Велизар Енчев захапа Слави: С промените в Изборния кодекс ИТН обслужва ДПС

  • 29 април 2021 12:15

  • 1656
  • 1
Велизар Енчев захапа Слави: С промените в Изборния кодекс ИТН обслужва ДПС
© Булфото/Архив

"През 2016 г. 43-тото Народно събрание реши встрани, извън ЕС, броят на избирателните секции да бъде ограничен до 35 секции в държавата. Това предложение на Патриотичния фронт бе подкрепено от ГЕРБ и тогавашния Реформаторски блок. Но по инициатива на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" днес се предлага да се върне старото положение отпреди 2016 година. То предвижда да се намали броят на необходимите заявления за разкриване на избирателни секции извън ЕС на 40, както и да се създадат автоматично секции, ако на предходните избори е имало образувана поне една секция, в която са гласували не по-малко от 100 гласоподаватели. Кого обслужва това предложение? ДПС. То връща република Турция като решаващ фактор в българския изборен процес. То позволява на Анкара да бъде брокер в 45-ия българския парламент. Защо давате на ДПС този електорален подарък? Наистина ли ще позволите на турската държава да има решаваща дума в изборния процес в България?".

Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Парламентарната група на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Велизар Енчев на днешното заседание на Народното събрание при дебатирането на промените в Изборния кодекс.  

Отпада ограничението в броя на избирателните секции в чужбина

По думите му това решение не е националноотговорно и даде пример: „Ако това Народно събрание приеме отпадане на броя на секции в страни извън ЕС, то на следващите избори откритите секции в чужбина само с 40 заявления може да са стотици, а гласувалите в тях десетки хиляди, като мнозина от тях нямат никакво отношение към живота в България. Вие добре го знаете. При своя вот те не упражняват свободната си воля, а са манипулирани почти като феодално притежание на една партия. От Турция могат да дойдат и хиляди гласове от т.нар. “мъртви души”, посочи Енчев.

Народният представител от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ припомни, че на 4-ти април благодарение на камерите на български наблюдатели в Турция се е видяло как в секциите в Турция, в нарушение на искането декларациите да се попълват лично, са се попълвали декларации на хора нито говорещи, нито пишещи на български език. „Вие,  депутати от “Има такъв народ”, осъзнавате ли какво ще подкрепите след малко с отпадането на ограничението за броя на секциите в Турция? И ако го съзнавате, не се ли срамувате от това, което ще извършите?“, попита Велизар Енчев. 

Явор Дачков обяви, че ДПС стои зад Слави Трифонов

Депутатът зададе и още въпроси депутатите от партията на Слави Трифонов: „Какво стана с дългогодишното ви заиграване с патриотичните чувства на хиляди наши съграждани, благодарение на които спечелихте половин милион гласа? Концертите ви с възрожденски песни само примамка ли бяха?”. 

Велизар Енчев: Трифонов, Манолова и Иванов, кого обслужихте с вота си и срещу какво?

Енчев се обърна и към депутатите от ГЕРБ и “Демократична България”, много от които през 2016 г. са гласували за ограничението от 35 избирателни секции: „Защо уважаеми колеги поставихте тогава разумното предложение за броя на секциите, а сега обслужвате ДПС? Ако държите на своите принципи и убеждения, заявени преди 5 години, какво ви пречупи? Не позволявайте партийната директива да стои по-високо от националните интереси”, призова Велизар Енчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1656 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:57

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини