От кого се страхуват ИТН и Слави Трифонов

  • 27 април 2021 12:05

  • 13616
  • 41
От кого се страхуват ИТН и Слави Трифонов
© булфото /архив/

Повратливото поведение на партията, пратена от българските избиратели на втора позиция в скорошните парламентарни избори у нас "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и нейният танц на политическата сцена, комай ще се сведат само до едно лято. Защото с доверието на избирателите не бива никой да си прави шеги, нито пък нагло да се гаври. А от ИТН сякаш точно това правят.

В началото да припомним какво каза Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в при учредяването на партията Има такъв народ:

Слави обяви какво ще прави след получаването на мандата и кой е кандидат за премиер от ИТН

"Вече не може така. Вече тази политическа измишльотина не може да съществува. Това ще приключи. И то ще приключи на следващите избори, когато и да са те. Ние сме средство. Ние с вас сме само инструмент. Аз и вие създаваме инструмента, който два милиона и половина и още повече българи искат да се реализират техните желания – мажоритарни избори, електронно гласуване, задължителни избори и още неща, които ги пропусна Конституционния съд, тоест ги забрани, но те така или иначе ще се случат. Благодаря ви, че сте тук. За втори път се случва това нещо, ако трябва ще се случи и за трети, ще се случи и за четвърти.. ще се случи по какъвто и да е начин. Както казва Краси Радков - „не можеш да спреш гората да се разлиства“. Благодаря ви, че сте тук и вярвам, че сме на прав път и заедно с вас ще направим нещо, което ще ни остави в историята. Благодаря ви".

Кой и какво изплаши ИТН и Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, та се завъртяха на близо 180 градуса

след като спечелиха доверието на 560 000 избиратели, които гласуваха за тях на парламентарните избори на 4 април?

Първо, мандатът още не им е връчен от президента Румен Радев, както повелява Конституцията (това ще стане официално утре - бел.ред.). Бягайки пред вятъра обаче г-н Трифонов обяви, че понеже суверенът видите ли не им гласувал достатъчно доверие, те не искали властта, а да ходим отново на избори. А какви са гаранциите, че на толкова скорошно гласуване след предходното резултатите ще са по-различни?! Никакви. По скоро ще се случи нещо, за което по-паметливите имат дежавю - властта директно ще отиде отново при ГЕРБ. 

Радев връчва мандата на партията на Слави Трифонов утре

Трябва ли да си мислим, че ИТН, въпреки всичките си публични заклинания, налива вода в мелницата на своите противници! Защото и този извод се налага от противоречивото им поведение. Каква е тогава ефективността от достижението им на този вот - гласувалите ги пратиха на почетното второ място, което за една нова партия хич не е малко.

Второ, незряло е хората на Слави да се държат като обидени госпожици,

задето избирателят не им бил дал цялата власт, за да разгърнат своя потенциал. Народът го е казал: Глас народен, глас Божи. Нежеланието им да водят разговори за съставяне на кабинет, издава поведенчески проблеми. Кой и какво им дава право да се мислят за единствени и незаменими и да обиждат избирателите на другите политически организации.В последните години не само цяла Европа, в целия свят се налагат коалиционни управления. Лозунгът "вся власт советом" вече е в историята и е доказал своята несъстоятелност.
Трето, само пожелания ли ще останат всичките хубави обещания от платформите им преди избори, зо които по-напред близо 3 милиона българи на референдум изразиха своята подкрепа, а именно: 

Слави Трифонов най-накрая проговори. Не вижда проблем в нови избори, излиза в болнични след COVID-19

- за мажоритарния вот,

- за субсидия от 1 лев на глас,

- И т.н.

Става пределно ясно, че ИТН няма сценарий за упражняване на власт,

за консолидиране и съставяне на мнозинство, защото очевидно са решили да се държат като капризни госпожици, които чрез интриги и сърдене, с две думи с номера от селски вечеринки, се опитват да привържат любимия, разбирай избирателя, към себе си. Подобно поведение може и да дава резултат на определено ниво, но в политиката, която е изкуство на възможното, не минава.

И накрая - обратен път някоя партия или политик да си върне загубеното вече доверие, няма. Доказателствата затова у нас са много. Вижте къде са всички детронирани политици от прехода. От кого и от какво се страхуват от ИТН и Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в!? Ако ясно си отговорят на този въпрос, сигурно ще станат по-диалогични, а поведението им по-разбираемо за мнозина в общественото пространство, в което не битуват само и единствено те. Пък и отхвърлянето на всичко предишно, на старите идеологии, вече видяхме, че не ни заведе в "рая" на съгласието и добруването.

Последвайте канала на

Novini.bg
13616 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 19:00

41
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

2021.04.27 | 16:16

33
Падението е пълно! Лекари се сбили на опашка за ваксини. Не, не са виновни те – докарани са дотам, защото искат да помогнат на пациентите си, но здравният министър в оставка и шефът му в оставка забъркаха такъв хаос, че няма излизане. Този хаос те нагло представят за успешно справяне с ковид кризата. Толкова успешно, че поставихме рекорд по смъртни случаи и антирекорд по поставени ваксини…

2021.04.28 | 17:25

40
Славито от плевИн,пардон от учиндол ША упраЙ работата,споко

2021.04.28 | 17:23

39
От некадърноста си
ЧАЛГА ТАЙМ

2021.04.27 | 18:33

38
СТРАХ ГИ Е ОТ ВЛАСТТА....ТЯ ИЗИСКВА ОТГОВОРНОСТ.......А ТЕ НЕ СА НОСИЛИ....ТАКАВА
ЧАЛГА ТАЙМ

2021.04.27 | 17:54

37
И 4 000 000 ЛВ ОТ СУБСИДИЯТА ЗА СЛАВЧО......НАРОДА ДА ГО....ДУ...А
ЧАЛГА ТАЙМ

2021.04.27 | 17:52

36
ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ....
Бг

2021.04.27 | 16:25

35
Слави е маша на мутрите от едно време.Сега продължава и иска комунизъм с разединителя.

2021.04.27 | 16:20

34
Слави Нито сега нито когато и да е ще направи правителство да са му честити 4000000 субсидия от промяната
Аз човек

2021.04.27 | 16:16

32
Какъв протест да дойдат старите Мутри Върлите Комуняги Чалгари от 90 год да защитим демокрацията

2021.04.27 | 16:14

31
Новини Бг защо допускате определени елементи да хулят Борисов Гешев а мен Блокирате Спрете се

Добави коментар

Водещи новини