Андрей Новаков е сезирал ЕП за политическа намеса на ДБ в работата на КПКОНПИ

  • 28 април 2021 11:52

  • 1057
  • 3
Андрей Новаков е сезирал ЕП за политическа намеса на ДБ в работата на КПКОНПИ
© Булфото (архив)

Евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна настоява Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент да направи проверка и да изслуша аргументите за законопроекта на "Демократична България", който представлява намеса в дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество/КПКОНПИ/, съобщава пресцентърът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Той е изпратил писмо до председателя на комисията Моника Холмайер, с което я сезира за опит за политизиране и застрашаване независимостта и работата на КПКОНПИ.

ДБ внесли законопроект за спиране на дела на КПКОНПИ за 3 млрд. лв. Ето кой ще се облагодетелства

В писмото се посочва, че инициираните промени в закона ще имат директен ефект върху вече образувани производства и стартирали дела за отнемане на активи на стойност над 3 млрд. лв.

"Няма да допуснем опити за намеса в работата на признат от европейската общност български орган за борба с корупцията, който успешно сътрудничи с други европейски институции. Тук няма място за политически игри и защита на бизнес интереси", е посочил Новаков, цитиран от пресцентъра.

Според него, намесата в работата на този орган единствено би сложила петно върху имиджа на страната ни, "заявила ясно и с конкретни действия волята за реформи за постигане на ефективна борба с корупцията и върховенство на правото".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1057 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:58

3
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Дедо Пене

2021.04.28 | 14:20

1
И ГЕРБЕРИТЕ ЗАПОЧНАХА КЛЕВЕТНИПЕСКА КАМПАНИЯ КАТО ДБ И БСП В ЕП. ЗАТОВА ДО БЪЛГАРСКИЯ КАЗАН В АДА НЯМА ДЯВОЛ!!!

2021.04.28 | 14:44

2
С ваще камъни по вашата градина:)

Добави коментар

Водещи новини