Тошко Йорданов: За разлика от други, ние ще спазваме Конституцията и законите на страната

  • 19 април 2021 10:27

  • 6222
  • 32
© Булфото

С гласа си българските граждани отредиха изключително отговорна роля на вашата партия не само в парламента, но и в цялостния политически дневен ред. Предизвикателствата пред нашата страна са огромни. Това не е само усложнената към момента среда за сигурност – пандемията, а и икономическата и социалната криза, необходимостта от внасяне в срок на ефективен План за възстановяване и устойчивост. Това налага оперативно и отговорно правителство, възможно най-скоро сформирано, с устойчива парламентарна подкрепа. Това сподели президентът Румен Радев пред представителите на ПГ на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" в рамките на свиканите от държавния глава консултации за съставяне на правителство.

,,Преди малко на консултациите на парламентарната група на ГЕРБ/СДС дискутирахме възможността те да съставят правителство и най-вече тяхната готовност е ясно изразена. Аз не искам да се превръщам в човек, който предсказва какво ще се случи. Това ще го кажете вие – българските народни представители в Народното събрание. Ако правителството на ГЕРБ/СДС не бъде прието в българския парламент, ако изобщо бъде внесено, отговорността идва при вас'', подчерта още Радев.

Ние сме изключително щастливи, че президентската институция спазва законите на страната. Спазването на законите е дълг на президентската институция и благодарим, че го правите. Ние, за разлика от едни други, като партия смятаме да спазваме Конституцията и законите такива, каквито са. Ще обсъдим какво мислим в така създалата се ситуация, заяви от своя страна зам.-председателят на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

ГЕРБ ще върнат мандата, ако не ги подкрепят. Дават двама-трима депутати на "Има такъв народ"

По време на срещата президентът припомни очакванията, които имат българските граждани към народните представители от партията на Слави Трифонов, отбелязвайки, че са втора политическа сила в 45-ото Народно събрание.

По времето на нашите консултации се надявам да чуя вашите намерения, вашата готовност за съставяне на правителство, при какви условия бихте съставили правителство, каква е вашата ценностна рамка, вашите граници на компромиси. Много е важно да чуя вашия диалог, който се надявам вече да водите с другите парламентарни групи, за условия и форма на подкрепа на едно такова правителство. Тази хипотеза съществува и ние в никакъв случай не можем да я пренебрегнем, посочи пред тях държавният глава.

Novini.bg
6222 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
България

2021.04.19 | 11:05

21
Още колко време ще Ви чакаме да кажете какви намерения имате!? За Вас са гласували 500 хил. Не забравяйте, че България е 7 мил. Няма да разигравае един народ както Вие сте решили.

2021.04.19 | 12:34

31
Да - чалгарите с български корени са основното ядро на 80-те % !!!

2021.04.19 | 12:28

30
Важното е КАК ще накарате ДРУГИТЕ да ги спазват!!!!!

2021.04.19 | 12:21

29
До Партия Има такава лъжа и Т.Африкански -Като начало се научете да не лъжете електората си.Това е достойното поведение. Ще станеш Т.Йорданов, когато започнеш да се държиш възпитано.

2021.04.19 | 11:54

28
А къде в конституцията пише, че президентът трябва да има пълен контрол над ЦИК и изборите?
Най-великия КИМ

2021.04.19 | 11:44

27
Едно време Тиквата искаше да ги приключи, сега тия дано приключат Тиквата и герберастията.
Ьонко селския

2021.04.19 | 11:29

26
Гербавите сдадоха багажа.
Аз аз Аз

2021.04.19 | 11:15

25
Българи да ги изхвърлим тези Чалгари Мутри от 90 год истинските лъжци и мошеници сега разбрахте ли кои са

2021.04.19 | 11:07

22
Кои закони спазва? Какво направи, когато баща му отне предимство и блъсна инвалид? Какво направи, когато се разсмърдя около съветниците му и ги разследваха? Какво направи, като се оказа контактен сковид и беше тръгнал по гурбет? Какво направи на площада с юмручето, като му е вменено от закона да е обединител? Да не говорим за морала и честта. Кой целуваше ръка на руския КГБ-патриарх и седя, като наказан ученик да му набиват канчето. Срам ни е за него. A чалгарите колкото и да викат на черното бяло, няма да излъжат всички.
PATT FUSSI

2021.04.19 | 11:13

24
И синът му, като ходи по партита. Тошко си е свършил в гащите, че е в тая стаичка.
Аз Антикомунист

2021.04.19 | 11:13

23
Аз не мога да изразя възмущението си от тези Чалгари Мутри Истински от 90 год излъгаха толкова много Българи Тошко Африкански ръси само Дивотии и нямат Никаква Програма За Управление Българи защо допуснахте тези Мутри да ви излъжат

Добави коментар

Водещи новини