокади, тъй като има длъжностни лица, които не се справят с работата си.

Ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство. Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет? Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатена отпуска до месец септември? Пита се в задачата: Кой им е позволил да получат този отпуск? Регионалният директор на Пловдив, всички ръководни длъжностни лица в системата за сигурност у нас в момента са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, при положение че те са на пряко подчинение на министър-председателя? Не на този, на предишния. Държавата в момента е без ръководства на службите ни за сигурност. Тези служби са се самообезглавили, коментира Рашков.

В последвалите минути министърът разкри за редица нарушения във вътрешното ведомство, сред които случай на купен вот в район в близост до София, за който МВР умишлено, по думите му, си е затварял очите. Все пак допълнителни детайли не бяха изнесени от министър Рашков под аргумента, че тече разследване.

,,Когато в Министерството на вътрешните работи има информация, че в някои населени места на последните избори са получени 95-98% от гласовете само за една партия под строй и това се повтаря непрекъснато, възниква съмнение как се получава така. Включително имам данни и информация за осигуряване на възможност за преминаване през границата на мигранти. Имам и информация, че високопоставени ръководители са ползвали служебна кола, с която са катастрофирали в почивен ден, без заповед за командировка, заедно със семейството си и няма взето никакво отношение към този ръководител. Включително след като приключи проверка, която съм назначил, че в някои регионални дирекции на вътрешните работи се съхраняват все още машини за гласуване, които са били транспортирани за 4-ти април. Трябва да проверим какво правят тези машини там. Кой им е разпоредил да се съхраняват и кой го е разпоредил, могат ли да бъдат манипулирани…'', заяви още служебният министър.

Мъж разказа за схема за купуване на гласове във Видин

На следващите въпроси, свързани основно с Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, служебният министър на МВР видимо се обърка на част от питанията на водещите в студиото.

Няма нищо странно в избора на един юрист, който е работил в системата на МВР, нямам никакви бележки към нея, заяви Рашков по адрес на Елена Павлова Фичерова-Караиванова, която бе назначена за началник на кабинета на вътрешния министър.

На въпрос дали е запознат, че Караиванова е сред учредителите на партията на Божков "Българско лято" министър Рашков отвърна, че няколко месеца преди изборите на 4 април тя е била заличена от листите на тази партия с решение на ЦИК, но така и не отговори дали е знаел в качеството си на вътрешен министър, че е била сред учредителите на партията на Божков.

Скандално: Рашков сложи човек на Васил Божков на важен пост в МВР

Той сподели още, че не я познава лично и не е нужно да я познава лично, за да я назначи за началник на кабинета си.

Търся подходящи кандидати за кабинета. Няма нищо необичайно. Никой не ми я препоръчал, сам стигнах до нея. Тя показва завидни познания и помага за работата на политическия кабинет на МВР. Тя има професионални качества, достатъчни да заеме тази длъжност, каза още служебният министър по адрес на Караиванова.

Антон Кутев за дубайско назначение в МВР: Ми що пък да не е от Божков?

Последва въпрос дали познава самия Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от.

Кой дали познавам? Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от? Кой? Аз?, започна отговорът на Рашков, след което в крайна сметка призна, че е разговарял с него на почивната станция на МВР във Велинград преди 30 години, но не пожела да разкрие за какво са разговаряли, тъй като било доста отдавна.

В следващия момент министър Рашков, отново на въпрос за Божков, заяви, че "нито го е виждал, нито е разговарял с него, нито е имал някакви отношения".

Novini.bg
31083 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар
НОВО ПЕТ

2021.05.17 | 09:16

1
ПИЛИ СА СИ ЗАЕДНО УИСКИТО
КТБ окрадено от ДПС

2021.05.17 | 09:25

2
То и вие от този сайт сте слуги на ГЕРБ и тяхна собственост ама ХЕМ Е так,ХЕМ не го пишете че е така а си траете
долния тикволоз насран

2021.05.17 | 09:39

12
И как да сложиш минус на онождането бе тъпанар,тиквето пак ще си остане с разпорен и кървящ свинтер.

2021.05.17 | 09:37

10
Когато говорят РР и старите "щучета" от сл у ж е б ния каб инет слагайте знак минус пред скобата и всичко се обръща - НЕ-то става ДА и обратно, та... мислете хора
долния тикволоз насран

2021.05.17 | 09:35

8
Ти влюбен ли си в ТИКВЕТО,изпитваш ли непреодолимо желание да му излижеш свинтера и да му галиш топките,готов ли си да погълнеш тиквеното семе.

2021.05.17 | 09:31

5
Кога дойде, кога прецени, че не се справят хората. 2. Кои хора искаха рокадите? Тези на Бо ж ков или РР?! 3. народът гласува най-много за "бламирания", тъй че не говорете от името на народа
ДА

2021.05.17 | 09:28

3
ловът на вещици започна а ловците са добре известни стари и млади кадри на ДС
Бай Тошо

2021.05.17 | 09:29

4
Б. Рашков можеше и да не прави такива явни назначения, но изглежда натиска от Дубай е огромен и Мунчо и Рашков се огъват коленопреклонно.

2021.05.17 | 09:33

6
От всякъде има натиск за разпорването на тиквения анус за незнам кой път вече,това е добра новина,също много ни харесва как квичиш,квичи ли герберас е винаги добре.
Павлин

2021.05.17 | 09:34

7
Не познавал началника на собствения си кабинет. Сам бил стигнал до нея, без препоръки. И как по-точно - с обява в Интернет или чрез Бюрото по труда? Хем говорил с Божков преди 30 години, а уж е в системата на МВР от 20, хем не го познавал. Като лъже, поне да се беше подготвил по-добре. Да не е чистка, ами „смяна на кадри”. Да не е врат, ами да е шия. Че и още щяло да има. Ама не-е-е, то не било чистка, а смяна на кадри. Пак без препоръка и пак без да ги познава най-вероятно. Щом били назначени по време на предишното управление, значи по подразбиране не си вършели работата. И сега най-накрая щяло да има честни избори, нищо че международните наблюдатели казаха, че последните избори били демократични. Но какво пък разбират те - на нас тяхната оценка не ни изнася, затова си твърдим нашите глупости.

2021.05.17 | 09:37

11
Не бе,намерия на пътя,там на един паркинг беше,не помниш ли,деситу атанасувуту беше май от дулувуту май.
л

2021.05.17 | 09:36

9
Народния мислител го е казал, „може да решава този, който има пари, който няма пари няма право да решава“, а този М.тов като няма трица в г.за, къде е тръгнал държава да управлява?
Аз

2021.05.17 | 09:41

13
На този не му вярвам още от предишните му длъжности.Фурнаджийска лопата обърната винаги към личната изгода

2021.05.17 | 09:43

14
Комуняга Алчен за Власт

2021.05.17 | 09:45

15
Комуняга Алчен за Власт Пари Власт Честито Българи За Голямата Промяна

2021.05.17 | 09:45

16
БОЖКОВ Е ПИЧ, ТИКВАТА И ПУРКО (СИМЕОНОВ) ГО УНИЩОЖИХА ЩОТО НЕ ИМ КЛЕКНА НА РЕКЕТА..
големия

2021.05.17 | 11:49

45
Кой е пич,Божков ли ? Ще те смачка ако му се изпречиш
Българин

2021.05.17 | 10:25

31
ТЪПА МУТРА Е БОЖКОВ!

Добави коментар

Водещи новини