МВнР призова за деескалация на напрежението между Израел и Палестина

  • 12 май 2021 11:24

  • 358
  • 3
© Novini.bg

При приемането на поста служебният министър на вътрешните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има направи изявление от негово име и от името на досегашния външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на по повод ескалацията на насилието в конфликта между Израел и Палестина, предаде репортер на Novini.bg.

България следи със силно безпокойство придължаващата сериозна ескалация на насилие в Израел и в палестинските територии, която допълнително засилва напрежението, особено в и около Ерусалим. Категорично осъждаме продължаващите ракетни атаки срещу цивилно население, които са абсолютно неприемливи и трябва да спрат незабавно. Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на терор израелското и арабско население в Ерусалим и околностите му и трябва да бъде прекретен веднага. Насилието и терорът не са решение. Дълбоко съжаляваме за всеки един изгубен живот и изказваме искрените си съболезнования на семействата на жертвите, в това число деца, и на пострадалите, на които желаем бързо възстановяване. Настояваме за незабавно деескалиране и отново призоваваме всички страни за сдържаност, отговорност и здрав разум, заяви Стоев.

Това общо изявление показва линията на приемственост в българската външна политика не само по този специфичен въпрос, но и по останалите външнополитически приоритети, отбеляза служебният министър на външните работи.

Румяна Бъчварова за напрежението в Близкия изток: Ситуацията наистина е тежка

Последвайте канала на

Novini.bg
358 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.05.12 | 12:16

1
Т0ва e Радев Двуличник.Служeбнот0 на Радeв e изцяло комунисти. А Радев дa каже, защо скри от народа, какво подписа срещу Русия. Същото направи и на времето в Полша. Подписа документ, че Русия е врaг номер едно, върна се тук и каза точно обратното. Е, мерси, България няма нужда от двуличnик и предaтел.
ФАРАОН

2021.05.12 | 13:55

3
НЯМА НИТО 1 (ЕДИН) КОМУНИСТ. А САМО С ЛЕВИ РЕЗБИ. ПОЛОВИНАТА СА КАДРИ НА БАНКИТЕ :)
ФАРАОН

2021.05.12 | 13:53

2
ПРАСЕ, ВМЕСТО ДА СИ ИЗМИСЛЯШ, КАЖИ ИМАШ ЛИ КАРТОНЧЕ В МОСКВА?

Добави коментар

Водещи новини